Sneeuwkaarsen maken met glinsterend zout

8

Een gewone kaars is ook maar zo gewoon, toch? Met een beetje lijm en speciaal zout geef je ze een glinsterend laagje; net sneeuw die schittert in de ochtendzon. In deze DIY lees je hoe je zelf deze snow candles maakt. Het is helemaal niet moeilijk!

Wat heb je nodig?

  • Een kaars, glad of rustiek
  • Lijm (ik heb decoupage lijm gebruikt)
  • Engels bitter zout (epsom salt), o.a. verkrijgbaar bij de Tuinen
  • Kwastjes
  • Bord
  • Lepel

sneeuwkaarsenbitter zoutsneeuwkaars1

Hoe maak je het?

Bedek met de kwast de gehele kaars met een laagje lijm en zet de kaars op het bord. Je kunt de kaars door het zout heen rollen, maar het mooiste en meest natuurlijke effect krijg je wanneer je met een lepel steeds wat zoutkristallen over de kaars heen laat vallen.

lijm zouten

Laat het geheel drogen en je sneeuwkaarsjes zijn klaar. Het sneeuweffect is ook erg leuk op een glazen pot, zie de foto hieronder. Op Addicted2decorating.com lees je stap voor stap hoe je deze snow jars maakt.

sneeuwkaarsglas sneeuw candles

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

  1. Pingback: Sneeuwkaarsen maken met glinsterend zout – Feestdagen.Kioskplaza.nl

  2. Vraagje: Kun je het ook met suiker doen of met gewoon zout?.. Ik dacht namelijk eerst dat dat zout suiker was!! Het ziet er super leuk uit trouwens!