Recept voor kruidige Glühwein

4

Het is buiten koud, de sneeuw dwarrelt naar beneden en je hebt zin in iets warms. Glühwein is het antwoord! Hieronder vind je een recept van wijnkenner Björn Cocu, Maître-Sommelier bij Restaurant de Hofstee. Het recept is afkomstig van zijn Indonesische oma, en het drinken van deze Glühwein zorgt enkel voor blije gezichten!

Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van Glühwein?

  • 4 flessen rode wijn
  • Basterdsuiker (evenredig naar kwaliteit van rode wijn, hoe lager de kwaliteit van de wijn hoe meer suiker je nodig hebt, voeg toe door het te proeven, maar start met ongeveer 2 bekers)
  • 6 – 8 Kaneel stokken
  • Hele kruidnagel
  • 2 Sinaasappels
  • Heel piment (peper)
  • 2 bekers sinaasappelsap
  • Wens je nog wat meer plezier, dan kun je een kleine hoeveelheid brandewijn of zoete sherry toevoegen.

Aan de slag

Giet de rode wijn in een grote pan en zet het op het fornuis op een laag pitje. Snijd de sinaasappels in plakjes en stop ongeveer 4 kruidnagels in elke plak. Voeg ze toe aan de wijn. Breek de kaneelstokken in tweeën en voeg ze toe aan de wijn evenals de rest van de kruiden. Voeg eventueel een kleine hoeveelheid sherry of brandewijn toe, plus 2 bekers van het sinaasappelsap. Voeg de 2 bekers suiker toe en roer de massa even door elkaar.

Bron: Flickr - Zophos

Bron: Flickr – Zophos

Roer af en toe, laat het voor ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen om de kruiden de tijd te geven om goed in de wijn te trekken, proef vervolgens om de Glühwein eventueel te voorzien van extra suiker (mogelijk tot 4 of 5 bekers), afhankelijk van hoe zoet je het zelf lekker vindt en hoe goed de wijn is die je gebruikt. Verhit tot 70 graden (een thermometer gebruiken is handig!) en laat het nu nogmaals 30 minuten zachtjes sudderen. Drink and be merry! 

Bron foto boven deze blog: Flickr

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!