Tuincentrum Osdorp: traditioneel Amsterdams kerstgevoel

2

Het is donderdagochtend, een uur of 11, en ik sta bij station Amsterdam Centraal op tram 1 naar Osdorp te wachten. Rillend trek ik mijn leren jasje – dat voor Eindhovense temperaturen echt nog warm genoeg was – nog wat strakker om me heen. Ik kruip diep weg in mijn gelukkig dikke sjaal. De hoofdstad is in een koude mist gehuld, het is maar een paar graden boven nul. Daar kom je wel van in de kerststemming!

Oergezellige Amsterdamse Kerst

Ik ben onderweg naar Tuincentrum Osdorp, ik ben uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de kerstshow. Bij binnenkomst wordt mijn kerststemming alleen nog maar groter en groter. Want wat een show is het! Dit jaar brengt Tuincentrum Osdorp een ode aan onze mooie hoofdstad, trots op hun stad als de medewerkers zijn. Het Amsterdam met haar grachten, prachtige panden en overvloed aan fietsen loopt als een rode draad door de kerstafdeling heen.

DSC_0019

Fotomomentjes

Overal in de winkel zijn fotoplekjes gecreëerd waar je gezellig op de foto kunt. Het mooiste fotoplekje is toch wel de ‘entree’ van de sfeerafdeling. Een Amsterdamse gracht met een prachtig versierde sloep aan een Amsterdamse stoep. Ontzettend leuk gedaan.

saskia bij tuincentrum osdorpDSC_0135

Nostalgisch kerstwalhalla

Hou je van traditionele kerstdecoratie? Dan kun je bij Tuincentrum Osdorp echt je hart ophalen. Er staan tafels, kasten, bakken en rijen vol decoratie in rood, wit en zwart (je had vast al gelezen dat het een trend is dit jaar). Maar ook een mix van rood met wat meer traditionele kleuren (goud en donkergroen) is er in overvloed te koop.

DSC_0149DSC_0139DSC_0109DSC_0119

Ik heb in elk geval nog nergens zoveel mooie klassieke kerstversiering gezien als hier. Ook een leuk detail: er klinkt traditionele kerstmuziek in de winkel om dat nostalgische gevoel nog even extra te versterken.

DSC_0156DSC_0148

Sneeuwwit met blauw & turquoise

Hou je van een natuurlijke kerstsfeer? Ook dan heb je hier geluk! Het winterse thema zit boordevol natuurlijke materialen en witte decoraties, gecombineerd met lief zacht blauw en, helemaal populair dit jaar, turquoise! Heel erg gaaf samen.

DSC_0192 DSC_0196DSC_0201DSC_0221DSC_0180DSC_02231

Stoer met koper

Ook al zo’n trendkleur dit jaar; koper. Je kunt er echt niet meer omheen, overal kom je het tegen. Tuincentrum Osdorp combineert koper lekker stoer met wit, bruin en donkerblauw. Een koperen (of kunststof) dierenhoofd aan je muur en je ‘urban’ kerstinterieur is helemaal af.

DSC_02771DSC_0287DSC_0285DSC_0302DSC_0290DSC_0305

Romantische pastels

Voor dames (en heren) die van een romantische stijl houden, zijn de pasteltintjes er weer! Lieflijk roze en witgoud, maar ook mintgroen en lila, samen met gebroken wit. Past perfect in een lief en landelijk interieur.

DSC_0325DSC_0324DSC_0329

Kekke kerstmannen

Wil je graag een kerstmanpop in huis? Dan heb je hier echt keus genoeg. Op elke hoek staat wel weer een andere kerstman te stralen. Met cadeautjes, in het rood, wit of groen. Voor ieder wat wils.

DSC_0117DSC_02441

Osdorp’s Winterfair

Aanstaande vrijdagavond (14 november 2014) is er een speciale koopavond bij Tuincentrum Osdorp voor voordeelkaarthouders. Osdorp’s Winterfair betekent lekker kerstshoppen met leuke workshops, een gratis glaasje glühwein bij binnenkomst en lekkere stamppot in het restaurant (voor maar €5!).

DSC_03541DSC_03601

Voor de kleintjes is er een rijdend kersttreintje dat een rondje maakt door het bos vol kunstkerstbomen en een ski-lift dat langs de kerstdorpjes voert. De kleinsten kunnen gratis in beide attracties. Ook is er bij de kerstdorpjes een uitkijkpost waar alleen de allerkleinsten bij kunnen… Oh en de voordeelkaart is je entreebewijs, dus als je er nog geen hebt, vraag er dan gauw hier eentje aan.

Speciale aanbieding: sfeervol hangboompje

Speciaal voor de lezers van Christmaholic heeft Tuincentrum Osdorp een aanbieding. Print onderstaande bon uit en ga naar de winkel of de webshop, je ontvangt dan dit gave hangboompje (zonder decoraties) t.w.v. €13,99 voor slechts €7,99. Leuk voor tegen een deur of aan de muur.

collage hangboompje

bon boompje

En je gelooft het vast niet, maar ik heb nog lang niet alles laten zien in de foto’s hierboven. Er blijft dus nog genoeg te ontdekken! Ga jij een bezoekje brengen aan Tuicentrum Osdorp? Of ben je er al geweest en wil je vertellen wat je ervan vond? Graag! Je kunt hieronder een reactie plaatsen.

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Osdorp geschreven. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo