WIN! 3×20 echte kerstkaarten mét zelfgemaakte videoboodschap

32

Wil je je vrienden en familie dit jaar met Kerst net even meer toewensen dan alleen fijne feestdagen? En vind je het leuk om nieuwe dingen uit te proberen? Dan hebben wij een goede tip voor jouw kerstkaart dit jaar! Met Smilez stuur je jouw videoboodschap via een ouderwets mooie kerstkaart. Geen digitale kaart, maar gewoon persoonlijk bezorgd door de postbode. Maar als de ontvanger je kaart scant met een tablet of telefoon, gebeurt er iets bijzonders…

Een kerstkaart met verborgen videoboodschap

Wanneer jouw kerstkaart wordt gescand met de Smilez-app, speelt de video die jij gemaakt hebt af op de kaart in hun hand. Augmented Reality, noemen ze dat. Gaaf hè? Kijk in het filmpje hieronder maar eens hoe het precies werkt.

Hoe maak je een Smilez-kaart met video?

Voor het maken van een Smilez-kaart met video heb je een mobiele telefoon of tablet nodig, een Kerstboom, een paar mooi ingepakte dozen en – we noemen eens wat geks – een paar schattige kinderen. Het maken van het filmpje is natuurlijk onderdeel van de kerstpret. En het filmpje veranderen in een Smilez-kaart is net zo makkelijk als een normale fotokaart maken, alleen selecteer je nu een video in plaats van een foto. De Smilez-app doet de rest.

Hoe bekijk je een Smilez-kaart?

Het bekijken van zo’n Smilez-kaart is nog eenvoudiger. Probeer het zelf maar eens op de volgende foto. Download daarvoor gratis de app Smilez in de app store (Google of Apple). Start de app en klik op ‘Kaart bekijken’. Richt je telefoon op de foto hieronder en tik op het scherm. Je ziet meteen dat de app gaat proberen om de foto te herkennen, daarna start het filmpje.

sofies party

En, had je een glimlach op je gezicht toen je de kaart bekeek?

Animoto-kaart

Heb je geen vrolijke kinderen bij de hand, dan is de onderstaande kaart misschien een idee. Het ziet er ook nog eens ongelooflijk professioneel uit, zonder dat je iets hoeft te weten over video’s bewerken. Voor deze kaart ga je bijvoorbeeld uit van jouw nieuwjaarswens en daar zoek je een aantal plaatjes of filmpjes bij.

kerst kaart bal

Dat kunnen zelfgemaakte foto’s of video’s zijn, maar met Google kun je natuurlijk ook mooie sfeerbeelden van internet halen. Via de website animoto.com maak je daar dan een kerst- of nieuwjaarsfilmpje van. En dat filmpje gebruik je vervolgens in Smilez om een geweldig mooie en originele Kerstkaart te maken.

WIN 3×20 Smilez-kerstkaarten!

Christmaholic mag aan drie lezers maar liefst 20 van die échte kerstkaarten met zelfgemaakte videoboodschap weggeven. Leuk hè? Wil je kans maken op zo’n setje kaarten die je naar jouw familie of vrienden kunt sturen? Laat dan hieronder in een reactie weten wat je precies voor Smilez-kerstkaart zou willen maken. Deze winactie loopt van woensdag 12 december t/m woensdag 19 november 2014. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. De winnaars ontvangen een code voor de kerstkaarten via de mail.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

32 reacties

 1. Omdat we zowel oma’ s & opa’s in Nederland,Engeland en Schotland hebben is een kerst groet van hun enige nederlandse kleinkind toch een beetje dichtbij en maakt deze kerst nog vrolijker …

 2. Wat ee origineel idee, als ik ze win zou ik zeker de enige uit mijn vriendenkring zijn die deze leuke kaarten heeft. De kerstvakantie zit ik een Zweden. Ik zou dus een kaart maken met het mooie besneeuwde landschap en als hij mee wil werken zet ik ook mijn kat erop (inclusief kerstmuts natuurlijk). Erg leuk natuurlijk voor vrienden en familie want dan zien zij ook een beetje hoe onze kerst eruit ziet!

 3. Dan willen wij kaarten waarop onze 1-jarig dreumes als kerstman is verkleed,
  en met enorm plezier van oliebollen eet!
  Zo willen wij aan vrienden en familie en zoveel andere mensen,
  een smakelijk, gezellig 2015 wensen!

 4. Ik zou een kerstfilmpje maken met mijn konijnen en een boodschap erin dat we ook aan de diertjes moeten denken tijdens de kerst en vegetarisch ook lekker kan zijn.

 5. Ik zou een foto van onze boef van 2 maken. Hopende op een berg sneeuw en op de slee. Hij is dol op kerstmis dus dit zou een fantastische kaart zijn voor familie en vrienden. En ook één in zijn plakboek voor later, helemaal leuk!

 6. ik zou ons gezinnetje in de boodschap opnemen, mijn ouders en famillie wonen allemaal aan de andere kant van nederland dus we zien elkaar niet vaak. zo is het toch nog persoonlijk!

 7. Wij hebben van de zomer ontzettend leuke foto’s gemaakt in het zwembad met kerstmutsen op. Deze vorm zou de kers op de taart zijn om er helemaal bijzonder te maken; inclusief een spetterende nieuwjaarswens!

 8. Van mijn vijf kleinkinderen onder de drie jaar zou ik heel graag een filmpje maken.Allemaal als kleine kerstengeltjes inclusief een baby van nu een dag oud.
  Dit betekent geluk en een glimlach als je die lieve snoetjes ziet.

 9. Ik wil graag winnen omdat ik dan leuke kerst foto’s van mijn zoontje met mijn hond kan maken voor op de kerstkaart. Zodat mijn familie en vrienden eens een keer bijzondere kerstkaarten krijgen.

 10. esther te riet op

  lijkt me echt te gek om zo’n originele kerstkaart te versturen ik zou dan een bericht met ons vijven onder onze grote dennen boom maken

 11. mijn 2 vrolijke kids laat ik een kerstliedje zingen. onze zoon heeft een bloedziekte en omdat iedereen zo meeleeft, kan ik zo vast bij iedereen een glimlach op zijn/haar gezicht toveren en ze bedanken voor alle steun

 12. een smile and celebrate kerstkaart, daar ga ik voor !! eens kijken of mijn 3 kinderen en mijn neurotische kat zo gek kan krijgen om mee te doen hihi

 13. Wat super leuk!!!!
  Ben gek op kaarten/uitnodigingen maar dan net even anders dan anderen…
  En met 3 zonen waarvan er een 21 is, een 17 en eentje 2 jaar wordt dat een super leuk filmpje voor opa’s en oma’s, ooms en tantes…..

 14. Wat leuk dat dit bestaat! Het lijkt mij echt heel leuk om mijn 6 tamme ratten te gebruiken voor het maken van de video, door ze een klein kerstmutsje op te zetten 😀

 15. Oh…ik zie het al helemaal voor me: mijn grappige, gekke kleindochter van 3 is gek op toneelstukjes. Wat zou ik graag iedereen verrassen met een filmpje van onze kerstengel! Vooral haar ‘ouwe’ opa en oma (mijn ouders) die nog altijd op hun achterkleinkind passen en daardoor jong blijven!