Boekenboom: dé kerstboom voor leesliefhebbers

1

Ik ben nogal een boekenwurm, al lees ik tegenwoordig echt heel veel digitaal op mijn e-reader. En ik heb daarnaast heel weinig ruimte in mijn appartement. Het gevolg; dozen vol boeken in de kelder, waar ik niets meer mee doe. Die staan daar maar te staan. Toen we laatst de kerstshow van Tuincentrum Coppelmans bezochten, kwam ik de boom op bovenstaande foto tegen. Zo’n leuk idee!

Klassieke boekenboom

Zo’n boekenboom maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt er denk ik wel een kunstkerstboom voor nodig, zodat je de boeken goed tussen de takken kunt klemmen. Verder zijn oudere boeken met mooie kaften natuurlijk het allerbeste. Klem ze open tussen de takken. In dit voorbeeld zijn koffers gebruikt om een stabiele basis te creëren onder de boom, waar de boeken op kunnen steunen. Datzelfde kun je natuurlijk ook realiseren met stapels boeken.

boekenboom2collage kerstboom boekenboom

Het klassieke karakter van deze boekenboom wordt natuurlijk niet alleen door de oude boeken gecreëerd. Ook de kerstlampjes in de vorm van ‘ouderwetse’ kaarsen en het kleurgebruik (goud, brons, koper) dragen daaraan bij. Dat het ook helemaal anders kan, zie je op de foto’s hieronder.

Alternatieve boekenboom

Pinterest staat boordevol met de gaafste alternatieve kerstbomen. Op ons eigen Pinterest-bord verzamelen we die toffe bomen voor je (zeker een aanrader om te volgen!). Daar vonden we onder andere deze gave moderne boekenboom van FamilySponge.com (daar vind je ook de DIY). Voor deze kerstboom heb je zelfs helemaal geen boom nodig!

De kerstboom is helemaal gemaakt van boeken, een slinger (kleurige) lichtjes eromheen en een dennenappel erbovenop maken het af. Hartstikke leuk voor in een studeerkamer, boekenkamer of bibliotheek, of gewoon in je huiskamer omdat je zo van lezen en boeken houdt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alle boeken eerst in dezelfde kleur te kaften, dat geeft een rustiger geheel (wel een hoop werk!). Ook leuk; kleine decoraties op de boeken zetten, voor net wat meer aankleding in je boom.

Wat vinden jullie van deze boekenbomen? Iets voor bij jou thuis? Of vind je het meer iets voor in een boekenwinkel ofzo? Ik ben benieuwd! Oh en heb je zelf nog toffe ideetjes voor een alternatieve kerstboom, dan hoor ik die ook heel erg graag!

Volg Christmaholic op Bloglovin

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie

  1. Waw!! Harry Potter boom 😀 Ik heb net een kunstkerstboom besteld ( goedkopekunstkerstboom.nl ) Binnenkort maar eens een bezoekje aan de kringloop wagen voor een aantal oude boeken…

    die lampjes zijn ook echt te gek trouwens