Prachtige feestelijk gedekte kersttafels

1

De kerstboom staat te glanzen van glitter en licht, op de salontafel staan kaarsjes te dansen. Straks ga je aan tafel, om met zijn allen te genieten van het kerstdiner. Hoe dek jij de tafel dit jaar? Welke servies gebruik je? En welk tafellinnen? In deze blog geven we je allerlei inspiratie voor een feestelijk gedekte kersttafel. We kijken vooral naar het kerstservies en naar de tafelkleden, placemats en servetten. De basis van je kersttafel dus!

De tafel dekken voor het kerstdiner

We gaven al eerder een hele hoop ideetjes en tips voor het dekken van de feesttafel. Zo lees je hier een compleet stappenpplan voor het aankleden van de tafel. En hier vind je allerlei menu- en naamkaartjes. Met deze blog hopen we je nóg meer inspiratie te geven. Met name door nu eens een aantal schitterende voorbeelden te delen van feestelijk gedekte tafels. Op de foto’s in deze blog vind je de prachtige kerstserviezen van Villeroy & Boch. De foto’s tonen ieder compleet verschillende stijlen, maar wat mij betreft zijn ze allemaal op hun eigen manier prachtig.

WeihnGedeckt

Op de foto hierboven zie je dat er geen tafelkleed is gebruikt. Als je een mooie tafel hebt, is dat ook helemaal niet nodig. Door het gebruik van rode placemats en servetten in combinatie met het wit-groene kerstservies, krijg je een heel klassiek en gezellig sfeertje.

 

 

 

WeihnGedeckt

 

Wat ik vooral mooi vind aan de foto hierboven, is de mooie krans boven de tafel met kleine kerstballetjes en kerstlichtjes erin. De loper over de tafel is vrij druk, niet gek dus dat het servies verder vrij rustig is. De combinatie van wit, grijs en rood geeft deze kamer een Scandinavische sfeer. Stijlvol!

 

 

kerstservies villeroy & boch

 

Dit is niet echt een tafel voor het kerstdiner, maar meer voor het ontbijt! Toch vond ik ‘m erg bijzonder. Het servies op deze foto heet Winter Bakery Delight. Het is een echt traditioneel, klassiek servies, dat verder niets meer nodig heeft. Het is het servies dat op deze tafel de aandacht krijgt, dus verdere decoraties zijn niet nodig.

 

 

Weihngeschenke

 

Paars als kerstkleur? Waarom niet! Eigenlijk is dit servies hartstikke rustig en past het bij allerlei kleuren. Wil je nog meer knallen? Leg dan ook wat fel gekleurde kerstdecoraties op tafel of gebruik felgekleurde servetten. De kaarsen, die nu grijs zijn, zouden natuurlijk ook in een opvallende kleur kunnen voor een extra burst of colour!

 

De impact van kleur

Je ziet hoeveel impact de kleur van het servies en tafellinnen heeft. Kies je voor een effen en rustig servies in bijvoorbeeld de kleuren wit of grijs, dan krijg je een heel sereen effect. Dat kun je dan weer aanvullen met grote centerpieces (zoals een vaas met bloemen of een groot kerststuk)! Op de foto’s hieronder zie je daarnaast allemaal kleine kerstboompjes bij de borden staan met een servet en een servetring erom. Een superleuk idee!

collage kersttafelsWeihnGedeckt

Kies je voor een druk kerstservies, met bijvoorbeeld een kerstprintje erop, dan is het veel slimmer om de rest van je decoratie op de tafel rustig te houden. Zo komt het opvallende servies het beste tot zijn recht. In een volgende blog laten we een aantal creatieve ideetjes zien om je tafel verder aan te kleden met kerstversiering. Hou de site in de gaten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Wouw wat ziet het er feestelijk uit. Ik heb net nieuw servies gekocht voor mijn restaurant voor de kerst. Ik wil mijn gasten een echt kerstgevoel geven en ben alvast inspiratie aan het opdoen. Een mooi servies met de juiste decoraties geeft echt helemaal het kerstgevoel. Het is voor ons altijd een hele drukke tijd. en dan is het natuurlijk wel heel fijn als er wel een fijne sfeer is in ons restaurant.