Kerstshoppen in Den Haag: de hotspots voor 2014

1

In een serie blogs delen we de hotspots voor kerstwinkelen in diverse Nederlanse steden. En als je op zoek bent naar bijzondere kerstkadootjes kun je in Den Haag, de stad die in deze blog centraal staat, zeker terecht! Naast de grote bekende concerns, vind je er ook een aantal unieke winkels om je kerstinkopen te doen. Lees je mee?

Winkelroute door Den Haag

We nemen je mee langs een winkelroute door Den Haag. We beginnen bij het Centraal Station in Den Haag en wandelen langs diverse winkeltjes en eetgelegenheden.

Bibeloo

Bibeloo 2

Via de Herengracht kom je uit bij Bibeloo, een winkeltje met antiek en vintage. Je vindt er veel glaswerk, kroonluchters, sieraden, curiosa en kleding. Je kijkt er echt je ogen uit; zoveel schatten op een klein oppervlak, een must voor brocanteliefhebbers! Adres: Korte Poten 40.

Koffie op het Plein

Vanaf hier loop je door de Lange Poten naar het Plein. Heb je tijd voor een kopje koffie? Er zijn talloze restaurants en cafés die hun terras op het Plein hebben en veel politici zijn hier vaste gast. Heerlijk om even neer te strijken en mensjes te kijken. Als je vanaf de Lange Poten doorloopt kom je in de Spuistraat terecht. Na een paar honderd meter kun je rechtsaf de oude statige Passage in, als je links afslaat sta je in de gloednieuwe Haagse Passage.

DOK cookware

DOK 1

Wij gaan hier rechtsaf en komen bij DOK cookware, dé kookwinkel van Den Haag, waar de winnaar van Heel Holland Bakt, Menno de Koning, werkt. De winkel heeft een ruim assortiment kookartikelen, van keukenmachines en braadpannen tot bakvormen en keukenmessen. En van serviezen en besteksets tot koffiebonen en kookboeken. Het adres voor een kadootje voor een keukenprinses of -prins. Adres: Passage 19.

P.W. Akkerman

Akkerman 1

Een paar stappen hiervandaan tref je een van de oudste (sinds 1910) winkels in de Passage aan; P.W. Akkerman, vulpenspecialist en hofleverancier. De etalage is gevuld met de meest bijzondere vulpennen en benodigdheden: een genot om naar te kijken en zeker een winnaar als je een exclusief kado zoekt. Adres: Passage 15.

Snack time! Kroketten van Dungelmann

Nieuwe Passage Dungelmans 2

Zin in een kleine snack? Als je terugloopt naar de nieuwe Passage zie je aan de rechterkant de delicounter van Dungelmann. Dit is een vrolijk ingerichte winkel met prachtige foto’s van de sinaasappels, espressobonen en andere verse waren die bij deze take-away bereid en wel over de toonbank gaan. Een kroket van Dungelmann is een begrip in Den Haag!

Flying Tiger

Flying Tiger 3

We lopen weer terug door de oude Passage en slaan aan het eind links af, de Gravenstraat in. Deze loopt over in de Groenmarkt. Aan de linkerkant vind je de winkel Flying Tiger, een Deense retailformule. Bij Flying Tiger vind je praktische, decoratieve of grappige artikelen voor jong en oud, man en vrouw. Super leuk voor de kleine portemonnee! Adres: Dagelijkse Groenmarkt 29.

Lunch: Chez Nicolle

Molenstraat Chez Nicolle 2

Voor een lichte Franse lunch gaan we een stukje terug en slaan we links af de Hoogstraat in, die overgaat in het Noordeinde, waar de Haagse “chique” gehuisvest is. Nog vòòr Paleis Noordeinde gaan we het Haagse Hofkwartier in: de Molenstraat. Op nr. 5 bevindt zich het kleine maar uiterst sfeervolle restaurant “Chez Nicolle”, gerund door Patrick Nicolle. Een persoonlijke uitleg over de producten in het Nederlands met een charmant Frans accent maakt de lunch extra aantrekkelijk. Oh, en de macarons zijn voortreffelijk! Adres: Molenstraat 5.

Food Hall van Marks & Spencer

Marks en Spencer 2Christmas pudding 3

Tot slot nog een tip voor een kadootje voor de lekkerbekken onder ons. We lopen terug over het Noordeinde, de Hoogstraat en lopen door via de Venestraat tot de hoek van de Grote Markt: daar verrijst het pand van Marks & Spencer met … de 700 vierkante meter tellende Food Hall. Terug van weggeweest in Den Haag. Allerlei Britse lekkernijen zoals shortbread, scones en crumpets en nog veel meer. En de traditionele Christmas pudding, zo lekker van smaak en goed gevuld is er natuurlijk ook te vinden. Adres: Grote Marktstraat 32

Uiteraard hebben al deze winkeltjes mijn persoonlijke voorkeur, maar onderweg op deze tocht zie je her en der nog veel meer schattige en mooie bijzondere shops die de aandacht waard zijn. Den Haag heeft het winkelend publiek ontzettend veel te bieden.

Evenementen in december in Den Haag

Ook qua evenementen is er in Den Haag in de aanloop naar kerst genoeg te beleven.

Kerstmarkt

Den Haag krijgt van 17 tot en met 21 december 2014 een eigen kerstmarkt op de Lange Vijverberg. Op de markt, die geïnspireerd is op de kerstmarkt van Maastricht, komen er allerlei kleine winkeltjes, eetgelegenheden en een tent om recepties te organiseren.

TINK

snowwhite

Vanaf 8 t/m 26 december december vindt je in de binnenstad van Den Haag spectaculaire winteretalages. Ook dit jaar barst de strijd weer los tussen Haagse ondernemers die elkaar aftroeven in creativiteit. Wie heeft de mooiste etalage? Dit jaar is het thema snow white. TINK zorgt dit jaar ook voor een tikje extra magie. Op diverse plekken in de binnenstad worden etalages door een kunstenaar voorzien van een TINK-waardige tijdelijke beschildering. Deze etalagetekeningen worden gemaakt door een kunstenaarscollectief. Meer informatie vind je op de website.

Weet jij de weg in de binnenstad van Den Haag en mis je echt nog een winkeltje of eetgelegenheid (een hotspot dus) in het rijtje hierboven? Laat het ons dan even weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

1 reactie

  1. De kersttijd is een van de gezelligste tijden van het jaar, ook als verkoper. Mensen die hun best doen om iets moois uit te kiezen, en ik pak het dan graag mooi in. Jouw blog brengt me al een beetje in de stemming.
    Kom je dit jaar eens bij ons kijken (in Den Haag of Delft)?