DIY gifts: 5x kerstcadeautjes om zelf te maken

4

Misschien heb je geen inspiratie wat je die ene persoon dit jaar met kerst zal geven? Misschien heb je gewoon geen groot budget en wil je toch iets speciaals geven? Of misschien vind je het gewoon hartstikke leuk om een zelfgemaakt product cadeau te doen? Ik in elk geval wel! Daarom heb ik in dit blogje 5 DIY-cadeauideetjes verzameld, die je hartstikke makkelijk zelf kunt maken.

1. Zelfgemaakte zeepjes

collage zeepjes zelf maken

Deze zeepjes met honingraatpatroon zijn hartstikke leuk om te geven in een mooi geschenkdoosje of in een mooi doorzichtig plastic zakje. Ze zijn gemaakt van biologische zeep op basis van geitenyoghurt en honing. Het klinkt echt al hartstikke lekker! De volledige DIY (wel in het Engels) vind je op Freutcake.com.

2. Een kandelaar van koperen buizen

collage koperen kandelaar

Hoe gaaf is deze kandelaar? Industriële accessoires zijn tegenwoordig hartstikke in, maar meestal behoorlijk prijzig om te kopen. Dus heb je een vriendin die wel van een stoer interieur houdt (of voor koperen kerstversiering heeft gekozen dit jaar!) dan is deze zelf te maken kandelaar misschien een superleuk cadeau. De foto’s zijn afkomstig van Kittehscupcakes, daar vind je ook de uitgebreide beschrijving om dit Do It Yourself kerstcadeau te maken, inclusief een handig filmpje.

3. Gepersonaliseerde glazen kerstbal

kerstbal af

Je kon al eerder hier op Christmaholic.nl de DIY vinden voor het maken van deze toffe kerstballen met daarin een persoonlijke boodschap op papier. Superleuk om cadeau te geven aan je vriendinnen, zus (schoon)moeder of oma, toch?

4. Een zelfgebreide plaid of sjaal

zelf kleed of sjaal breien cadeau

Deze supergave plaid en colsjaal maak je zonder breinaalden en in slechts 15 tot 45 minuten tijd. Hoe gaaf is dat! Wat je dan wel gebruikt? Bolletjes superdikke wol en je armen, want die fungeren als het ware als breinaalden. Het is wel fijn als je een beetje handig bent met breien, maar op zich is het ook voor beginners goed te doen, want Maggie legt het in haar video’s echt supergoed uit. Hier vind je de DIY voor het kleed en hier vind je de DIY voor de ronde sjaal.

5. Iets lekkers in een fles of pot

collage red velvet cupcakes in een pot

De glazen potten met laagjes ingrediënten voor het zelf bakken van koekjes, kende je vast al. Maar je kunt nog veel meer lekkers in een flesje of pot doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een cheesecake of cupcake in een potje, om zo op te eten! Of homemade limoncello (citroendrank), heerlijke geurende olijfolie of vanille-extract? Ook zelfgemaakte koffiesiroop of een wodka met besjes en kruiden is hartstikke leuk! En heeft de persoon waar je een cadeautje voor wil maken een huisdier? Waarom maak je dan geen hondenkoekjes die je in een pot stopt?

Welk zelfgemaakt cadeautje ga jij dit jaar aan een van je geliefden geven?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Pingback: Nog maar 4 weekjes en dan is het alweer kerst! - Minimaaltje!