3x kerstcadeaus inpakken met bruin papier

4

“Brown paper packages tied up with string, these are a few of my favourite things!” Komt deze zin jou bekend voor? Hij komt uit het liedje ‘favourite things’ van mijn favoriete film The Sound of Music. En heel erg toevallig zijn kadootjes met bruin papier eromheen ook one of my favourite things. In deze blog deel ik 3 manieren om je cadeautjes in te pakken met effen bruin papier. Ook leuk met een ander kleur effen cadeaupapier trouwens!

1. Met krijtstift decoreren

kerstcadeautje krijtstift

Ik ben enorm fan van krijtstiften. Ik heb in huis twee krijtborden ophangen waar ik regelmatig nieuwe creaties met krijtstift op maak. En het leuke is; bruin papier is ook een super canvas voor een krijtstiftcreatie. Je kunt er bijvoorbeeld een leuke tekst op zetten, een zin uit een kerstliedje bijvoorbeeld. Of een kerstwens. Ik ben daar helemaal niet handig mee (en dat kun je ook wel zien haha), maar het effect is toch heel leuk.

kerstcadeautje krijtstift quoteOverigens is deze techniek het makkelijkste bij een stevig cadeau, zoals een boek of dvd. Ook leuk; hartjes of sneeuwvlokjes tekenen op je cadeautje. Instant sfeer! Dat kan ook bij wat minder stevige cadeautjes goed. De krijtstiften koop je o.a. bij HEMA.

 

2. Vlechten met lint

Het enige wat je voor dit cadeautje nodig hebt is een rolletje cadeaulint. Ik heb het glitterende cadeaulint van de HEMA gebruikt (I love glitter!). Je zet vier lijntjes van boven naar beneden vast en vervolgens vlecht je daar van rechts naar links ook vier lijntjes doorheen.

kerstcadeautjes inpakken bruin papier lintkerstcadeautje met lint

Het ‘weven’ wissel je ook af, dus bij de ene ga je eerst bovenlangs de verticale lijn, bij die daaronder ga je eerst onderlangs (of andersom). Je kunt er vervolgens nog een leuk prikkertje of andere decoratie insteken. Ik heb er nog een stempel opgezet (een beetje scheef, maar ach ;-)). Het stempeltje kocht ik in Stockholm, het inktkussentje komt weer van HEMA.

stempelen kerstcadeautjesstempel kerstcadeau

3. Met sterretjestape

Hiervoor heb je een ponsje voor het maken van sterretjes en een vel wit papier nodig. En een stuk tape. Pons een hoop sterretjes uit en verdeel die aan de plakkende kant over een strook tape die net zo lang is als je cadeautje. Plak de tape op je cadeautje en je hebt en sterretjesbaan in het midden!

ponsje tapesterretjes tape

Dit is natuurlijk ook leuk met zilveren sterretjes of glitter of andere decoratie. Het ponsje heb ik bij Pipoos gekocht, de tape bij Staples. En het kaartje dat aan het lintje hangt komt weer van HEMA (ben geen fan ofzo ;-)).

sterretjes op cadeautje plakkenkerstcadeautje met papieren sterretjes

Bonusidee: met doorzichtig folie

kerstcadeautjes inpakken met bruin papier en doorzichtige folie

Dit inpakideetje heb ik vorig jaar al uitgewerkt. Maar het is natuurlijk nog steeds super leuk! Je vindt de complete DIY met variatie-ideetjes hier.

Hoe ga jij je kerstcadeautjes dit jaar inpakken? Let us know!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties