Kersttrend: zwart, rood & wit

5

Zwart als kerstkleur? Als je het zo hoort, denk je misschien: ‘wat vreselijk somber!’. Maar dat is het echt niet! Verrassend genoeg is de combinatie zwart, rood en wit hartstikke mooi. Het zwart vervangt het traditionele groen en geeft deze stijl kerstdecoratie daardoor een moderne twist. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder voor een indruk.

Traditioneel met een moderne twist

Het sfeertje is gezellig en hartstikke traditioneel, maar toch heerlijk fris en modern door het gebruik van zwart in de prints en kerstdecoraties. The best of both worlds. Gebruik een kunstkerstboom met besneeuwde takken voor een winters gevoel in je kamer. Merry X-mas!

zwart

Bron foto: Kaemingk

zwart wit rood

Kerstdecoratie met krijtbordverf

Vorig jaar las je hier op Christmaholic al 8x inspiratie voor het maken van kerstdecoratie met schoolbordverf. En dit jaar kun je dat soort decoraties kant-en-klaar kopen in de diverse tuincentra. Van kerstballen waar je met krijt een boodschap op schrijft, tot hangers met schoolbordverf, klaar om beschreven (of door je kids bekladderd) te worden.

DSC_0985DSC_0984

Zwarte strikken, rode strikken

Iets wat je ook veel terugziet deze kerst zijn grote strikken in de boom gemaakt van dik glanzend lint. Die trend past heel goed bij deze stijl kerstversiering. Maak grote strikken van dik rood, wit of zwart lint (dat kun je ook bij de meeste tuincentra kopen). Wil je een klassiek effect creëren, gebruik dan bijvoorbeeld eens kerstlampjes in de vorm van traditionele ‘kaarsen’ in plaats van de moderne kerstlichtjes. Dat staat garant voor een sprookjesachtig contrast. Wil je liever een wat moderner effect? Ga dan bijvoorbeeld voor zwarte cluster-ledverlichting.

DSC_0688Kerstshow Tuincentrum Leurs 2014DSC_0684

Wat vind jij van zwart in de kerstboom? Blijf je het somber vinden of ben je er door het zien van deze foto’s toch wellicht wat anders over gaan denken? Ik hoor het heel graag van je. Deze foto’s zijn trouwens gemaakt bij Tuincentrum Coppelmans en Tuincentrum Leurs, dus alle kerstspulletjes die je ziet, kun je bij die winkels vinden!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

 1. Zwart, wit en rood: een combinatie die heel verrassend goed bij elkaar past. Met name het rood/wit zorgt voor de vrolijke noot. Maar….als ik het plaatje zie van de kerstboom vind ik het zwart wegvallen tegen het donkergroene van de kerstboom. En dat is toch juist wat moet opvallen in een boom! Dus zonde van mijn geld om nieuwe zwarte ballen te kopen (of om zelf zwart te spuiten) die je toch bijna niet ziet.
  Ik zou het dus alleen gebruiken voor decoratie op een tafeltje of in een kerstboom hangen die wit bepoederd is.

  • hoi Angeline,

   een paar jaar terug had ik een boom in t zwart/wit/glitter zilver en dat was helemaal geweldig.
   Niet alle zwarte ballen zijn mat, je hebt ze ook met steentjes, veertjes en witte tekeningen..
   Geloof me t is echt een goede kleur voor in de boom. Vorig jaar heb ik t bij mijn moeder nog met goud en oud zilver gecombineerd , dat was ook een topper..
   Probeer t of ga in t tuincentrum kijken, dat is toch weer anders dan een foto

   Groetjes Barbara

 2. Pingback: Kersttrend: zwart, rood & wit – Feestdagen.Kioskplaza.nl

 3. Pingback: Oktoberdots ♥ Christmaholic | Oktoberdots Blogt

 4. Pingback: Kerstshow Tuincentrum Osdorp 2014: Amsterdamse nostalgie