Winter in huis: 3x creatief met dennenappels

2

Als je Christmaholic al wat langer volgt, dan weet je vast wel dat ik gek ben op dennenappels. Je mag er in de herfst al je huis mee versieren, maar ook met kerst zijn ze niet weg te denken. Kortom; ik krijg er al vroeg een kerstgevoel van. En er iets niets leuker dan dat. Ik deelde al eerder 3 creatieve ideetjes voor decoratie met dennenappels, maar er is nog zoveel meer leuks om te maken. Daarom in deze blog; nog 3 creatieve ideetjes met dennenappels.

Dennenappels en waxinelichtjes

Deze DIY vond ik op adorablehome.com. Je hebt natuurlijk allerlei soorten dennenappels, er zijn miniappeltjes en grote dikke dennenappels. Voor deze DIY is het ideaal als je de dunne, lange variant kunt vinden. Het is helemaal super als je dennenappels kunt vinden die allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Wat je nodig hebt? Een waxinelichtje, een waxinelichthouder (in het voorbeeld wordt een wat grotere, vierkante variant gebruikt), touw, dennenappels, lijm of dubbelzijdige tape. Je plaatst de dennenappels tegen de vaas met wat lijm of dubbelzijdige tape en wikkelt er een touwtje omheen. En that’s it! Easy does it. Voor de gehele instructie, check de tutorial op adorablehome.com.

collage dennenappels

Crystal coated pinecones

Deze dennenappels zijn echt prachtig, ze zien eruit alsof ze bevroren zijn, alsof er een laagje ijskoude sneeuw op ligt. Hoe je ze maakt? Met water en (Epsom) zout. Het is best even een procesje en het duurt al met al een paar dagen voordat je dennenappels klaar zijn, maar dan heb je ook wat. Wat je nodig hebt? Dennenappels natuurlijk, Epsom zout (te koop bij o.a. de Tuinen), spuitlijm, ijzerdraad, water, een bakje om de dennenappels in onder te dompelen, clips, een rekje om de dennenappels op te laten drogen en hoogglans acrylvernis. Hoe je het precies maakt, lees je op SweetPaulMag.com (let op: wel in het Engels).

collage crystal pinecones

Glinsterende guirlande

Deze DIY is denk ik wel mijn favoriet. Een guirlande van glinsterende dennenappels aan een vrolijk gekleurd lintje. Staat mooi in de boom, aan de deur, gedrapeerd over de leuning van de trap, aan de schouw, aan de plank boven je bank en ga zo maar door! Ook hiervoor gebruik je weer zout voor het glinsterende effect. Wat je nodig hebt? Hobbylijm (bijv. Mod Podge), Epsom zout (o.a. te koop bij de Tuinen), een kwastje voor de lijm, een lijmpistool, een lang lint.

collage guirlande 1

Je begint met het verdelen van wat hobbylijm op de schubben van de dennenappel, vervolgens strooi je er rijkelijk zout overheen. Wacht een paar uur tot de lijm droog is, dan zie je of je dennenappels genoeg glinsteren. Zo niet, kun je er gewoon nog een laagje lijm en zout bijdoen. Vervolgens bevestig je met een lijmpistool een kort stukje lint aan de onderkant van de dennenappels. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de dennenappels op steeds dezelfde afstand vaststrikken aan een lang lint. Et voilà, je guirlande is klaar! De hele beschrijving vind je hier op town-n-country-living.com.

collage guirlande 2

Uiteraard heb je voor al deze tutorials droge en schone dennenappels nodig. In deze blog lees je hoe je je dennenappels schoonmaakt (en bug free) door ze even in de oven te doen. Handig!

Foto boven deze blog: Flickr | Jessica Fitzpatrick

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties