De trendkleuren voor deze kerst

5

Het traditionele kerstrood zal natuurlijk nooit verdwijnen, maar elk jaar staan er ook weer andere bijzondere kleuren in de spotlight tijdens de kerstperiode. Zo ook voor 2014! Hieronder lees je welke kleuren je dit jaar kunt verwachten in de winkels.

Kersttrends 2014: de kernkleuren

Wat de trendkleuren zijn voor dit jaar? Hou je van turquoise, dan kun je je hart ophalen. Een verrassing voor de komende winter is zwart. In veel kleurthema’s komt deze eigenlijk vrij onopvallende en sombere kleur terug. Ook de pasteltinten veroveren onze kerstharten dit jaar weer wat verder.

Turquoise en emerald

Met stip op nummer 1 als trendkleur voor dit jaar staat wat mij betreft het frisse turquoise. Deze kleur zit ergens tussen groen en blauw, is zowel chique te combineren met donkere tinten als heerlijk verfrissend in combinatie met natuurtinten en wit, voor een modern sneeuwlandschap in huis. Ook emerald is hot, die kleur gaat weer net iets meer naar het groen. Eigenlijk is alles tussen groen en blauw goed deze winter. Je kunt groen en blauwe natuurlijk ook combineren in je interieur, dan ‘voelt’ het geheel als turquoise. Deze kleur maakt mij in elk geval helemaal happy!

turquoise 1turquoise 3turquoise 2emerald d2emerald

Koper & brons

Koper is zo hot dit najaar, meerdere interieurblogs (zoals Showhome) schreven er al over! En deze kleur laat zich natuurlijk schitterend combineren in een wat stoerdere, industriële stijl met blauw en grijs. Als je echt durft, combineer je het met oranje, go seventies!

showroom_K2014_142 showroom_K2014_147 showroom_K2014_148 showroom_K2014_149

Black is back!

Zwart? Met kerst? Je zou er in eerste instantie niet meteen aan denken, maar zwart combineert ontzettend mooi met wit en rood, voor een gezellige traditionele versiering met een moderne twist. Je vervangt het groen door het zwart en je krijgt een heel mooi effect! Ook in combinatie met satijngoud en gebroken wit past zwart goed, voor een glamoureuze, luxueuze uitstraling (denk jaren ’20).

zwart 4 zwartzwart 3zwart 5

Pastels

Lieflijk (mint)groen en meisjesachtig oudroze; dat zijn de pasteltinten die dit jaar de boventoon voeren. Combineer ze met gebroken wit, kant en eeuwenoude decoraties en je meisjesdroom is compleet.

pastel 2pastel 1 pastel 3

Welke trendkleur is jouw favoriet?

Foto’s: Kaemink

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

  1. Ik ben helemaal into turquiose, maar ga toch voor traditioneel rood/wit met zwart 🙂 Geweldig, en zo heb ik toch even voor 2 maanden een ander interieur.Ergens met november begin ik al met een en ander neer te zetten.Dus op me boodschappenlijstje komt: kussentjes en plaid, het hoge witte huisje met een zwarte ernaast, en wat boompjes groot en smal voor in het venster.

  2. Pingback: De kerstshows in de tuincentra worden alweer opgebouwd!

  3. Pingback: Woontrend: Kerst sneak peek

  4. Pingback: Kerst 2014: de werkelijkheid is veranderd | gereformeerd leven in nederland