Kerststukje maken: stap voor stap een prachtig ‘kersttaartje’

0

Het is weer tijd voor een kerststukje! En deze keer gaan we samen met Marieke van mijn favoriete bloemenzaak Bloemmarie stap voor stap een modern kerststukje maken in de vorm van een kersttaartje! Doordat hij rond is en de buitenkant bedekt is met stof, lijkt het net een klein taartje. Leuk hè? Op de beschrijving en foto’s hieronder lees je precies hoe je dit kerststukje zelf maakt.

Wat heb je nodig?

Voor dit kerststukje heb je de onderstaande zaken nodig:

 • Een rond stuk oase en een net iets groter plastic bordje/schaaltje
 • Een oaseprikker (verkrijgbaar bij de meeste bloemenzaken)
 • Een reep wol of vilt
 • Een touwtje in een andere kleur (mag ook van wol/vilt zijn)
 • Lijmpistool of gewone hobbylijm
 • Hortensia
 • Takje Diplocyclos (die rood-witte bolletjes)
 • Katoenbolletjes
 • Asparagus
 • Gerbera of andere verse bloem
 • Reageerbuisje (plastic of glas)
 • Kerstballen
 • Emmer met water

kerststukje modern kersttaartje benodigdheden

Aan de slag

Hieronder lees je precies hoe je het kersttaartje op de foto hierboven maakt. Volg de stappen op de foto’s en je stukje is in no time klaar!

Stap 1. De oase natmaken

Is je oase in de juiste vorm gesneden? Begin dan met het natmaken van de oase. Leg ‘m in een emmer met water. Let op; duw deze niet naar beneden, maar laat hem zichzelf volzuigen met water. Als je hem onderdrukt, komt er lucht in de oase en raakt het beschadigd.

oase natmaken kerststukjeDSC_0187oase natmaken

Stap 2. De basis maken

Terwijl de oase langzaam nat wordt, plaats je de oaseprikker op het plastic bordje met lijm. Daarvoor kun je hobbylijm gebruiken, een lijmpistool, maar bijvoorbeeld ook de Sticky Dots van My Village (ideaal!). Is je oase helemaal volgezogen met water? Druk deze dan simpelweg op het bordje en de basis van je ‘taart’ staat stevig.

oaseprikker bevestigenDSC_0198

Stap 3. De taart inpakken

Knip een reep van je vilt of andere stof die net wat langer is dan je volledige omtrek van je taartje en bevestig hem door er een touwtje omheen te wikkelen. Je kunt eventueel ook een glanzend lint gebruiken of speldjes met mooie knopjes om de reep stof ‘dicht’ te maken.

DSC_0202DSC_0212

Stap 4. Vul het taartje met droge ingrediënten

Gebruik een krammetje (of een dubbelgevouwen ijzerdraadje) om de kerstballen te bevestigen in het stukje (zoals op de foto’s hieronder). Prik de Hortensia ook in de oase. Doe hetzelfde met je katoenbolletjes, Asparagus en de vrolijke rood-witte bolletjes van de Diplocyclos.

kerstbal in kerststukjeDSC_0225kerststukje droge materialen

Stap 5. The finishing touch: een verse bloem

Steek je reageerbuisje in de oase en vul hem met water. Snijd je verse bloem naar keuze op maat (wij hebben gekozen voor een Gerbera) en stop hem in het buisje.

DSC_0247DSC_0250

Et voilà! Je kersttaartje staat! Superleuk op je salontafel of vensterbank bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook totaal andere spulletjes of andere kleuren gebruiken om je kersttaartje op te maken. En als je wil kun je er ook eventueel nog een mooie kaars insteken, voor een traditionelere look.

kerststukje maken stap voor stapkersttaartje kerststukje zelf maken

Veel creaplezier gewenst!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!