Kerstsfeer op je toilet & badkamer

2

Voor degenen die elke kamer in huis kerstsfeer willen meegeven, delen we in deze blog inspiratie voor het decoreren van je toilet en je badkamer. Dat kan heel klassiek, simpel en eenvoudig. Maar natuurlijk ook cheesy en over the top. Het is maar net wat je leuk vindt! Lees je mee?

1. Je toiletrollen pimpen

Dit ideetje vind ik echt hartstikke leuk en het is supersimpel. Je hebt alleen wat lint/touw en kerstgroen nodig en de toiletrollen die je normaal gewoon los op je muurtje of toiletrolhouder hebt staan, worden ineens kerstdecoratie! Of je maakt complete sneeuwmannetjes van je wc-rollen. Wel lastig als je ze nodig hebt om je billen af te vegen, dus ik zou toch een paar ‘gewone’ rollen in de buurt houden…

2. Een guirlande om de spiegel

Supersimpel idee; koop een echte of kunstguirlande (eventueel met lampjes) en hang deze om de spiegel in je toilet of badkamer. Ideaal! Tegenwoordig heb je ook zoveel kerstlampjes op batterij, dat het niet erg is als je geen stroompunt in de buurt hebt. En alleen lichtjes kan natuurlijk ook. Wat jij wil!

3. Kerstballen aan de lamp of haakjes

Heb je een kroonluchter(tje) in het toilet hangen? Hang er linten met kerstballen aan! Zelf heb ik een krijtbordje met haakjes in het toilet hangen. Ik hang linten met kerstdecoraties aan alle haakjes. Hartstikke snel klaar en een gezellig effect! Ik denk zelfs dat ik er nog meer ballen aan ga hangen op diverse hoogtes.

kersttoilet

4. Een kersthanddoekje ophangen

Heb je een kersthanddoekje of een handdoekje met een winterse print? Hartstikke leuk om op te hangen bij het wastafeltje in je toilet. Dat zelfde geldt natuurlijk voor de gastendoekjes. Gewoon in dezelfde kleur als de rest van je decoratie is ook al heel leuk. De doekjes op de foto hieronder komen van BedBathAndBeyond. En je kunt natuurlijk ook altijd zelf een patroontje borduren op een handdoekje of een figuur erop strijken.

gastendoekjes

5. Minikerstboompje neerzetten

Heb je plek voor een klein kerstboompje op je toilet of je badkamer? Waarom niet! Zeker als je en mooie rand hebt boven je toilet waar je decoratie op kwijt kunt, is dat een superleuk idee.

6. Een douchegordijn in kerstsferen

Heb je zo’n inloop douche met een douchegordijn ervoor? Niets leuker dan om er voor de kerst even een ander gordijntje op te hangen. Instant kerstsfeer gegarandeerd! De douchegordijnen op de foto’s hieronder komen allemaal van Ebay.

collage douchegordijnen

7. Een kerstig zeeppompje

En waarom leg je geen speciale kerstzeepjes neer? Bij LUSH koop je bijvoorbeeld hele mooie, met heerlijke geuren (zie foto hieronder). Je kunt natuurlijk ook een speciaal zeeppompje neerzetten of je gewone zeeppompje pimpen door het rood te verven met witte sneeuwvlokjes, of iets anders leuks!

collage zeepjes

8. Kerstige badmatten

De vloer van je toilet of badkamer is natuurlijk hartstikke koud in de winter. Waarom leg je geen speciale badmat of toiletmat neer in kerststijl? We hebben er hieronder weer een paar verzameld van Ebay.

collage ebay badmatten

9. Kerstlampjes om je wc

Oké, dit is verre van praktisch, maar leuk is het wel! Kerstlampjes om je wc gewikkeld. Ik zou het alleen doen als het toilet nog wel beschikbaar is, anders wordt het heel lang je plas ophouden tijdens het kerstdiner ;-).

10. Complete kerstwc

Deze week deelde ik het plaatje hier linksonder al eens op Facebook. Veel van jullie vonden hem geweldig, de kerstwc compleet met mat voor op de vloer. Hij is er echter in veel meer varianten dan alleen de kerstman. Zo is er een rendier en een sneeuwlandschap. Kijk maar eens rond op Ebay, je zult versteld staan van wat er allemaal is ;-).

collage wc kerst

En nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd wat jij gaat doen om jouw toilet of badkamer in kerstsferen te brengen! Laat het zeker horen in een reactie hieronder.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

2 reacties

  1. Pingback: Kerstsfeer op je toilet & badkamer - Vendelier Best