Een kindvriendelijke kerst bij Eurofleur in Leusden

0

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de indrukwekkende kerstshow van Eurofleur in Leusden. Deze tweede keer wist ik al een beetje wat ik kon verwachten en waren het vooral de details die in het oog sprongen. Én de berenband, een ware magneet voor kinderen, deze vierkoppige jazzband van ijsberen.

Liefde voor tradities

De makers van de kerstshow in Eurofleur houden van tradities: sinds jaar en dag staat aan het begin van de show een grootse levende kerststal met geiten, schapen, vlaamse reuzen en een kameel en iets verderop leest een kerstman verhalen voor aan het langswandelende publiek. Vorig jaar had het tuincentrum de zingende berenband vervangen door een waterval met ijsberen ernaast, maar het publiek was toen zo teleurgesteld dat de zingende beren dit jaar weer snel van stal werden gehaald. Met groot succes, want kinderen vinden de berenband fantastisch en dat is voor volwassenen dan weer een genot om te zien. Kleine mensjes die hun heupjes enthousiast op het ritme van de muziek proberen te wiegen. En vervolgens niet meer bij de beren zijn weg te slaan, maar dat is een ander verhaal ;-).

Eurofleur_Kerstman

Rood & glitter

Rondwandelend tussen de tafels met ontelbaar veel kerstversieringen, valt dit jaar al snel het hoge glittergehalte op. Vooral in de kleur rood zijn veel glitterdecoraties te vinden. Daar tegenover staan juist weer de meer basic en traditionele uitvoeringen en versieringen. Zoals de nostalgische houten poppetjes die ik vorig jaar tipte als kindvriendelijke kerstversiering.

Eurofleur_RoodGlitter
Eurofleur_Glitter2Eurofleur_RoodEurofleur_Rood2

De wereld van Lemax

Halverwege de kerstshow van Eurofleur beland je in de wereld van de Lemax-dorpjes. Waar kinderen hun geluk weer niet op kunnen. Vol verwondering kruipen ze het liefst in de dorpjes om alle details zo goed mogelijk te bekijken. Vooral het besneeuwde skidorp is een ware beleving om te zien. Met meerdere kabelbanen die de skiërs naar de top van de brengen en het levendige dorpje aan de voet van de berg met sfeervol verlichte huisjes en gezellige pleintjes.

Eurofleur_Lemax2Eurofleur_Lemax

Turquoise & aquablauw

Het eerste gedeelte van Eurofleur is vooral gericht op decoratie die niet per se in de boom hoeft. Na de Lemax-dorpjes kom je bij de kerstballen, wat voor mij toch nog steeds hét walhalla is. De ultieme uiting van kerstversieringen. Als kind was ik helemaal in m’n element, als ik ‘de mooiste ballen’ uit de doos voorzichtig in de boom mocht hangen. En dan zijn er nu gewoon kerstballen in mijn favoriete kleuren: aquablauw en turquoise! Prachtig vind ik ze. Al staan ze voor mij als kerstdecoratie iets te ver af van de traditionele en wat meer sfeervolle kleuren. Maar ik sluit niet uit dat ik binnen een paar jaar toch overstag ga. Misschien kan ik er in combinatie met witte ballen best aan wennen…

Eurofleur_TurquoiseEurofleur_Turqouise2Eurfleur_GroenBlauw

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn de laatste jaren aan een ware opmars begonnen. Waar ze eerder nog een duf imagoprobleem hadden, worden ze nu juist door de hipste kleding- en interieurmerken gebruikt. Vaak in combinatie met geometrische vormen en grove houtsoorten, veranderen ze ineens in een opvallend trendy kleur. Ook bij Eurofleur is een kleine collectie decoratie in pasteltinten te vinden. Al zijn ze qua uiting vaak vrij klassiek. De geometrische kerstdecoratie is vooralsnog voorbehouden aan Scandinavische merken merken als Ikea en House Doctor.

Eurofleur_PastelEurofleur_Pastel2

Zwart, wit & zilver

Ook de zwarte trend is bij Eurofleur te bewonderen. Zwarte theelichtjes, donkere matzwarte ballen met witte sneeuwvlokken erop of juist een glanzende barok uitvoering met gedetailleerde gouden versiersels erop. Samen met witte en zilveren decoratie kunnen de zwarte ballen een mooi geheel vormen.

Eurofleur_Zwart Eurofleur_Zwart2Eurofleur_Zwart3Eurofleur_WitEurofleur_Wit4
Eurofleur_Wit2Eurofleur_Wit3

Kerststallen

Eurofleur heeft een opvallend(!) grote collectie traditionele kerststallen. Niet alleen divers, maar ook de formaten zijn meer dan levensgroot te noemen. Wie niet alleen in huis, maar ook buitenshuis de kerstsfeer volledig tot zijn recht wil laten komen, kan bij Eurofleur zeker terecht voor een grootse kerststal.

Eurofleur_Kerststal

Kindvriendelijke kerstshow

Alles bij elkaar is het weer een prachtige, inspirerende en bovenal kindvriendelijke kerstshow bij Eurofleur. Al mogen ze van mij volgend jaar best wat meer aandacht besteden aan de meer gedurfde versieringen. Zoals de geometrische vormen en de zwart-wit-rode trend. Los van elkaar kun je de ballen voor die kerststijlen allemaal wel terugvinden, maar niet als voorbeeld tentoongesteld in een mooie kamer of gedecoreerde boom. Het lijkt me leuk om dit volgend jaar ook te zien, naast de inmiddels bekende felle kleuren en thema’s van Katherine’s Collection.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!

wp-puzzle.com logo