Sfeer proeven in de showroom van Intratuin

5

Begin september schreven we al over de kersttrends van Intratuin voor dit jaar, maar gisteren mocht ik echt sfeer komen proeven. Nog voor de kerstshows officieel openen, kon ik een kijkje nemen in de showroom in Amsterdam, waar de kerstcollectie staat uitgestald. Merel Pieters, hoofd styling van Intratuin Nederland, vertelde me precies hoe de kerstcollectie tot stand is gekomen en hoe de thema’s zijn opgebouwd. Lees je mee?

Vier stijlgroepen voor vier smaken

Elk jaar stelt Intratuin vier kerstthema’s samen, elk voor een specifieke stijlgroep. De grootste groep consumenten die bij Intratuin shopt houdt van een landelijke stijl, daarna komt de romantische groep, gevolgd door mensen die van stoere decoratie houden. De laatste en kleinste groep is gek op vrolijke kerstversiering. Natuurlijk heeft de tuincentrumketen ook altijd de traditionele kleuren als rood, goud, groen en zilver in huis, voor wie daar van houdt.

Merel: “De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen voor stoer kiezen en dat het romantische thema wat minder groot wordt.” En eigenlijk zie je dat in bijna alle thema’s wel terug; het landelijke thema is dit jaar eerder stoer dan lief. En ook het romantische thema heeft een krachtig koperen randje. Wat ook in elk kerstthema terugkomt, is de natuur: “Je ziet natuurlijke materialen zoals hout en bast en echte planten en bloemen. Dat natuurlijke is toch waar Intratuin voor staat.“ Welk van de onderstaande kerstthema’s past bij jou?

Intratuin kerst 2014

Voor de lovers van landelijk…

Het grootste thema voor kerst 2014 is het landelijke thema, het combineert het beste van de natuur met het mooiste van zolder. Zo zie je veel dieren (o.a. wolven, uilen, vogels en pauwen) terug in dit thema, maar ook veel natuurlijke materialen, zoals blokken hout, tropische planten en mos. De kleuren die centraal staan in deze collectie zijn dennengroen, schorsbruin, nachtblauw, bessenpaars, framboos, wolkenwit en een tikkie turquoise (wat een namen!).

DSC_0657DSC_0651collage landelijk ontpopt intratuin 2014 kerst

Merel: “We hebben dit thema ‘Ontpopt’ genoemd, naar een rups die ontpopt tot een vlinder. Met deze collectie hebben we het beste uit de natuur vertaald naar een landelijke kerst.” En die vlinder komt ook op diverse manieren terug in de decoratie. Je ziet hem in prints op kussens, op kerstballen en als glitterende losse versiering die je zo in je boom klemt (of misschien wel in de oude vogelkooi die je van zolder haalt).

DSC_0652DSC_0655

Als je voor romantisch gaat…

‘Zacht gepoederd’, heet de tweede stijl. Bij zo’n naam denk ik aan de Renaissance, mannen en vrouwen met gepoederde pruiken en gezichten. En dat klopt ergens ook wel. Maar dit thema heeft vooral betrekking op het kleurschema vol poedertintjes: pioenroze, lavendel, bloesemroze, goud, sneeuwwit en trendkleur koper. Merel: “We verwachten dat vooral lavendel en koper het dit jaar erg goed zullen doen.”

DSC_0565 DSC_0609 DSC_0638

Verder wordt dit romantische thema gekenmerkt door stoere luxe. Het is zacht en vrouwelijk, maar niet te lief. Zeker als je het vergelijkt met het romantische thema van vorig jaar. Stoere koperen sterren gecombineerd met poederkleurige ballen, bloemenprintjes, parels, diamantjes en hier en daar wat kant.

DSC_0569

Voor mensen die niet van poespas houden…

Het derde thema heet ‘Oerkracht’ en is het meest eenvoudige en basic thema van de vier. De kleuren zijn aards; steengrijs, wolkenwit, warm goud en zelfs mat en glanzend zwart. Natuurlijke materialen als hout, bast en ook aardewerk vind je hier terug. Grof gebreide kussens en plaids van kunstdierenhuiden maken je stoere kerstinrichting af.

DSC_0641DSC_0646DSC_0558

De versiering mag minimalistisch, industrieel en zelfs een beetje ruig zijn. Wil je toch een kleurtje toevoegen dan tipt Merel: “Kleuren als groen, turquoise of bordeauxrood passen hier goed bij.”

DSC_0642 DSC_0649 DSC_0613

Als je lef hebt (en een beetje gek bent)…

Hou je van over the top, dan kun je ook dit jaar weer je hart ophalen. Het vierde en laatste thema heet ‘Samenspel’. Het is de perfecte combinatie van lieve pasteltintjes, neonkleuren, grappige figuren en bijzondere geometrische vormen. De hoofdkleuren in deze stijl zijn fel roze, vuurrood, maangeel, pioenroze, keigrijs (ha, dat klinkt mooi Brabants) en hemelsblauw, een kleur die ergens tussen mint en turquoise zit. “En al die kleuren mag je lekker door elkaar gebruiken,” zegt Merel. “Combineer het met grappige, eigenzinnige decoraties, leg kussens vol geometrische prints op je bank en je hebt gegarandeerd een vrolijke kerst in huis.”

DSC_0632DSC_0616DSC_0634collage kleurrijk intratuin 2014 kerst

Merel is nu alweer druk bezig met de trends van volgend jaar (ja, echt!). De kerstproducten voor 2015 moeten nu op grote schaal besteld en geproduceerd worden voor alle Intratuin-winkels. Maar wat er volgend jaar precies te koop zal zijn, dat blijft nog wel even geheim. Wij gaan de komende maanden genieten van de thema’s van dit jaar. Welk van de bovenstaande stijlen past het beste bij jouw smaak en in jouw interieur? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. absoluut koper, warme en oranje tinten..helemaal mijn kleuren.Heb al een eeuwigheid alles in rood/landelijk maar schakel dit jaar voor de eerste keer over op warm koper!