Tv kijken met kerst: de leukste films & programma’s

1

Niet alleen het heerlijke eten, alle familie aan tafel en de fonkelende kerstboom zorgen voor de sfeer in huis. Ook alle tv-programma’s die in een kerstjasje zijn gestoken dragen bij aan de feestelijke kerstdagen. Christmaholic zet alvast voor je op een rij wat er te zien is.

Koken

Jamie Cooks Christmas
De vrolijke Britse kok luidt aan het einde van de middag kerstavond 2013 in met zijn kerstspecial. De menu’s zijn een mix van traditioneel geïnspireerde gerechten met een vooruitstrevende twist.
RTL4 | 16:05 | Kerstavond

Gordon Ramsay’s Christmas Cookalong
Ook op Eerste Kerstdag helpt één van de bekendste Britse koks een handje in de voorbereidingen van het kerstdiner. Samen koken is het toverwoord: vele handen maken licht werk.
Net5 | 15:30 | Eerste Kerstdag

CupCakeCup
Vanaf maandag 23 december strijden twintig jonge kandidaten om de gouden CupCakeCup voor de beste cupcakebakker. Een spannende wedstrijd met veel lekkere en bijzondere recepten. De winnende cupcake wordt geserveerd op het afscheidsfeest van Prinses Beatrix, op 1 februari 2014 in Ahoy Rotterdam.
Nederland 3 | 18:55 | Dagelijks

Amusement

Man Bijt Hond Kerstspecial
Weldoeners die zich jaar in jaar uit hebben ingezet voor anderen worden tijdens deze speciale kerstavond in middeleeuwse sferen vorstelijk beloond met een kerstdiner. Ook krijgen de vier personen een unieke onderscheiding: ze worden geridderd in de orde van de Gouden Hond.
Nederland 2 | 18:50 | Kerstavond

All You Need Is Love Kerstspecial
Blogger Elsbeth schreef het twee jaar geleden al: kerstavond is pas compleet met de All You Need is Love Kerstspecial. Ook vanavond kunnen we weer genieten van herenigde liefdeskoppels.
RTL4 | 20:30 | Kerstavond

all-you-need-is-love-kerstspecial

Victoria’s Secret Fashion Show
Onze Friese schone Doutzen Kroes presenteert vanavond de laatste editie van de bekendste lingeriemodeshow ter wereld. Naast Doutzen hullen topmodellen als Adriana Lima en Alessandra Ambrosio zich in niemendalletjes en enorme engelenvleugels terwijl verschillende artiesten zoals Taylor Swift ze vanaf de catwalk toezingen.
Net5 | 22:35 | Kerstavond

Hoe heurt het eigenlijk? Kerstspecial
Ik heb stiekem een kleine crush op Jort Kelder. De programma’s die hij maakt, maar vooral de manier waarop hij mensen bevraagd en onderwerpen becommentarieerd vind ik ontzettend vermakelijk om naar te kijken. In deze kerstspecial klikt Jort ski’s onder in het Zwitserse St. Moritz, eet peperdure truffelpizza tussen de Russen en brengt een bezoekje aan de Cresta Run: een levensgevaarlijke mensen-ijsglijbaan.
Nederland 1 | 23:00 | Kerstavond

Kersttaarten van Abel
In dit kerstdrieluik van Taarten van Abel bakt de Amsterdamse bakker geen taart met kinderen, maar met bekende Nederlanders. Het principe blijft hetzelfde: ook de bn’ers geven de taart aan een bijzonder persoon.
Nederland 2 | 19:20 | 25, 26 & 27 december

Muziek

Serious Request Concert
Het is inmiddels traditie op kerstavond: de 3fm-dj’s die na een week vasten in het Glazen Huis weer naar buiten mogen en daarna getuige zijn van de bekendmaking van de opbrengst van Serious Request. Als afsluiting treden diverse artiesten op tijdens het concert.
Nederland 3 | 23:55 | Kerstavond

Michael Bublé – Home for the Holidays
De succesvolle Canadese zanger brengt samen met andere artiesten waaronder Rod Stewart en Carly Rae Jepsen verschillende bekende kerstnummers ten gehore. Hoogtepunt is een duet met Bing Crosby, die door middel van computeranimatie weer tot leven wordt gewekt.
RTL8 | 22:10 | Kerstavond

Glennis Grace: One Christmas Night Only
Met het uitbrengen van een prachtig kerstalbum kan een concertregistratie natuurlijk niet uitblijven. Op Kerstavond zingt Glennis Grace de sterren van de hemel in Studio 21 in Hilversum.
RTL4 | 23:00 | Kerstavond

Robbie Williams: One night at The Palladium
Begin november gaf de Britse zanger een eenmalig concert in het Londense Palladium waar hij voor het eerst nummers zong van zijn nieuwste album Swing both ways, een vervolg op zijn succesvolle album Swing when you’re winning uit 2001.
Eén | 23:00 | Kerstavond

Nick & Simon Kerstspecial
Het Volendamse duo bracht al een paar maanden geleden hun eerste kerstalbum uit en brengt dit in deze kerstspecial ten gehore. Ze spelen zelfgeschreven kerstnummers afgewisseld met evergreens, allemaal in een jazzy sound. Katie Melua en Sandra van Nieuwland komen langs voor een duet.
Nederland 3 | 20:25 | Eerste Kerstdag

nick en simon best time of the year

Top 2000 a gogo
Wat er in de top-drie staat is al jaren niet meer zo spannend. Geen kerstnummer in ieder geval. De kennis en achtergrondinformatie van muziekexpert Leo Blokhuis geven al die grote hits in de Top 2000 iets extra’s. Dit jaar alweer de twaalfde editie.
Nederland 3 | 19:30 | Tweede Kerstdag

Films

Bad Santa
Geruchten gaan dat er in 2014 een tweede deel verschijnt van de alweer tien jaar oude film met Billy Bob Thornton in de hoofdrol. Als hevig alcoholverslaafde en criminele kerstman probeert hij op kerstavond warenhuizen te beroven.
Veronica | 20:30 | Kerstavond

The Holiday
Als je deze heerlijke romantische feelgood-movie met Kate Winslet en Cameron Diaz nog niet hebt gezien, is vanavond hét moment om ervoor te gaan zitten. Met de voortdurend komische Jack Black en veel te aantrekkelijke Jude Law als tegenspelers tegen de achtergrond van een besneeuwd Engels landschap, de ideale manier om het kerstfeest in te luiden. En zonder reclameonderbrekingen, want te zien op de Vlaamse publieke omroep.
Eén | 20:40 | Kerstavond

Sissi
Al meerdere generaties traditie, de uitzending van deze Romy Schneider-trilogie met kerst. Nederland 1 zendt deze kerst alleen het eerste deel uit waarin de beeldschone prinses Elisabeth van Oostenrijk verliefd wordt op de verloofde van haar zus.
Nederland 1 | 16:00 | Eerste Kerstdag

Home Alone I & II
Wat blijft het toch leuk om te zien hoe een 8-jarig jongetje twee niet zo snuggere inbrekers voortdurend slimmer af is. Het is me alleen niet duidelijk waarom RTL4 op Eerste Kerstdag deel II uitzendt en op Tweede Kerstdag pas deel I. Zonder hoofdrolspeler Macaulay Culkin zijn nog twee delen opgenomen, waarvan het vierde deel ook op RTL4 wordt uitgezonden, maar deze zijn het bekijken niet meer waard.
RTL4 | 20:30 | Eerste & Tweede Kerstdag

home alone

Elf
Je moet ervan houden, deze film met Will Ferrell, die op de Noorpool is opgevoed door elven en nu op zoek gaat naar zijn ware identiteit. Maar New Girl-actrice Zooey Deschanel maakt veel goed met een prachtige vertolking van Baby it’s cold outside (en overigens ook een luisterenswaardig kerstalbum heeft uitgebracht).
Net5 | 20:30 | Tweede Kerstdag

National Lampoon’s Christmas Vacation
Deze typisch Amerikaanse film is eigenlijk te cheesy voor woorden, maar ik lig gewoon voortdurend in een deuk om alles wat misgaat. Met als hoogtepunt de eekhoorn die het gezin terroriseert vanuit de gigantische in het bos gekapte kerstboom.
Veronica | 20:30 | Tweede Kerstdag

Alice in Wonderland
Weliswaar zonder ondertiteling op de BBC, maar zeker het vermelden waard, want met stip de mooiste en beste film in dit rijtje. Een visueel spektakel deze vertolking van het bizarre sprookje over Alice in Wonderland. Wat dat betreft mogen er – zeker op Tweede Kerstdag – wel wat meer kwaliteitsfilms worden geprogrammeerd. Waar zijn bijvoorbeeld Love Actually of Disneyklassiekers als Bambi en Assepoester? Wie weet volgend jaar.
BBC1 | 15:25 | Tweede Kerstdag

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!

1 reactie