Kerst bij IKEA: samen je huis versieren

11

Dit jaar staat voor IKEA samen het huis versieren centraal, en dan vooral met je (klein)kinderen. De kleintjes maken de dienst uit! De IKEA kerstcollectie voor 2014 bevat decoraties, kaarsenstandaards en waxinelichthouders, plus mooi textiel voor zowel de woonkamer als de slaapkamer. De kerstcollectie is vanaf oktober verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische vestigingen.

Nieuw grijs is niet lelijk

Van rood en wit krijg je altijd meteen een kerstgevoel. En dat is precies wat IKEA met dit thema wil neerzetten. Wel met een moderne twist; veel van de kerstdecoraties zijn gemaakt van natuurlijk ogende materialen, zoals vilt, riet en katoen. Grijs, een van de trendkleuren voor dit najaar, vind je ook terug in deze collectie kerstversiering.
collectie rood en witPH121355 PH121359 PH121360 PH121370

Voor de kerstgeit ermee!

In Zweden werden kerstcadeautjes vroeger door de Julbock gebracht. Hoewel deze kerstgeit al een tijdje plaats heeft gemaakt voor de rendieren van de Kerstman, zie je de Julbock in Zweden nog overal terug als kerstversiering. Haal een stukje Zweedse traditie in huis met deze figuurtjes. En hoe gaaf is de stoffen kerstboom hieronder!? Ideaal voor kleine ruimtes en een stuk meer cat & dog proof dan een gewone kerstboom. Hij heet VINTER 2014 en kost €6.99 per meter. Je vindt de stof bij de textielafdeling. Op de foto hieronder is de versiering met tape vastgemaakt, maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen de decoratie vast te naaien.

PE423928 PE423929PH121354

Kerstdromen

Vorige week tijdens de perspresentatie van de nieuwe IKEA catalogus, werd bekend gemaakt dat de nadruk voor IKEA het komende jaar ligt op de slaapkamer en de badkamer. En ook voor de kerstcollectie geldt dat de slaapkamer niet vergeten wordt. Zo is er speciaal rood-wit geblokt beddengoed en bijpassende sloffen, die je ook als cadeausokken kunt gebruiken. Leuk, toch?

PH121357 PH121358  PH121826 PH121827Colorcheck: Magnus G

I dig that gold

Wit en goud, ook altijd een succesvolle kleurencombo voor de kerst. Erg mooi vind ik de sneeuwbalkaarsen hieronder, ze hebben een doorsnee van 8 centimeter en kosten slechts €2,99 voor twee stuks. De witte lantaarntjes hebben een mystieke uitstraling, ik krijg er een duizend-en-een-nacht-gevoel van, maar dan in kerstsferen.

PH121535PH121782 PH121764PH121783PH121784PH121785

Ik ben in elk geval weer erg enthousiast over de kerstcollectie, en er komt nog meer aan! Onder andere fijne inpakproducten en toffe spulletjes voor in- en om de keuken (net als vorig jaar). Hou de site in de gaten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

  1. Oh, ik word hier hebberig van! Zag die stof met kerstboom al voorbij komen op je Pinterestboard. Die wil ik! En dat geblokte beddengoed ook (niet alleen voor Kerst), en die witte lantaarntjes en die sneeuwbalkaarsen.. Is het al zover? 😉

  2. Pingback: A few of my favorite things | Very fine house

  3. Pingback: Wanneer gaan de kerstshows in 2014 open?

  4. Pingback: Kerst bij IKEA: je kunt inpakken! - Christmaholic.nl

  5. Pingback: Woontrend: Kerst sneak peek

  6. Pingback: Kerst bij IKEA: je kunt inpakken! - Christmaholic.nl

  7. Pingback: Alternatieven voor traditionele kerstboom - Moeders.blogo.nl