HEMA beauty: 3 trends voor de perfecte kerstmake-up

0

Voor komend herfst- en winterseizoen heeft HEMA drie trendy looks samengesteld: Dramatic rock, Fragile future en Vintage glamour. De ene dag heb je zin in een opvallende make-up en het volgende moment ga je liever au naturel. Voor een feestje pak je uit met glitters en smokey eyes, terwijl je overdag misschien hooguit mascara en een beetje gloss draagt. In deze blog lees je welke trends HEMA heeft geselecteerd voor winter & kerst 2014 en laten we je ook een mooie HEMA kerstlook zien!

Trend 1: Dramatic rock

Ga voor rocking smokey eyes. Bepaal je eigen mate van drama en kies voor een subtiele of juist een krachtige metallic smokey eyes. De basis kun je creëren met één van de vier nieuwe kleuren eyemousses. Is deze te heftig voor je? Dan kun je met de smooth smokey eyeliner zelf je mate van intensiteit bepalen. Met de smudge op de achterkant kun je het potlood uitvagen zo intens jij als dat wilt. Om je ogen die dramatische rock look te geven maak je ze af met de dramatic lash builder mascara voor een intense oogopslag. Je nagels kun je een stoer accent geven met de matte nagellakken. Als de ogen zo opvallen, houd je de lippen subtiel met een lichte tint gloss.

image003

Trend 2: Vintage glamour

Maak een beautytrip terug in de tijd. De zilveren eyeliner, gouden poeder, glitter nagellak en knalrode lippen brengen je in no time terug naar de glamorous jaren ’20. Naast de shimmering powder in pompje en de body glitter powder met dons kun je ook delen van je lichaam een glans geven met de nieuwe shimmering highligther stick. Je ogen laat je sprankelen met de metallic eyemousse of de shimmering loose eyeshadow. Je hoeft niet te kiezen tussen een opvallende kleur op de lippen of een verleidelijke oogmake-up, het mag allebei! Laat je ogen extra sprankelen door een laagje glitters op de wimpers en/of als eyeliner en geef je lippen een mooie glans met de pretty lipgloss. Met de tattoo stamps kun je de huid versieren; met de naildotting pen maak je de nagels partyproof.

image005

Trend 3: Fragile future

Fragile Future neemt beauty terug naar de natuur, maar in combinatie met moderne technologieën. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en bruin is de basis voor deze look. Kies voor zachte aardetinten op je ogen en nagels, maar misleid met felgekleurde futuristische lippen. Nieuw is de cream eyeshadow liner die je als oogschaduw en ook als eyeliner kunt gebruiken. Met de bruine smooth smokey eyeliner kun je je ogen een extra accent geven zo intens als je zelf wilt. Poeder je gezicht af met de finishing transculent powder. Om de look met glitter nog wat futuristischer te maken kun je de shimmering powder gebruiken.

image007

Try out: een HEMA kerstige beauty look

HEMA stuurde ons 4 producten op uit de kerstcollectie om zelf uit te proberen. Ik kreeg een Ultimate lash catcher mascara(€6,-), Shimmering loose eyeshadow(€5,-), Shimmering highlighter(€4,-) en een Tattoo stamp (€5,-). Het leek mij leuk twee van de HEMA trends met elkaar te combineren. Omdat de Shimmering loose eyeshadow goud is bedacht ik een combinatie tussen trend Dramatic rock en Vintage glamour. Deze look kun je ook goed maken met Oud en Nieuw!

collage beautyproducten hema

Start met een goede basis

Ik begin met het aanbrengen van mijn eigen basis huidritueel. Persoonlijk gebruik ik altijd eerst een dagcreme. Dan een primer voor de huid, dit houdt de make-up straks goed op zijn plaats. Daarna mijn foundation, concealer en poeder. Ik poeder af zodat het product nog beter op je huid zal blijven zitten. Ook zet ik mijn wenkbrouwen graag aan met een wenkbrauw poeder. Ook deze producten zijn allemaal bij de HEMA te koop en ik ben altijd erg tevreden over hun producten! Zeker als het gaat om prijs-kwaliteit-verhouding. Deze look kun je uiteraard ook heel goed maken als je liever alleen een dagcrème of een getinte dagcrème gebruikt, iedereen heeft haar eigen voorkeur!

Dan de ogen: bruin in de arcadeboog

Als ik mijn basis af heb begin ik met mijn ogen. Om mijn look compleet te maken heb ik er zelf een bruine matte oogschaduw aan toegevoegd. Ook deze is te koop bij HEMA. Ik begin altijd met weinig op mijn kwast en pak er dan steeds een beetje bij. Dit is erg belangrijk als je een smokey eye maakt, zo voorkom je vlekken! Ik neem dus een beetje bruin op mijn kwast en begin met mijn arcadeboog aan te zetten. Ik pak er steeds een beetje oogschaduw bij tot het naar mijn idee donker genoeg is. Ik laat het bewegende deel van mijn oog nog blank. Doe daarna dit bij je andere oog, zodat je ziet of je het gelijk heb opgebracht.

SAMSUNG CSC

Glimmende oogleden

Nu mag ik dan eindelijk met mijn nieuwe HEMA-product aan de slag! Ik pak de Shimmering loose eyeshadow en zie dat dit een handige aanbrengkwast heeft. Ik heb dit nog nooit geprobeerd dus ik ben benieuwd. Ik breng de eyeshadow aan op het bewegende, nog lege gedeelte van mijn oog. Ik begin met een streep bij mijn wimpers. Dit veeg ik daarna met een kwastje uit naar mijn arcade boog die al donker is gemaakt. Je kunt de eyeshadow in de hoeveelheid aanbrengen die je zelf mooi vindt. Ook laat ik deze doorlopen naar mijn ooghoek. Dit geeft extra glamour aan je look. Ik ben zelf erg tevreden over dit product. Het geeft een mooie gouden glans en is echt helemaal geschikt voor Kerst, it’s a very New York City Christmas look!

SAMSUNG CSC

Als ik de twee oogschaduws mooi in elkaar heb laten doorlopen is het tijd voor de Ultimate lash catcher mascara. Wat mij direct opvalt, is hoe mooi hij er uit ziet. Een gouden dop en de rest is zwart met goude glitters, alleen dit is al een een eye catcher! Als ik hem aanbreng merk ik dat ik direct al verliefd ben op deze mascara. Hij beloofd ultime separatie en verlenging en daar is naar mijn idee geen woord van gelogen. Wauw wat een fijn product!

SAMSUNG CSC

Een sterretje in je ooghoek

Ik ga nu over naar de Tattoo stamp. Deze heeft de vorm van een sterretje, wat natuurlijk niet alleen enorm kerstig is maar ook perfect voor Oud en Nieuw. Ik breng deze aan bij mijn oog om de look net wat meer Dramatic rock te maken. Hij is makkelijk aan te brengen en ik vind dat hij mijn Dramatic rock-doel ook bereikt. Het lijkt mij ook ideaal om je dochter haar eerste ‘‘make-up’’ beleving mee te geven. Hoe leuk, het zelfde als mama!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Highlights

Nu rest mij alleen de Shimmering highlighter nog. Een product waar ik ontzettend naar uit kijk. Ik ben zelf groots fan van highlighten omdat het je net meer glow geeft. Zeker met de feestdagen kun je wel wat Shimmering gebruiken. Deze Shimmering highlighter stick gebruik je om je jukbeenderen te accentueren. Ik begin zelf eerst met een zacht roze blush om de glow vast voor te bereiden. Als ik dit gedaan heb ga ik met de stick langs de bovenkant van mijn blush en wrijf deze vervolgens licht uit. Wat zo ontzettend leuk is aan dit product is dat het niet alleen glinstert, maar ook echt glanst. Zo zul je in elk licht ook echt stralen, en gelukkig zijn er genoeg lichtjes met Kerst!

SAMSUNG CSC

Ik ben, zoals je waarschijnlijk al las, ontzettend te spreken over de HEMA kerst producten die ik heb mogen testen! Goede kwaliteit en leuke producten zeker als je naar de prijs kijkt. In één woord TOP, HEMA.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Aisha is personal trainer en heeft haar eigen personal training gym speciaal voor vrouwen genaamd: I AM WOMAN. Ze is altijd bezig met lekker eten en een echte Christmaholic! Op 1 januari kijkt zij dan ook al weer uit naar de feestdagen met alle warmte, gezelligheid, lichtjes en creativiteit.

Reageer!