Kerstcadeaus: strikjes & toffe labels

0

Kerstkadootjes inpakken, er gaat altijd veel tijd inzitten, maar je wil toch een leuk eindresultaat. In deze blog een paar last minute inpakideetjes voor cadeaulabels en mooie strikken voor fijne details, om jouw kerstcadeaus extra schwung mee te geven.

Cadeaulabel met initiaal

De eerste letter van de ontvanger, gemaakt van ijzerdraad en bevestigd aan het kadootje. Leuk toch? En helemaal niet moeilijk. Wat je nodig hebt? Een bolletje wol of katoen dat van kleur verandert (in het voorbeeld hieronder verloopt de kleur van groen naar wit naar rood en weer naar wit), ijzerdraad, een schaar, kleurloze lijm en een tang om ijzerdraad te knippen.

monogram label

monogram label 2

Vorm met je handen van het stukje ijzerdraad de letter van de ontvanger en maak wat mooie krullen aan het begin en het einde. Knip het teveel aan ijzerdraad weg en haal de krullen een beetje los om het draad eromheen draaien wat makkelijker te maken. Voeg wat lijm toe aan het ijzerdraad, bind het draadje rondom het uiteinde van een krul en begin met draaien, heel strak. Voeg steeds wat lijm toe en blijf draaien tot je bij het einde bent. Draai op het einde het draadje een paar keer om zichzelf en plak het uiteinde vast met een flinke dot lijm. Deze DIY komt van HGTV.com, daar vind je ook nog meer foto’s.

monogram label 3

Grote bloemachtige strik

Grote gave bloemachtige strikken kun je op verschillende manieren maken. In onderstaande filmpjes zie je twee instructies voor het maken van bloemachtige strikken voor bovenop een cadeautje, ieder in een andere stijl.

Cadeaulabel met foto van de ontvanger

Dit idee vind ik zo leuk! In plaats van de initialen van de ontvanger, kun je natuurlijk ook een foto van de ontvanger uitprinten op wat dikker papier of laten afdrukken natuurlijk. Vervolgens knip je er met een grote ronde pons een cirkel uit en perforeer je het weer met een perforator. Haal er een lintje doorheen en je fotolabel is klaar. Leuk! Het mooiste is, als je kleine kids hebt die nog niet kunnen lezen, weten ze zo wel voor wie alle kadootjes zijn. Deze DIY heb ik gevonden op InspiredByCharm.

fotolabel 4

Welke details gebruik jij om je ingepakte kerstcadeautjes helemaal af te maken?

Bron foto boven deze blog: Fotolia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!