Wordbanners: kerstslingers met papieren letters

4

Als je je regelmatig op Pinterest of Instagram begeeft, dan heb je deze vrolijke slingers vast al eens zien langskomen. Er zijn speciale sets te koop waarmee je deze ‘wordbanners’ (ook wel letterbanners of letterslingers genoemd) zelf kunt maken. Zo’n set bevat diverse kartonnen letters, cijfers, symbolen en metalen clips, zodat je naar hartelust kunt variëren. Leuk, toch?

Ideetjes met wordbanners voor kerst

Het allerleukste vind ik nog wel; je kunt ze steeds weer uit elkaar halen. Dus is je kindje jarig? Dan maak je er een leuke verjaardagsslinger van! Geef je een dinner party? Dan hang je een leuke spreuk aan de muur! Je bevestigt deze letters bijvoorbeeld met gekleurde washitape aan de muur. Leuk, toch?

De trend is overgewaaid uit Scandinavië, dat merk je wel als je op internet naar voorbeelden gaat zoeken. Veel van de banners zijn in het Noors of op Noorse websites en blogs te vinden. Op de foto hier rechtsonder is met washitape nog een rendier gemaakt, hartstikke leuk!

Kersttekst op een slinger

Je kunt eindeloos variëren met de teksten. Denk aan een zin uit je favoriete kerstliedje. Of gewoon een spreuk die past bij de Decembermaand. Je kunt de slingers vastmaken aan de muur, maar bijvoorbeeld ook aan een deur. Instant kerstspirit! Deze zwarte letters passen overigens ook perfect bij de zwart met rood en witte kerststijl die dit jaar zo populair is. Maar ook als je gewoon gek bent op een moderne of Scandinavische inrichting, zijn deze woordslingers superleuk voor kerst. En als je het mij vraagt passen ze ook prima in een landelijk interieur, kijk maar op de foto hier links onder (‘god jul’ betekent fijne kerst in het Noors).

Woordbanners kopen

Enthousiast? Het leuke is, zo’n set is helemaal niet duur! Voor €11,99 kun je zo’n zakje met spulletjes om zelf je letterbanners te maken (van het merk ‘A Lovely Company’) al kopen bij diverse webwinkels, waaronder VanMariel.nl en WinkelvanPapier.nl. Dat maakt het meteen ook een superleuk cadeautje om aan je zus, tante of beste vriendin te geven. Toch?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!