20x kleine cadeautjes voor in de schoen of kerstsok

1

De Sint is vanaf 15 november weer in het land en hij moet natuurlijk het dak op met iets om die kinderschoentjes goed mee te vullen. Geen inspiratie? Deze 20 schoencadeautjes, voor jongens en meiden, passen allemaal in of naast de schoen en kosten (op één uitzondering na) allemaal minder dan 8 euro. Zit er iets voor jouw (klein)kind bij?

1. Keilekkere cake

Samen bakken is extra gezellig in de aankomende feestelijke tijd. En push pops, een soort cakelolly’s, zijn hip én makkelijk te maken. Met dit pakketje kan je kind meteen aan de slag.

6-pak-bakset-pushpops-5euro-hema

Push Pops kit, € 5, Hema.nl

2. Drie meter kleurplezier

Eindeloos kleuren, is dat niet de droom van elk creatief kind? Het kan met deze opgerolde kleurplaat van wel 3 meter lang! Anti-verveel-idee: bewaren tot het kerstdiner en als tafelloper over de (kinder)eettafel leggen. Rust gegarandeerd (althans, voor eventjes).

Coloronkleurplaat-Blokker-499

Kleurplaatrol, € 4,99, Blokker.nl

3. Rrroaaarrr

De meeste ouders zien hun kind liever niet voor zijn of haar 18e met een tattoo thuis komen. Maar deze nepperds zijn wel heel stoer. En de wilde beesten zijn met een doekje ook zo weer verdwenen!

djeco_tattoos_fierce_creatues_395-psikhouvanjou

Tattoos wilde dieren, € 3,95, Psikhouvanjou.nl

4. Slurp!

In de sporttas, op het schoolplein of naast het bed voor nachtelijke dorst. Deze drinkzak is handig voor overal en te koop in stoer blauw of vrolijk rood-wit. Weer te vinden bij HEMA!

drinkzakblauw-2euro-hema

Drinkzak, € 2, Hema.nl

5. Knutselstof

Met deze decoratiestrookjes van textiel leuk je zó je etui, schrift, opbergdoos of kussentje op. Ideaal knutselmateriaal voor straks in de kerstvakantie dus, ook voor niet zo ervaren of geduldige knutselaars.

collage ikea decoratiestrookjes

Decoratieset, € 2,99 per stuk, Ikea.com

6. Tatuuu!

Welke jongen heeft er nou geen eindeloze fascinatie voor de brandweer (gehad)? Wat is er dan leuker dan een zelf gebouwde stoere brandweerauto op je kamer? Voor kinderen vanaf 5 jaar, maar voor kleintjes ook leuk om samen met papa of mama te maken.

houten-bouwsetje-brandweerauto-5euro-hema

Houten bouwsetje, € 5, Hema.nl

7. Blub, blub, blub

Altijd leuk: iets nieuws om je kamer mee op te vrolijken! Aan dit ‘vishaakje’ hangt je kind vast met veel plezier zijn badjas of haar mooiste kettinkjes.

kapstokje-hout-vis-lichtblauw-295-dillekamille

Kapstokje, € 2,95, Dille-kamille.nl

8. Bellen blazen

Wie blaast de grootste kauwgumbal? Het is maar een kleintje, maar met dit schattige mini-ballenautomaatje goed volgetankt, kun je een prima bellenblaaswedstrijd houden!

kauwgumballenautomaat-099-intertoys

Kauwgumballenautomaatje, € 0,99, Intertoys.nl

9. Cadeaus hier!

Als de Sint straks weer het land uit is, mag de Kerstman weer aan de bak. En dan kun je de sok waar de cadeautjes in mogen maar beter vast in huis hebben. En dit is wel een héél leuk exemplaar!

kerstsok-799-hm

Kerstsok, € 7,99, Hm.com

10. Diamonds are a girls’ best friend…

De meeste meisjes zijn het daar al op jonge leeftijd mee eens. Met een leuk, glimmend kettinkje als dit exemplaar scoort de Sint zeker punten.

ketting-299-hm

Ketting, € 2,99, Hm.com

11. Oost, west…

Een stoer horloge om je pols, waar ook nog een écht kompas in zit. Laat de survivaltochten door de sneeuw maar beginnen!

kompashorloge-groen-195-dillekamille

Kompashorloge, € 1,95, Dille-kamille.nl

12. Voor doe-het-zelvers

Het pakketje met deze hippe suede zelfmaak-armbandjes is maar één van de vele voorbeelden uit de ‘Maak je eigen’-serie van Hema. Met de andere pakketjes maak je bijvoorbeeld vriendschapsbandjes of kraskaarten.

maak-je-eigen-suede-look-armbandjes-2euro-hema

Maak je eigen…-setje, € 2, Hema.nl

13. Scoren

Voor sportfanaten die even niet naar buiten kunnen door hagel, sneeuw of storm zijn er deze mini-sportveldjes. Kan de kleine atleet zich toch even uitleven, in basketbal of een andere sport.

mini-behendigheidsspelletje-basketball-1euro-hema

Mini-behendigheidsspelletje, € 1, Hema.nl

14. Neon nagels

Bijna lichtgevend zijn ze, deze vrolijke neon nagelstickertjes. Hier gaat een hippe meid heel blij van worden!

Nailartstickers-139-Kruidvat

Nailart stickers Essence, € 1,39, Kruidvat.nl

15. Kliederboel

In bad of in de douche mag je kliederen zoveel je wilt, want papa of mama spoelt het daarna zo weer weg. Dat laat je zoon of dochter zich vast geen twee keer zeggen!

SESbadkrijt-449-toffetoys

Badkrijt, € 4,49, Toffetoys.nl

16. Zingen en swingen

Zoals wij Christmaholics de Spotify-lijst met kerstknallers al klaar hebben staan, gun je je kind toch ook een lading vrolijke Sint-meezingers. Met deze cd, met daarop Coole Piet, Ernst, Bobbie en de rest en de Feestpieten, komt dat helemaal voor elkaar.

SintTop50-1299-bol

Sinterklaas Top 50 cd, € 12,99, Bol.com

17. Vrolijke kikkers

Oké, er is geen garantie dat je niet zelf een klein beetje gek wordt als dit spelletje de hit van je huiskamer wordt, maar het ziet er behoorlijk vrolijk uit. En het is weer eens wat anders dan die mierzoete snoepkikkertjes…

Springendekikkerspel-59cent-Action

Springende kikkerspel, € 0,59, Action.nl

18. Spannende strijkkralen

De strijkkralen zijn terug van nooit weg geweest. En er zijn een hoop grappige varianten op bedacht, zoals deze stoere glow-in-the-dark-variant.

StrijkkralenGlow-599-toffetoys

Strijkkralen Glow in the dark, € 5,99, Toffetoys.nl

19. Mini-meneer

De Sint zal onder de indruk zijn als je kleine man met deze stropdas om (mét stoere Angry Birds-print) op het heerlijk avondje verschijnt. En daarna kan hij nog een keer de show stelen bij het kerstdiner!

stropdas-499-hm

Stropdas, € 4,99, hm.com

20. Saaie sok?

Misschien een niet zo origineel cadeau, sokken. Maar door deze blijmakende exemplaren heeft je kind niet eens in de gaten dat de hulpsint ook wel eens praktisch denkt ;-).

4-pak-kindersokken-6euro-hema

4-pak kindersokken, € 6, Hema.nl

Zo, dat waren maar liefst 20 ideetjes voor in de schoen! Natuurlijk zijn ze allemaal ook heel erg leuk om in de kerstsok te doen, of in de adventskalender. Zit er iets voor jouw kleine man of meid tussen? Of heb je nog andere cadeautips die echt in dit rijtje ontbreken, vertel het ons snel in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marloes (redacteur en moeder van een dansende en zingende peuterzoon) vindt niets leuk aan de winter, behálve de dagen rondom kerst! Ze kan uren rondstruinen door winkels op zoek naar hét perfecte cadeau voor elk familielid en zichzelf weekenden lang vermaken met knutselen en bakken (in kerststijl).

Reageer!

1 reactie

  1. Afgelopen week heb ik de winkel flying tiger ontdekt. ook hier hebben ze leuke hebbendingetjes voor een leuk prijsje! Ik heb zelf nog geen kinderen maar anders zou ik daar ook zeker wat schoenkado’s hebben gehaald!