Inspiratie voor het kerstdiner: de fijnste kooktijdschriften

1

Naast kookboeken, doe ik elk jaar weer enorm veel inspiratie op voor het kerstdiner (en natuurlijk ook het kerstontbijt en alle andere hapjes tijdens de kerstdagen) in de diverse tijdschriften. In deze blog zetten we de kerstedities van de leukste kookmagazines voor je op een rij. Wat vind je waarin? En welke kooktijdschriften moet je echt niet missen?

Delicious.

Delicious. is mijn favoriete kooktijdschrift, vooral de twee (!) kerstedities zijn echt aanraders. De tweede editie – die nu in de winkels ligt – is natuurlijk het allerfijnst. Het magazine staat boordevol recepten, inclusief prachtige foto’s waar je echt van gaat watertanden. Zoals de bosbessen-anijsbavavrois op de foto hieronder. Je vindt in het blad ook inspiratie voor complete menu’s. Erg fijn zijn de recepten die supersnel klaar, maar toch heerlijk en feestelijk zijn.

Delicious kerstkoken deel 2 2014

Ook leuk; de gerechtjes voor een heerlijk kerstonbijt of een fijne kerstbrunch. Durf je echt een kookproject aan te pakken dit jaar? Dan is er speciaal voor jou en andere doorgewinterde thuiskoks een menu vol showstopping gerechten (waaronder geroosterde kreeft met anijsboter *likt haar vingers af*). Wat dit magazine tot slot helemaal afmaakt zijn de diverse stylingtips om je kersttafel te decoreren, zo leuk! Delicious. Kerstkoken II is te koop voor €8,45.

delicious kerst 2014

Jamie Magazine

Het tweede kookmagazine dat we onder de loep nemen, is Jamie Magazine. Je vindt in de kerstuitgave o.a. inspiratie voor een tropische kerst (met Surinaamse gerechten!). Maar ook vleesgerechten die de show stelen (zoals varkensrack in zoutkorst) en originele ideetjes voor een feestelijke gourmet staan in dit blad. Ga je voor een vega kerst dit jaar (of krijg je vegetarische eters), dan is Jamie echt een aanrader, er staan heerlijke vegetarische gerechten in. Tot slot mogen natuurlijk de kerstrecepten om samen met je kids te maken en en menu voor 2 personen (handig!) niet ontbreken. Te koop voor €6,50.

DSC_0111DSC_0116

Smult

Smult is het tijdschrift van de receptenwebsite Smulweb dat vier keer per jaar uitkomt. In de winteruitgave staan vooral heel veel leuke foodieverhalen en toffe cadeau-ideetjes voor kookliefhebbers. Natuurlijk kunnen de recepten ook niet ontbreken, maar het zijn er helaas veel minder dan ik gehoopt had. Of misschien lijkt dat wel zo, omdat de fotootjes bij de recepten zo klein zijn (en ik kook eigenlijk altijd wat er lekker uitziet op de foto ;-)). Mijn favoriete recepten uit Smult zijn de ijstaart die op de cover staat, de vrolijke kerstkoekjes op een stokje (tof idee!), de aardappel-preisoep met garnalen en tot slot het recept voor homemade kerstbrood. Ik vind Smult vooral een leuk ‘leesblad’ om lekker op de bank door te bladeren onder het genot van een heerlijk glaasje wijn. Te koop voor €4,95.

DSC_0118

Allerhande

Ook de supermarkten brengen traditiegetrouw een speciale kersteditie uit van hun kooktijdschriften. De allerbekendste is toch wel de Allerhande. Wat vooral superfijn is van de recepten in de Allerhande, is dat ze bijna allemaal vooraf bereidbaar zijn! Geen gestress in de keuken dus. De feestelijke frambozen-ijstaart op de cover lijkt me écht goddelijk. Maar ook de zalm wellington, rollade met gepofte appel en parelhoen met truffelboter lijken me goddelijk.

DSC_0086

Bijzondere wijnen & vlees bestellen bij Appie

Extra leuk is het kleine boekje dat dit jaar in de Allerhande zit met recepten voor grote stukken vlees. En dat vlees kun je dit jaar via ah.nl bestellen. Denk aan een groot stuk ossenhaas van hoge kwaliteit, een heerlijk hertenrack en een bijzondere gourmetschotel met o.a. wild vlees en konijn. Deze speciale vleesjes (en wijnen – want die hebben ze ook!) worden bij je thuisbezorgd vlak voor kerst of oud & nieuw. Wees er wel snel bij met bestellen, want de voorraad is beperkt. Overigens zijn er nog veel meer kerstrecepten – die niet in de Allerhande staan – te vinden op ah.nl/allerhande.

001222952_005_Homepage_kerstspecial_tekst_footer

Hallo Jumbo

Last, but not least, de decemberuitgave van het gratis kooktijdschrift Hallo Jumbo, van supermarktketen Jumbo. De recepten in dit blad zijn lekker laagdrempelig en door iedereen goed te maken. De amuses (met o.a. garnaaltjes en wakame en warmgerookte zalm) lijken me echt smullen. Maar vooral de nagerechten van Jumbo zijn altijd erg goed (weet ik uit ervaring). Dit jaar hebben ze o.a. een meringuerol met bosvruchten en een hazelnootijstaart voor je kerstdiner. Hallo Jumbo is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en te bekijken op de website.

DSC_0106

Natuurlijk hebben we niet alle kooktijdschriften genoemd, Foodies ontbreekt bijvoorbeeld nog (daar heb ik helaas niets van vernomen – net als vorig jaar). Ik ben echt erg nieuwsgierig naar waar jij de inspiratie voor je kerstdiner vandaan haalt? Struin je het internet af? Duik je een kookboek in? Of lees je ook graag kooktijdschriften ter inspiratie? Ik hoor het graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie

  1. En laat ik nou Foodies hebben, jammer dat die er niet bij staat.Allerhande heb ik al, nu nog die van de Jumbo en Smult lijkt me wel wat 🙂