10 minder bekende kerstnummers voor je playlist

2

All I want for Christmaasssss…. is yooouuuuu-baby! Over een paar weken knallen alle bekende kersthits weer uit de speakers van je radio. Zelfs als diehard kerstliefhebber zullen er liedjes zijn die je inmiddels niet meer kunt aanhoren. Daarom hieronder een lijstje minder bekende kerstnummers voor in je playlist.

1. Frosty the snowman – Bing Crosby

Bing Crosby, een van mijn all time favourites als het op kerstmuziek aankomt. Ik draai het liefst alleen maar zoetsappige, vrolijke Amerikaans kerstnummers zoals Frosty the snowman rond de feestdagen, het brengt me meteen helemaal in de feeststemming.

2. She and him – Baby it’s cold outside

Geen heel erg onbekend liedje, maar de band des te meer. Leadzangeres Zooey Deschanel heeft inmiddels wereldfaam verkregen door haar hoofdrol in de televisieserie New Girl, waarin ze ook regelmatig zingend voorbij komt. In 2011 bracht ze met haar tweemansband She and him een kerstalbum uit dat qua stijl doet denken aan de Beach Boys versus Amerikaanse country met een sausje van Amerikaanse fifties kerstmuziek.

3. Een kerstliedje voor jou – The Kik

Misschien wel de leukste band van Nederland bracht in 2012 Een kerstliedje voor jou uit dat volledig binnen de stijl van hun reguliere repertoire past. Met de bijbehorende videoclip in vintage stijl waan je je meteen in het jaren zestig interieur van je oma.

4. This Christmas – Donny Hathaway

This Christmas is een kerstnummer dat vooral in de soulwereld veel is gezongen, onze eigen Trijntje Oosterhuis heeft ook een prachtige versie op haar kerstalbum staan. Een heerlijk liefdesliedje om samen met je lief onder de boom bij weg te zwijmelen.

5. There is no Christmas like a home Christmas – Perry Como

De koortjes van hoge damesstemmen, vioolpartijen, piccologeluiden, kerstbelletjes en de heerlijke huiselijke tekst maken dit tot een ultiem kerstnummer. Samen met zangers als Bing Crosby, Frank Sinatra en Dean Martin was Perry Como zeer gevierd om zijn kerstrepertoire. Van begin jaren zestig tot medio jaren tachtig zong hij op kerstavond jaarlijks in een Amerikaanse televisieshow.

6. Peppermint winter – Owl City

Singer-songwriter Adam Young bezingt in dit poppy kerstnummer met zijn typische stem de magie van een besneeuwd landschap. Engelachtige koortjes en kerstbelletjes op de achtergrond maken het een sfeervol geheel.

7. Shelter folks – How to throw a Christmas party

In de categorie Do they know it’s Christmas heeft deze Nederlandse gelegenheidsband een mooi akoestisch nummer geschreven over al het leed in de wereld. Met een origineel geanimeerde videoclip erbij.

8. I’ve got my love to keep me warm – Dean Martin

Deze zanger, acteur, comedian en filmproducent was vanaf de jaren vijftig een van de populairste Amerikaanse entertainers. Buiten zijn kerstrepertoire bekend van nummers als Volare en That’s amore. Bij I’ve got my love to keep me warm zie ik meteen New York’s Fifth Avenue voor me met zijn prachtig versierde etalages.

9. Merry Christmas, baby – Christina Aguilera

Een echte soulklassieker en een verademing op het overgeproduceerde kerstalbum van Christina Aguilera uit 2000. Met een vrij simpele bluesy sound kan de uitgesproken Amerikaanse zangeres goed laten horen wat ze vocaal in huis heeft.

10. What Christmas means to me – CeeLo Green

Dit catchy vrolijke kerstnummer is een steengoeie versie van Stevie Wonders origineel. Het bijzondere en warme stemgeluid van CeeLo Green weet van What Christmas means to me een mooie vertaling te maken.

Mis jij nog een onbekend nummer in deze lijst met minder bekende kerstsongs? Laat het dan zeker weten in een reactie hieronder.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!

2 reacties

  1. Pingback: Kerstsfeer op kantoor of de werkvloer? Zo regel je dat!