Kerst bij IKEA: kerstbakken met de kids

1

Heerlijke kerstkoekjes, of wat dacht je van een gingerbreadhuisje? Niks leukers dan met de (klein)kinderen de keuken in duiken, lekker bakken en samen snoepen. Met de IKEA kerstcollectie voor in de keuken kun je je helemaal uitleven! En je kids natuurlijk ook :).

Keihandige koekjesroller

Het rollertje hieronder met de koekjesvormpje is superhandig. In een rol heb je diverse vormpjes te pakken. Maak je er met een rietje nog een gaatje in, dan kun je de kerstkoekjes – als ze klaar en afgekoeld zijn – met een lintje in de boom hangen. Mits je het geduld hebt natuurlijk ;-). Het schort op de foto is trouwens ook te koop bij IKEA, happy!

PH121816ikea kerstcollectie 2014

Uitsteekvormpjes

Naast de handige roller, heeft IKEA ook diverse uitsteekvormpjes in de collectie zitten, waaronder dit vrolijke strikje. Decoreren met heerlijke snoepjes, en je koekjesfeest kan beginnen!

PH121937PE383637

Knibbel, knabbel, knuisje…

Wie knabbelt er aan mijn peperkoekhuisje? Het is mij nog nooit gelukt om een peperkoekhuisje te maken (wat een gefriemel!), maar als je er even voor gaat zitten, dan heb je wel echt iets om trots op te zijn. IKEA heeft wederom een hele kit voor het maken van deze traditionele eetbare kerstdecoratie in haar collectie. Ook zijn er weer mallen voor het maken van chocoladepoppetjes en andere figuurtjes.

PH121528PE382815PH121815PH121526PH121530

De kerstcollectie van IKEA is vanaf 13 oktober te koop in alle Nederlandse en Belgische vestigingen. Ga jij voor deze kerst met de (klein)kinderen aan de culinaire knutsel? Laat ons het eindresultaat zeker even zien!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!