Tip! Scandinavische kerstmarkten in de Zeemanskerken

3

Ook dit jaar weer werken de Noorse, Finse en Deense Zeemanskerk samen om een succes te maken van de tweede Scandinavisch kerstmarkt in Amsterdam! Afzonderlijk houden de Scandinavische Zeemanskerken ook hun markten in Rotterdam en Amstelveen. Deze evenementen genieten niet alleen een populariteit onder de in Nederland wonende Scandinaviërs, maar trekken ook een publiek dat houdt van een intieme warme sfeer met de producten uit het hoge Noorden. Om de heerlijke hapjes kun je niet heen en kadootjes die je hier koopt zijn echt exclusief. In deze blog vind je een overzicht van de openingstijden van alle Scandinavische kerstmarkten.

Flyer_christmas_market_2014defScandinavische kerstmarkt in Amsterdam

Noorwegen, Finland en Denemarken presenteren op deze tweede gezamenlijk kerstmarkt de mooiste kerstversieringen, design, handwerkjes, advent kaarsen, sieraden en ingrediënten voor de traditionele kerstlunch, lekkernijen, smørrebrød en koffie met gebak uit eigen keuken. Alle inkomsten van de Scandinavische Kerstmarkt gaan naar het werk van de Scandinavische kerken in Rotterdam.

Openingstijden

zaterdag 8 november 10.00 – 17.00
zondag 9 november 12.00 – 17.00

Locatie

Nassaukerk, De Wittenkade 111, 1052 AG Amsterdam. Openbaar vervoer: tram 10 (halte De Wittenkade); vanaf Centraal Station met bus 18 (halte Nieuwe Willemsstraat), 21 (halte Nieuwe Willemsstraat) of 22 (halte Nassauplein).

Kerstmarkt in de Finse Zeemanskerk in Rotterdam

De Finse Kerstmarkt is weer terug van 19 november t/m 23 november 2014. Ook dit jaar biedt de Finse Kerstmarkt weer veel leuks en moois voor het hele gezin. Dit jaar is het Finse Huis (voorheen Finse Zeemanskerk) weer te vinden op de ’s-Gravendijkwal 64 in Rotterdam. Het oude pand is verbouwd tot een prachtig nieuw pand. Betalen op de markt kan dit jaar met contant, pin en creditcard. Toegang is gratis! In de supermarkt kun je echte Finse etenwaren en lekkernijen vinden. Maar zeker ook de Finse textielen, design glaswerk en servies, artikelen voor in en om het huis, houten producten, boeken, CD’s, Kerstartikelen, sauna-accessoires en handgemaakte producten zijn de moeite waard. Finse kerstkaarten zijn mijn favoriet!

finsehuis2014(1) flyerIn de Finse supermarkt vindt je zowel traditionele delicatessen als de laatste Finse trends en innovaties voor de keuken. Neem ook deel aan de bazaar-loterij waar je kans maakt op vele mooie prijzen, waaronder enkele reizen naar Finland. Het café moet je ook zeker niet vergeten te bezoeken voor zelfgemaakte banket, gebak en snacks… En natuurlijk een heerlijk glas hete Finse Glühwijn, genaamd Glögi. Uiteraard maakt je ook kans de echte Finse Kerstman tegen te komen… Spannend!

Openingstijden

Woensdag 19 november 12:00 – 20:00
Donderdag 20 november 12:00 – 20:00
Vrijdag 21 november 12:00 – 20:00
Zaterdag 22 november 12:00 – 18:00
Zondag 23 november 12:00 -18:00

Locatie

’s-Gravendijkwal 64 in Rotterdam

Kerstmarkt in de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam

Het is dit jaar voor de 90e keer op rij dat de kerstmarkt wordt gehouden. Dit jaar viert de kerk haar honderdste verjaardag, een speciale gebeurtenis. Je kunt hier handgemaakte kerstdecoraties vinden, gebreide Noorse vesten en truien, sieraden van Noorse designers, etenswaren, kalenders en… als het op tijd klaar is het boek over het honderdjarig bestaan van de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam. Een prachtig boek met foto’s en anekdotes, in het Noors en in het Nederlands.

collage noorse kerstmarkt 2014 zeemanskerk

Openingstijden

Donderdag 13 november 10.00-18.00
Vrijdag 14 november 10.00-18.00
Zaterdag 15 november 10.00-17.00
Zondag 16 november 12.00-17.00

Locatie

De Noorse Zeemanskerk, Westzeedjk 300, Rotterdam

Kerstmarkt in de Deense Zeemanskerk in Rotterdam

Hier vind je de mooiste kerstdecoraties, Danish design, handwerk, sieraden, kaarsen en Deense etenswaren voor de Kerstlunch, lekkernijen, koffie en gebak.

collage deense kerstmarkt zeemanskerken 2014

Openingstijden

vrijdag 21 november 10.00-17.00
zaterdag 22 november 10.00-17.00
zondag 23 november 10.00-17.00

Locatie

Deense Zeemanskerk, Coolhaven 1, Rotterdam

Zweedse Zeemanskerk in Rotterdam en Amstelveen

Je vindt hier echte Zweedse producten van hout, glas en textiel, huisvlijt, bijzondere kerstversieringen, kerstkaarten en Zweedse etenswaren. In het Kerkcafé kun je genieten van koffie, Zweedse broodjes en gebak. Het meest Zweedse plekje in Nederland!

scandinavische-kerstmarkt-4

Openingstijden Rotterdam

21 november 11.00-19.00
22 november 11.00-17.00
23 november 11.00-17.00

Locatie

Zweedse Zeemanskerk, Parklaan 5, 3016 BA Rotterdam

Openingstijden Amstelveen

15 november 10.00-16.00
16 november 12.00-16.00

Locatie

De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen

Elk jaar weer ga ik naar een van de kerstmarkten in de zeemanskerken omdat ik houd van het intieme ouderwetse ‘bazaargevoel’ dat je daar aantreft; even lekker snuffelen naar exclusieve kadootjes en kerstkaarten en natuurlijk genieten van de lekkernijen! Ga jij er dit jaar ook heen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

3 reacties

  1. Pingback: Inspiratie voor een Scandinavische Kerst en een nieuw design merk | Fint Hus