3x de lekkerste cakes voor de herfst & winter

4

Buiten raast de wind door de bomen en regent het pijpenstelen. Binnen zit jij heerlijk op de bank met een tijdschrift, een kopje kruidige thee én natuurlijk iets lekkers. Begint je maag al te knorren? Ik hou persoonlijk niet zo van zoet en zwaar gebak, maar een plak smaakvolle cake gaat er altijd in. Met name in het najaar! Ik heb drie heerlijke cakes voor je verzameld die perfect passen bij typisch herfst- of winterweer. En ze zijn allemaal niet moeilijk om te maken.

Appelkaneelcake met knisperende suiker

appelkaneelcake

Dit is echt een van mijn favoriete cakes. Ik vond het recept begin dit jaar op Culy.nl en maakte het zo gauw ik kon. Sowieso vind ik appel en kaneel echt een superlekkere smaakcombinatie. En met de grote suikerkorrels bovenop is het eindresultaat helemaal goddelijk. Nog fijner; de cake is easy te maken en supersnel klaar, ook als je helemaal nog niet zo handig bent met bakken. Nieuwsgierig? Het recept op Culy.nl vind je hier.

Simpele speculaascake

collage speculaascake

Deze heerlijke speculaascake brengt je direct in Sinterklaassferen en ruikt naar door de koekkruiden naar herfst. Je hebt maar 6 ingrediënten nodig en je bent in 20 minuutjes klaar met de voorbereiding. Hij is niet moeilijk om te maken, maar je krijgt wel een lamme arm van het mixen van de boter en suiker (je moet minstens 15 minuten mixen). Een vaste, automatische mixer is voor dit recept dus echt een uitkomst. Maar daar moet ik nog eventjes voor sparen ;-). Wil je deze cake maken? Het recept van Allerhande vind je hier.

De allerlekkerste carrot cake

collage carrot cake

Geloof me, dit is echt de lekkerste carrot cake die je ooit zult maken en proeven. Ik heb hem al meerdere keren gemaakt, onder andere voor de Christmaholic kick-off voor de bloggers, en de reacties zijn steevast enorm positief! Het recept is van culinair blogger Pauline van Uit Pauline’s Keuken. Deze cake maak je in een ronde springvorm, dus het is eigenlijk meer een taart dan een cake, maar dat deert niet, toch? Het is gewoon ontzettend lekker! Het recept voor de lekkerste carrot cake ooit, vind je hier.

Dat waren drie van mijn favoriete cakes die je echt het beste in de herfst of in de winter kunt maken. Gewoon omdat ze zo lekker winters smaken. Zet ze op tafel bij de koffie of thee, of eet ze lekker als dessert. Mjam! Welke ga jij maken?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

 1. Oooohhh de appel kaneel cake lijkt me het lekkerst.
  Zelf maak ik wel eens het cake recept van mijn moeder ook zoooo winters lekker.
  Oma’s kruitkoek/cake
  250 gr bruine suiker
  250 gr zelfrijzend bakmeel
  5 thee lepels koekkruiden
  2,5 dl karnemelk
  1 mespuntje zout
  handvol gewelde en uitgelekte rozijnen
  1 appel in kleine stukjes
  4 walnoten in kleine stukjes

  BEREIDING IS SIMPEL: meng alles door elkaar en doe het in een cake blik.
  1 uur op 150 c in de oven.
  succes…

 2. Pingback: 3x de lekkerste cakes voor de herfst & winter – Feestdagen.Kioskplaza.nl