Kersttrend: kleurrijk, exotisch & botanisch

1

Dit vind ik toch wel de meest opvallende van alle stijlen kerstversiering die er dit jaar te koop zijn. Deze kersttrend is echt helemaal anders dan wat we gewend zijn. Om eerlijk te zijn is het niet eens echt heel erg ‘kerstachtig’. Van groene takken en mos tot pauwenveren, van glinsterende dieren tot de gekste kleurrijke creaties – alles is geïnspireerd op de natuur. Ik neem je in dit blogje mee in de botanische kersttrend!

Vogels en vogelkooien

Ken je die traditionele kleine vogeltjes die je in de kerstboom kunt klemmen? Denk daaraan, maar dan stukken groter en mooier en gedetailleerder. Geen kleine, schattige musjes, maar grote pauwen met een enorme verensleep en grote glimmende vogels met echte veren. In alle kleuren van de regenboog. Bijzonder!

DSC_0837DSC_0651

Exotische dieren

Verder vind je in deze trend vlinders met prachtige patronen, enge spinnen, grappige kikkers, glimmende hagedissen… hoe exotischer het dier, hoe beter het is. En het liefst is alles natuurlijk glinsterend en glitterend, in opvallende tropische kleuren voor deze botanische trend.

DSC_0725emerald2DSC_0652

Prachtige kleurcombinaties

Het mooiste aan deze trend vind ik de prachtige kleurcombinaties. Op de foto’s hieronder zie je bijvoorbeeld allerlei creaties van diverse tinten groen, emerald, zwart en goud. Het heeft daardoor, ondanks het botanische en overdreven expressieve, iets heel klassieks.

emerald goud zwartheader botanische kerst 2014 kersttrendsemerald

Als je van wat meer kleur houdt en wat modernere kerstdecoratie, dan kun je voor combinaties van emerald, groen, paars, roze, kobaltblauw en zelfs rood gaan. Combineer dat met de glinsterende diertjes en je hebt echt een kleurrijke en exotische botanische stijl. Bijzonder, toch?

DSC_0723kleurrijk botanische kerstDSC_0722

Deze foto’s zijn genomen bij Tuincentrum Leurs, Tuincentrum Coppelmans in Nuenen en in de showroom van Intratuin. Ik ben ook echt heel nieuwsgierig naar jullie mening. Deze kleuren en kerstdecoraties zijn natuurlijk hartstikke apart en opvallend, het geheel trekt ook zeker de kleinsten aan. Al die kleurtjes en glimmertjes, het lijkt wel een speeltuin!

Maar heftig is het wel. Zou jij het in jouw huis hangen? Of vind je het toch te weinig echt ‘kerstgevoel’ uitstralen. Laat het zeker even weten hieronder in de comments.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie

  1. Ik vind het práchtig! Maar niet in mijn huis. Hooguit een klein boompje met deze kleuren voor de kleine.
    Het ‘probleem’ met deze kleuren vind ik dat je er na 2, 3 jaar wel op uitgekeken bent. En daar is het net iets te duur voor (ik heb zo’n kleine 200 ballen in mijn boom hangen), want ik ken mezelf: dan wil ik ook de mooiste (en dus vaak de duurste) decoraties.
    Zelf houd ik het bij klassiek wit met gouden accenten, dat past het beste bij mijn inrichting en bij mijn kerstgevoel: sereen, klassiek en het verveelt mij nooit. Ik koop er ieder jaar weer een aantal prachtige ballen bij (want sja…ik laat per ongeluk nu nét de meest saaie ballen vallen ieder jaar bij het optuigen/afbreken van de boom dus moet ik weer aanvulling hebben……)! Maar misschien ligt het er ook aan dat ik de bijzondere ballen voorzichtiger behandel….
    Maar gelukkig zijn de pauwen er ook in het wit, zoals ik gisteren bij Intratuin heb bemerkt. Die belandde dus heel snel in mijn wagen!