Zelf een kerstkrans maken

0

Je kunt een kant-en-klare kerstkrans in de winkel kopen, bijvoorbeeld bij een tuincentrum of bij een bloemist. Maar wil je lekker creatief aan de slag en zelf bepalen hoe je je krans precies versiert, dan kun je ‘m natuurlijk ook zelf maken. Een kerstkrans zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat zie je wel in bovenstaande video van Riviera Maison’s creative director Nico Tijsen. 

Wat heb je nodig?

  • Een basis strokrans (of krans met oase)
  • Heel veel kerstgroen, in kleine takjes
  • Binddraad
  • Krammetjes
  • Kleine kerstballetjes en andere kerstversiering met ringetjes
  • Breed satijnen lint
  • Dun satijnen lint

Aan de slag

In de video zie je precies hoe je de krans maakt. Een goede tip van Nico; je hebt altijd meer kerstgroen nodig dan je denkt, dus zorg voor een flinke voorraad. Als je geen rommelig effect wil, dan is het slim alle takjes dezelfde kant op te laten wijzen (horizontaal bij voorkeur). Nico gebruikt satijnen lint omdat dat een prachtig luxueus effect geeft. In het filmpje bevestigt hij de decoratie alleen aan de bovenkant, maar je kunt natuurlijk ook de hele krans versieren met decoratie.

kerstkrans riviera maison bewerkt

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo