De kerstshows worden alweer opgebouwd!

5

Het is hartje zomer, maar de tuincentra zijn al druk bezig met het opbouwen van de kerstshows voor de komende kerst. Omroep Brabant bezocht Tuincentrum Coppelmans in Nuenen vorige week mét de camera, om alvast een beetje sfeer te proeven. En de trendkleuren voor kerst 2014, die kon ik al bijna allemaal terugzien in het filmpje.

Beste kerstshow van Nederland

Patrick Coppelmans (de manager van de vestiging in Nuenen, waar ook vorig jaar mijn item in het NOS-journaal is opgenomen), vindt het heel belangrijk om een kwalitatief goede kerstshow neer te zetten. “En daar heb je veel tijd voor nodig”, legt hij uit aan Omroep Brabant. Patrick verbaast zich er zelf ieder jaar weer over dat de klanten toch in oktober al massaal komen kijken, de kerstshow is voor veel mensen echt een uitje. Vorig jaar kreeg het Brabantse bedrijf van consumenten de prijs van beste kerstshow van Nederland, de lat ligt voor dit jaar dus hoog!

Styliste Anja Coppelmans, te zien in het filmpje hierboven, houdt zich vooral bezig met het creëren van sfeer. En dat ze al in augustus tussen de kerstballen staat, maakt haar niets uit (daar kunnen wij van Christmaholic ons wel iets bij voorstellen). “Als ik naar buiten loop, is het weer zomer. Binnen gaat het om de gezellige sfeer. Ik ben er bijna het hele jaar mee bezig,” aldus Anja tegen de Brabantse zender. Wat de trends zijn volgens Coppelmans? “De wat chiquere kleuren, zoals turquoise, en ook het combineren van allerlei pasteltintjes”, weet Anja Coppelmans. In het filmpje laat ze ook zien dat het gebruik van linten in de kerstboom dit jaar weer helemaal terug is. Leuk!

kerstsshow nuenen

Intratuin Duiven

De Intratuin in Duiven staat bekend om haar geweldig grote kerstshow, ook zij zijn al druk aan het opbouwen. Bedrijfsleider Gerard Niesink: “We zitten al een week in de steigers, volgende week wordt het kerstdorp opgebouwd en daarna komt de rest.” Duiven heeft elk jaar een specifiek thema voor de show, in 2012 was dat ‘opera’ en in 2013 ‘Santa’s workshop‘. Dit jaar zal het in elk geval iets sprookjesachtigs en bosrijks worden. Hoe dat gaat uitpakken, daar moeten we helaas nog eventjes op wachten…

De kerstshow bij Intratuin Duiven is al in opbouw.

De kerstshow bij Intratuin Duiven is al in opbouw.

Wanneer gaan de kerstshows in 2014 open?

We hebben ook even rondgevraagd bij een aantal andere tuincentra, onder andere de Intratuin in Halsteren en Tuincentrum Osdorp in Amsterdam zijn ook al druk met opbouwen. “De voorbereidingen zijn inderdaad al in volle gang”, laat Wouter Klaassen van Tuincentrum Osdorp weten via mail. Gerrie Veraart van Intratuin Halsteren laat ook weten al druk aan het opbouwen zijn, ze zijn zelfs al bezig met het organiseren van een speciale Xmas Evening op 18 en 19 november. Ook Tuincentrum Leurs is druk bezig: “We zijn op dit moment alweer druk bezig met de opbouw van ‘Christmas Dreams 2014’. De komende vier weken zal de kerstshow steeds meer vorm gaan krijgen”, aldus Saskia Langekamp van het tuincentrum in Venlo.

Wanneer de kerstshows dan ‘eindelijk’ voor ons kerstliefhebbers geopend worden? De kerstshow van Tuincentrum Coppelmans in Nuenen opent op 1 oktober haar deuren. De Intratuin in Halsteren is op 20 oktober helemaal klaar, “maar de show is de gehele periode toegankelijk”, aldus Gerrie Veraart. Leurs opent op 3 oktober de deuren van Christmas Dreams 2014. Intratuin Duiven opent op 12 oktober haar magische kerstwereld. Wanneer de kerstafdeling van Tuincentrum Osdorp haar deuren opent, is ons nog niet bekend.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

  1. Ben benieuwd wanneer duiven opengaat. Die is voor mij vanuit deventer het dichtsbij van de groten denk ik. Voor mijn gevoel liep ik daar toen in september al, ben dezelfde dag gegaan als de dag dat jij het artikel daarover postte… ineens wist ik wat we die dag gingen doen hahaha

  2. De Coppelmans vestigingen zitten ieder jaar weer bij mijn favorieten. Het zijn niet de grootste shows maar zeker de sfeervolste. Ze weten daar echt hoe het moet. Kan niet wachten tot het weer zo ver is 🙂

  3. Pingback: Wanneer gaan de kerstshows in 2014 open?