Welke kerstalbums kunnen we dit jaar verwachten?

2

Elk jaar weer brengen tientallen nationale en internationale artiesten een kerstalbum uit, dat zal voor 2014 niet anders zijn. Hieronder vind je een overzicht van zangers en bands die dit jaar (naar alle waarschijnlijkheid) een kerstplaat zullen uitbrengen. Dit artikel wordt natuurlijk aangevuld als er nieuwe informatie bekend is!

LeAnn Rimes

Misschien ken je haar alleen van haar hitsong ‘Can’t fight the moonlight’ uit Coyote Ugly, maar in Amerika is LeAnn nog steeds niet weg te denken uit de hitcharts. De countryzangeres maakte in 2004 al een kerstplaat, maar gaat dat tien jaar later dunnetjes overdoen. Sterker nog; ze gaat drie jaar achter elkaar elke december een kerstplaat uitbrengen. De plaat gaat ‘ONE Christmas‘ heten.

Idina Menzel

De naam van deze zangeres zegt je waarschijnlijk niet veel, maar als je de film ‘Frozen’ hebt gezien, dan ken je haar stem ongetwijfeld. Haar hitsong ‘Let it go’ krijg je na het zien van deze film niet meer uit je hoofd. Tijdens een concert in juni dit jaar kondigde de zangeres aan een kerstplaat te gaan opnemen, waarop in elk geval een nieuw nummer staat, getiteld “December Prayer”. Ik ben echt enorm benieuwd!

Michael W. Smith & Friends

Oké, ik moet toegeven, ik had nog nooit van meneer Smith gehoord. Maar zijn kerstalbum dat eind september al uitkomt – The Spirit of Christmas – staat boordevol samenwerkingen met hele goede artiesten, waaronder Bono(!), Carrie Underwood en Lady Antebellum. En daar kijk ik erg naar uit! In de video hieronder krijg je alvast een voorproefje.

Behind the Scenes with Michael W. Smith and Friends from Travis Television on Vimeo.

R. Kelly

Eind vorig jaar kondigde R. Kelly aan met een sexy kerstplaat te komen in 2014. Het album zal volgens de rapper en zanger ‘The 12 nights of Christmas’ gaan heten en zal “voor veel pezier in de slaapkamer gaan zorgen. Het album heeft nummers die uitermate geschikt zijn om de liefde te bedrijven tijdens de koude, winterse dagen. Zie het als mijn cadeau voor de kerstdagen.” Dat belooft wat ;-).

Common Linnets

The Common Linnets verschijnen volgende maand naast onder anderen Johnny Cash, Bob Dylan en Neil Young op een Amerikaans kerstalbum. Het nummer ‘At Christmas Time’ werd door de formatie van Ilse DeLange speciaal voor de verzamelplaat geschreven, meldt Tvgids.nl. “Wat ongelooflijk gaaf. Daar staan we dan met The Common Linnets mooi tussen onze helden”, aldus Ilse op haar Facebook-pagina. Het album dat An Americana Christmas gaat heten, wordt 14 oktober uitgebracht door New West Records. Ik ben erg benieuwd!

Mariah Carey

Twee kerstalbums heeft ze al op haar naam staan, de geruchten gaan dat ze daar dit jaar een derde aan toevoegt. En niet zomaar een album; als we bronnen als deze mogen geloven, gaat ze een album opnemen met Disney-karakters als Olaf the Snowman uit de animatiefilm Frozen en Rudolph the red nosed reindeer. Ook zou Mariah kerstduetten willen opnemen met artiesten die niet meer leven (Michael Jackson? Frank Sinatra?), dat klinkt natuurlijk veelbelovend. Of de geruchten waar blijken, horen we waarschijnlijk binnenkort.

Bron foto boven dit artikel: Flickr – Tempusfugate

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties