Kerstrecept: romige wortel-linzensoep met yoghurt & koriander

0

Het nieuwe kookboek ‘De Warme Winterkeuken‘ van Caroline Hofberg staat vol wintergerechten zoals stevige soepen en snelle choco’s, maar ook volle stoofgerechten of gevulde ovenschotels. Maar ook de lekkerste winterse taarten en gevulde broden vind je in dit boek. Van uitgeverij Kosmos mochten we een heerlijk recept uit dit mooie nieuwe kookboek delen. De rode linzen maken deze soep van wortel en linzen voedzaam en romig. Schep er op het laatste moment wat Turkse yoghurt en gehakte koriander op om de soep helemaal af te maken. Yummy in your tummy!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 9789021556659HR300 g wortels
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 1/2 el kerrie
 • 1 liter groentebouillon
 • 180 g rode linzen
 • 200 ml wortelsap
 • 1 el citroensap
 • grof zeezout
 • versgemalen peper
 • Voor erbij
 • Turkse yoghurt
 • verse koriander

Aan de slag!

Zin in een heerlijke warme kop soep om tijdens de kerstvakantie van te genieten of als voorgerecht tijdens het kerstdiner op tafel te zetten? Dan is deze soep ideaal! Hieronder lees je stap voor stap hoe je deze makkelijke soep maakt.

1. Schrap de wortels en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de wortel, ui en knoflook een paar minuten. Voeg aan het eind de kerrie toe en bak die kort mee.

2. Voeg de bouillon en linzen toe. Dek de pan af en laat de wortels 15-20 minuten koken, tot ze zacht zijn.

3. Doe het wortel- en citroensap erbij en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Verhit de soep opnieuw en breng hem op smaak met zout en peper. Een scheutje Turkse yoghurt en gehakte koriander maken deze soep helemaal af!

Hou Christmaholic in de gaten, want binnenkort plaatsen we nog zo’n heerlijk winters recept uit de Warme Winterkeuken. Kun je niet wachten en wil je het boek graag zelf hebben? Dat kan natuurlijk! Je bestelt het voor maar €17,99 bij Bol.com. Het is echt een aanrader!

Koop bij bol.com

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!