De kerstboomtrends van 2014 op een rij

2

Het moment dat we de kerstboom weer mogen opzetten, komt steeds dichterbij. Wat voor boom zet jij dit jaar neer? Er is genoeg om uit te kiezen! We zetten de kerstboomtrends van 2014 voor je op een rij.

1. Kunstkerstboom met voorgemonteerde lichtjes

In Amerika zien we de trend al enkele jaren. De kunstkerstbomen met voorgemonteerde lampjes zijn daar al populairder dan de ‘gewone’ kale kunstkerstbomen. Het grote voordeel is niet alleen dat het optuigen en aftuigen stukken sneller gaat, ook is de verdeling van de lampjes over de boom helemaal uitgedacht. Bij de kunstkerstbomen zien we dat de nieuwste modellen dit jaar ‘warm white’ LED-licht bevatten, dit geeft een veel gezelliger kaaslicht kleur licht dan het bekende witte LED. De witte besneeuwde kunstbomen zien we tot slot dit jaar een stuk minder.

collage kunstkerstbomen

2. Potkerstboom & Zilverspar

De Deense Nordmann-sparren zijn anno 2014 op hun retour, deze bomen worden echt de duur voor de consument. Voor wie minder budget heeft, is de groene Picea Abies spar weer helemaal hot. Deze kerstboom wordt niet voor niets fijnspar genoemd en heeft mooie fijne takken die veel minder prikken dan die van de blauwspar.

Wie geen gedoe wil met met het zagen en plaatsen van de gezaagde stam in een staander, kan tegenwoordig een potkerstboom kopen. Deze zitten in een rubberen pot en zijn zo neer te zetten. Dankzij de kluit in de pot vallen de naalden ook veel minder snel af. Dan moet je de boom wel blijven water geven natuurlijk! Voor wie dit jaar een bijzondere kerstboom wil, is de naar dennengeur ruikende Zilverspar een aanrader. Deze kerstboom heeft mooie volle takken en soms zelfs wat dennenappeltjes.

3. Hartstikke hip: de houten kerstboom

Wie eens een echt bijzondere kerstboom met kerst wil, kan tegenwoordig houten kerstbomen op internet en de vele kerstmarkten vinden. Houten kerstbomen hebben het voordeel dat ze jaren meegaan, ook een natuurlijke uitstraling hebben net als gewone kerstbomen en relatief weinig plaats in je woning of bedrijf innemen. Vaak wordt een houten kerstboom ook als tweede boom gebruikt, bijvoorbeeld in de gang of in de keuken, of in de tuin.

foto_in_artikel_04foto_in_artikel_07

Het versieren van een houten kerstboom kan zowel op de decoratieplankjes als op de voet. Bij sommige open modellen kan het zelfs tussen de latten door. Er zijn globaal 2 soorten houten kerstbomen te onderscheiden; de platte 2D-modellen met aflegplankjes (die echt weinig ruimte in beslag nemen!) en de 3D-modellen gemaakt van draaibare, gedroogde sloophoutlatten. Zowel grijs steigerhout, sloophoutlatten en de warme roze tint van Lariks Douglas-hout zijn populaire houtsoorten bij deze bomen.

foto_in_artikel_01foto_in_artikel_06

Actie: kerstboom met 5% korting

Wil je je boom (een echte, kunstboom of houten boom) met korting kopen? Dat kan bij Buitenwarenhuis.nl! Vul bij je bestelling kortingscode ‘CHRISTMA’ in en je ontvangt direct 5% korting op alle kerstbomen. Deze kortingscode is geldig t/m 10 december 2014.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

2 reacties

  1. Hier gewoon weer lekker een nordman hoor. 1 dec gaan we naar ons ‘mannetje’ om er 1 uit te zoeken. Als zou mijn man best voor een boom met lampjes zijn. Scheelt hem een hoop gedoe.haha