China Light: Chinees sprookje in Utrecht

0

Lichtgevende panda’s, bloemen, tempels en een gigantische Chinese draak. Het is deze winter allemaal te bewonderen in de Botanische Tuinen in Utrecht. Tot 4 januari kun je een bezoek brengen aan China Light, een lichtfestival waar je ook Aziatische hapjes kunt eten en optredens kunt zien. Een perfect uitje voor een donkere winteravond!

Licht in de donkere winteravond

De Botanische Tuinen in Utrecht vind je op het universiteitsterrein De Uithof. De tuinen zijn sowieso een bezoekje waard want het is daar echt prachtig. De komende maanden kun je er ook ’s avonds terecht voor het Chinese lichtfestival China Light.

foto Fred Ernst

Lichtjestraditie

Lichtfestivals vormen een eeuwenoude Chinese traditie. Al eeuwen lang vieren de Chinezen Yuan Xiao: het Festival van het Licht. Op de vijftiende dag van de eerste maand worden talloze lantaarns ontstoken om de god van de hemel gunstig te stemmen. Deze lantaarns zijn uitgegroeid tot lichtgevende en bewegende beelden; sprookjesfiguren, dieren, traditionele draken en Chinese symbolen. Inmiddels zijn de Chinese ‘Festivals of Lights’ wereldberoemd. Twee jaar geleden was het festival in Rotterdam en komende winter dus in Utrecht. Je kunt wandelen langs allerlei verlichte sculpturen. Er is zelfs een heus pandabos met verlichte panda’s. Twintig Chinese kunstenaars hebben meer dan vijfentwintig lichtobjecten in de Botanische Tuinen gezet.

foto Fred Ernst

Openingstijden en prijzen

China Light is iedere dag open van 18.00 tot 21.30 uur. Je kunt er tot 4 januari naar toe. De enige dag dat ze dicht zijn is oudjaarsdag. Je kunt er zelfs eerste en tweede kerstdag heen! Er zijn Aziatische hapjes en drankjes te koop en je kunt ook een speciaal groepsarrangement boeken. Kaartjes kosten 10 euro van maandag tot en met donderdag en 12 euro op vrijdag tot en met zondag. Voor kinderen is het 8 euro en kinderen van 0 tot en met 3 kunnen gratis naar binnen. Er zijn ook voordelige familietickets en studenten krijgen korting. Kijk op Chinalightutrecht.nl voor meer informatie.

foto Fred Ernst

Bron foto’s: China Light Utrecht

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!