De leukste nieuwe kerstfilms in de bioscoop

0

Ben je ook zo’n fan van kerstfilms? Eigenlijk gaat er niets boven de echte klassiekers, en onderstaande films kunnen daar wat mij betreft ook echt niet aan tippen. Maar het is natuurlijk wel erg leuk om eens iets nieuws te gaan zien in de bioscoop. Ook dit jaar weer draaien er een aantal kerstfilms (of films die qua thema aansluiten bij kerst of gewoon goed passen in de kerstspirit) in de bioscoop. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

1. Pak van mijn Hart

In de romantische komedie Pak Van Mijn Hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan. Twinkelende lichtjes, Sinterklazen, Kerstmannen, kerstbomen, romantiek en heel veel December. Ik zeg; zien die film! Draait nu in de bioscoop.

2. Annie

De rode haren zijn verdwenen, maar de krullenbol is er nog steeds! In deze moderne versie van de geliefde musicalklassieker speelt Quvenzhané Wallis het vrolijke en stoere meisje Annie. Haar ouders lieten haar achter toen ze een baby was met de belofte haar ooit weer op te halen. In de tussentijd heeft ze een zwaar bestaan bij haar gemene pleegmoeder Miss Hannigan (een hilarische Cameron Diaz). Alles verandert wanneer de rijke politicus Will Stacks (Jamie Foxx) – op aanraden van zijn briljante assistente Grace (Rose Byrne) en zijn campagne-adviseur Guy (Bobby Cannavale) – Annie onder zijn hoede neemt. Stacks hoopt hierdoor stemmen te winnen en verkozen te worden tot burgemeester van New York. Hij ziet zichzelf als Annie’s reddende engel. Of is het tegenovergestelde het geval en redt Annie hem? Vanaf 17 december in de bioscoop.

3. Gooische Vrouwen 2

Vond je de eerste Gooische Vrouwen-film leuk? You ain’t seen nothing yet! Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk. Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Drama, roze ballonnen, sneeuw en gluhwein, geen typische kerstfilm, maar wel winters gezellig en hilarisch. Vanaf 4 december in de bioscoop.

4. Exodus: Gods and Kings

Je kunt het eigenlijk geen kerstfilm noemen, want het gaat helemaal niet over kerst. Maar de link met het geloof is wel degelijk te leggen. ‘Exodus: Gods and Kings’ is namelijk een episch bijbelverhaal, geregisseerd door Ridley Scott (die ook o.a. Gladiator regisseerde). Dat belooft dus een hoop spektakel! Als je de trailer hierboven bekijkt, wordt dat vermoeden meteen bevestigd. Met behulp van geavanceerde visual effects en 3D-technieken brengt Scott het verhaal van Mozes (gespeeld door Christian ‘Batman’ Bale) tot leven, als hij in opstand komt tegen de Egyptische farao Ramses (Joel Edgerton). Om te ontsnappen uit het door dodelijke plagen geteisterde Egypte, begint Mozes samen met 600.000 slaven aan een monumentale reis; de Exodus. Vanaf 18 december in de bioscoop.

En, zit er een film tussen waar jij graag naartoe gaat in de bioscoop? Overigens kun je via o.a. Pathé Thuis ook genieten van oudere en klassieke kerstfilms. 100% legaal en zo op je tv- of computerscherm!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!