DIY kerstdecoratie van twijgje & lintjes

0

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten van een kerstblogger als ik, ben ik helemaal niet zo handig met knutselen. Mijn creativiteit uit zich vooral in het schrijven van blogjes. Ik vind het wel ontzettend leuk om zelf creatief aan de slag te gaan en kerstversiering of kerstdecoratie te maken. Maar dan moet het wel simpel en leuk zijn, en niet te veel werk. Zoals dit cute kerstboompje, gemaakt van een twijgje en wat restjes lint. Leuk voor in de boom!

Wat heb je nodig?

  • Stukjes lint, minstens 4 verschillende soorten (meer is mooi!)
  • Een droog twijgje
  • Een touwtje
  • Een schaar
  • Evt. een lijmpistool

twijgje 1

Hoe maak je het?

Heel simpel, je knipt een aantal lintjes op maat, van breed naar smal en knoopt ze (met een dubbele knoop) op het twijgje. Varieer in dikte en kleur van de lintjes voor een mooi resultaat. Gebruik bij voorkeur wat steviger lint, dat blijft het mooiste ‘staan’. Het is niet erg als de lintjes niet precies de goede lengte hebben, na het knopen kun je ze altijd nog op maat knippen. Als je geen gerafelde randjes wilt, kun je met een lijmpistool het uiteinde van elk lintje ‘dichtlijmen’. Ik heb dat niet gedaan (daar heb ik het geduld niet voor ;-)).

twijgje8twijgje9

Maak tot slot van het touwtje een lusje en draai het touw een aantal keer om de lus en het takje heen. Zet het goed vast met een dubbele knoop en knip de uiteinden vast.

Twijgje2

Kies de kleuren die je zelf mooi vindt. Drie of vier kleuren is eigenlijk het mooiste, dan krijgt je boompje de meeste diepgang. Je kunt gaan voor een vrij ‘leeg’ boompje, waar je nog wat tak ziet, of een wat voller boompje met meer lint. Op de foto’s hieronder zie je het verschil in effect.

twijgje4twijgje tak

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het weten in een reactie hieronder? En als je zelf een kerstboompje gemaakt hebt van lintjes en een takje, stuur dan zeker even een fotootje.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!