Eenzame single kerst? Echt niet!

1

Ben je vrijgezel en zie je nu al op tegen de kerst? Treur niet! Kerst wordt dit jaar leuker dan ooit als je een diner en stapavond met vrienden organiseert.

Eerste kerstdag breng je door met familie. Gezellig eten en bijkletsen. Maar op tweede kerstdag gaan veel mensen naar hun schoonfamilie. En wat doe je dan als vrijgezel? Sluit je je aan bij een ander familiediner? Blijf je bij ouders of broer of zus thuis hangen om de restjes van eerste kerstdag op te eten? Of zit je zielig en alleen voor de televisie? Dat hoeft niet!

Single Bells

Je kunt er als single ook voor kiezen om dit jaar iets te organiseren op tweede kerstdag. Stuur een uitnodiging naar al je vrijgezelle vrienden en naar alle vrienden van wie je niet zeker weet of ze iets te doen hebben tweede kerstdag (dat hoeven niet per se singles te zijn!). Nodig ze uit voor een kerstdiner. Verzin een grappige naam, zoals ‘Het Single Bells Kerstdiner’ of ‘Merry Singles Partyavond’.

Voorpret

Bel een single vriend of vriendin, plan een brainstormavondje en begin ruim op tijd met de organisatie. Hoe meer voorpret, hoe beter!

Chic

Bij iemand thuis eten is een optie, maar wel veel gedoe. Waarom boek je niet een tafel in een restaurant? Lekker luxe en supergezellig. Voor het echte kerstgevoel kun je vragen of iedereen chic gekleed gaat. Zo voelt het echt als een kerstdiner en niet als zomaar een etentje.

Feesten

En na het eten is de avond nog niet voorbij. In de meeste dorpen en steden bestaat de traditie om op tweede kerstdag te stappen. Veel cafés zijn open en er worden ook overal feesten georganiseerd. Kijk van tevoren of je misschien al ergens kaartjes voor kunt kopen, of maak er anders een kroegentocht van. Dit is ook het perfecte moment voor de vrienden die wel bij familie waren om aan te sluiten. Als ze nog puf hebben tenminste…

Wat is er allemaal te doen op tweede kerstdag? Een kleine selectie: (kijk op DJ Guide of de website van jouw favoriete club voor meer feesten!)

Amstelveen

Amsterdam

Arnhem

Breda

Culemborg

Deurne

Groningen

Haarlem

Nijmegen

Oss

Rotterdam

Utrecht

Merry (single) christmas!

Bron foto boven deze blog: Flickr

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!

1 reactie

 1. fuck de feestdagen op

  Wat een bs post, alleen betekend alléén, dan ga je niet uit eten en je nodigt jezelf ook niet uit overal uit. 1 dag gaat nog wel maar 2 is te veel.
  Vanmiddag alleen koffie gaan drinken in een cultuurhuis, zat vol met mountainbikers dus
  geen plaats meer voor mensen alleen. Alles is ingericht op groepen of stelletjes,
  1 koffie zet immers geen zoden aan de dijk. Mensen kijken je tevens aan of je melaats bent. Kut maatschappij. Fuck de feestdagen, ze zijn waardeloos voor alleenstaanden. #Finedaytoexit.

  ps: vast geschreven door iemand met veel vrienden en een relatie.