Kerstshow Tuincentrum Leurs: beregezellig!

10

Gisteravond, donderdag 2 oktober, bezocht ik samen met Arvid de eerste kerstshow van het seizoen; de feestelijke opening van Christmas Dreams 2014 in Tuincentrum Leurs in Venlo. Ook vorig jaar was Christmaholic daarbij, en dit keer was het wederom erg gezellig. Beregezellig, om precies te zijn…

Feestelijke opening

De avond werd geopend met een glaasje bubbels, gevolgd door een speech van de eigenaresse en de vertoning van een vrolijk filmpje over de opbouw van de kerstshow. Daar kwam je wel van in de kerststemming hoor! Daarna ging de hele groep bezoekers achter de eigenaren aan door de winkel heen in een sliert richting de kerstshow. De spanning steeg…

Miniatuur kerstwereld

We’re in! First up, de kersthuisjes en -dorpjes. Steevast de plek waar met name mannen en kinderen hun hart ophalen. Skibanen en ronddraaiende molentjes. Huisjes met lichtjes en schaatsende meisjes. Het is een miniatuur sprookjeswereld. De Lemax-afdeling bij Leurs is niet erg groot, maar wel gezellig ingericht.

DSC_0677 DSC_0673DSC_0680

Zwart, wit & rood

De eerste kerstkamer die we tegenkomen is rood, wit en zwart gekleurd, met hier en daar een splash of gold. Grappige poppen met paardenkoppen vormen een bijzonder tafereel. Sommige decoraties in de bomen hebben een vintage randje en nemen je terug naar de jaren 50, of misschien nog wel verder terug. Ook de allerlaatste kamer van de show is trouwens klassiek rood ingericht, met een moderne twist. Zwart is als kerstkleur voor mij nu al een nieuwe favoriet!

DSC_0684 DSC_0688DSC_0799DSC_0803

Felle kleuren en botanische tuinen

Daarna volgen vele ruimtes met felgekleurde decoraties in de dit jaar zo populaire botanische stijl. Van vogelkooien vol mos en takken met vlinders, pauwtjes, vogels en andere beesten tot een miniwatervalletje met glimmende kerstballen en glinsterende salamanders. De kinderen vonden het in elk geval erg leuk!

DSC_0722 DSC_0723 DSC_0725

Landelijk wit en stoer koper

De kerststijlen in de daaropvolgende kamers vond ik zelf het mooiste. Veel wit en hout, gecombineerd met onder andere mintgroen en koel blauw. Heel winters, maar zeker sfeervol. De wat meer stoere urban stijl (koper, goud en blauw gecombineerd met ruwe natuurlijke materialen) speelt ook een grote en mooie rol in de kerstshow.

DSC_0740 DSC_0745 DSC_0762DSC_0770DSC_0772

Tekstborden en rendierkoppen

Er hangen overal (knuffel)rendierhoofden, hertenkoppen en andere (namaak)dieren aan de wand. Het geheel krijgt daardoor echt een chaletsfeetje. Ook zijn er veel kerstgerelateerde tekstborden te koop, helemaal volgens de laatste trend. En daar moesten Arvid en ik natuurlijk flink wat foto’s van maken :).

DSC_0774DSC_0767DSC_0779 DSC_0781

Het eindoordeel

Wat erg prettig is aan deze show, is het feit dat je overal goed kunt rondlopen. Brede paden, het geheel is ruim opgezet. Handig voor als je met de kinderwagen of rolstoel komt. Ook vond ik het heel tof dat de show weer totaal anders is dan vorig jaar, het is een compleet nieuwe ervaring. Bonuspunten!

DSC_0797

Wat ik persoonlijk wat minder vond, is dat er overal zo’n fel licht is. Daardoor komen de mooi verlichte bomen wat minder tot hun recht. Het idee achter die felle lampen is dat je de producten veel beter kunt zien en dat elke individuele kerstbal beter te onderscheiden is, waardoor je makkelijker kunt kiezen. Daar zit wat in natuurlijk. Het doet echter helaas wel wat afbreuk aan die kerstsfeer waar ik zo van hou.

Dag vriendje…

Oh, en tijdens deze feestelijke opening had ook het meeste personeel vrij, dus we konden helaas nog niets kopen. De kassa’s waren gesloten. En dat vond Arvid erg jammer, want dit lieve slapende beertje wilde heeeeeeeeeel graag mee naar huis. En ik had natuurlijk ook alweer allerlei leuke dingetjes gezien. Snik! Moeten we toch nog maar een keer terug ;-).

DSC_0816

Vanavond mag ik alweer de volgende kerstshow bezoeken, die van Tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Hou de site goed in de gaten voor het verslag! Naar welke kerstshows ga jij dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

10 reacties

  1. Wat gaaf! Vooral de kerstdorpjes, zoet! Maar ik zou tl-verlichting ook niet leuk vinden.
    Voor mijn eigen interieur ga ik voor klassiek. Ik wil naar de kerstshow in Osdorp en/of velserbroek (ik woon in Haarlem). Lekker een stuk fietsen en dan neuzen. Alleen nog even een paar weken wachten..

  2. Venlo is niet echt voor mij dicht bij de deur. Maar het ziet er erg leuk uit allemaal. Weet jij misschien wanneer de kerstshow in Tuincentrum Osdorp begint?

  3. Pingback: Kerstshow Coppelmans Nuenen 2014: kamers vol kerstpracht

  4. Pingback: Kersttrends 2014: kleurrijk, exotisch & botanisch

  5. Pingback: Deco idee: tekstborden met kerstige quotes - Christmaholic.nl