Kerstshow Coppelmans: knusse kamers vol kerstpracht

4

Jaa, het is eindelijk weer zover… de eerste kerstafdelingen zijn open! En dus staat mijn weekend weer heerlijk in het teken van kerst. Gisteren las je al ons verslag over de show van Tuincentrum Leurs in Venlo. Vrijdagavond bezochten we de show van Tuincentrum Coppelmans in Nuenen, vorig jaar publiekswinnaar ‘Beste Kerstshow van Nederland’. En als je het mij vraagt, maken ze dit jaar zeker weer kans op die titel!

Beestachtig groen

Het is een prachtige overgang van het groen in het tuincentrum naar de kerstafdeling; de tropische tuin. Het is zo’n mooie stijl, die botanische sfeer met kernkleuren als emerald en turquoise, paars, rood en blauw. Stolpen en vogelkooien met grote pauwen met prachtige veren, glimmende spinnen, sprankelende vlinders… Het is me het statement wel! Durf jij voor deze trend te kiezen?

DSC_0831

Traditioneel vs. modern

Hou je van traditionele decoraties, rood en groen, met vintage accenten? Of hou je meer van felle kleuren, alles door elkaar, maffe figuurtjes en lekker modern? Coppelmans weet deze twee stijlen in een kamer hartstikke origineel te combineren! Je hoeft dus helemaal niet te kiezen. Het kan ook samen. Inspirerend!

DSC_0863 DSC_0873 DSC_0882 DSC_0883

Winters wit landschap

Lief hè, het uiltje hieronder? Dieren horen echt thuis in je kerstdecoratie dit jaar. Zeker als je voor een landelijk wit thema kiest. Gecombineerd met trendkleur turquoise bijvoorbeeld. Of met koel blauw (en als je wil eveneens koelblauwe kerstverlichting).

DSC_0900 DSC_0901 coppelmans nuenen kerst 2014 1

Urban nature

Dit thema is zo stoer, het is zo anders dan wat we de voorgaande jaren zagen. Echt iets nieuws en helemaal 2014. Ruige materialen, veel hout en natuurlijk spul, gecombineerd met versieringen in koper, goud, wit en donkerblauw. Hierbij passen ook houten kerstbomen, of zelfs een witte boom geverfd op houten pallets.

DSC_0941 DSC_0951DSC_0944 DSC_0953

Zwart, wit en rood

Dit thema is toch wel een van mijn favorieten van dit jaar en Coppelmans presenteert het erg leuk. Een mooie ‘keuken’ met potten en ander keukengerei, gecombineerd met witte bomen vol rode en zwarte deco. Grote tekstborden en kerstballen met schoolbordverf maken het geheel af. Like!

coppelmans kerstshow 2014 2 DSC_0972DSC_0985DSC_0982DSC_0979

Knusse kerstshow

De kerstshow van Coppelmans in Nuenen is elk jaar weer een van mijn favorieten. Hoewel de afdeling echt heel groot is, voelt het (doordat je steeds van afgesloten kleine kerstkamer naar de volgende loopt) heel knus en kleinschalig. Ik heb ook nog lang niet alle kamers in dit verslag laten zien, dus er valt nog genoeg te ontdekken.

DSC_0015

Kruidige kerstgeur

Een erg leuk detail; in elke kamer hangt een heerlijke geur. In de kerstkamer met klassieke versiering ruik je een heerlijke traditionele kaneelgeur. En in de kamer met witte winterse decoratie hangt een frisse geur van dennengroen. De geuren kun je trouwens ook allemaal kopen; onder andere in geurzakjes, -kaarsen of smeltwax. Dat maakt je kerstsfeer thuis pas echt af.

hertjes kerstshow coppelmans 2014

 

Sfeervolle ledverlichting

Hoewel er overal ledverlichting gebruikt wordt, is de kerstsfeer in de show super. Coppelmans gebruikt en verkoopt zeer betaalbare soft leds in een echt mooie, warme gele kleur. En de lichtjes zijn nog dimbaar ook. Patrick Coppelmans, eigenaar van de vestiging in Nuenen, vertelde me dat het stroomverbruik van de show dankzij de soft leds zo’n 5x lager ligt dan voorheen, wow! Ledlampjes zijn de investering dus zeker wel waard.

DSC_0862

Ik heb op verzoek van Patrick hier en daar nog wat suggesties en tips gegeven voor net wat meer kerstsfeer. Ik ben benieuwd wat ze er precies mee gaan doen. Ik zal het binnenkort zelf zien, want ik kom zeker nog een keertje terug! Om kerstversiering in te slaan, wel te verstaan ;-).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

4 reacties

  1. Ziet er allemaal heel erg goed uit heb al zin om er naar toe te gaan.
    nu nog zorgen dat vriend me dit weekend brengt 😉

  2. Pingback: Welke kunstkerstboom kun je 't beste kopen? Deze tips helpen!

  3. Pingback: Wat zijn de trends in kerstverlichting? - Christmaholic.nl