De leukste cadeautjes voor je vriend of man

1

Wat geef je je vriend, verloofde of man dit jaar nu weer voor Kerst? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het vaak stukken makkelijker om cadeautjes te vinden voor vrouwen dan voor mannen. Veel mannen willen eigenlijk alleen praktische cadeaus. En als ze iets nodig hebben, dan kopen ze het gewoon zelf.

Dus meestal weten ze ook nog eens helemaal niets te verzinnen. Behalve dan dingen die ongelofelijk duur zijn. Daarom in deze blog; tips, tricks & inspiratie voor echt toffe kerstcadeaus voor hem, in allerlei prijscategorieën.

Cadeaus voor hem: 5 slimme tips

Ben je op zoek naar een cadeau voor je vriend of man? Een rondvraag langs mijn mannelijke kennissen en vrienden leverden de volgende tips op om je te helpen bij je zoektocht.

1. Koop iets dat aansluit bij zijn hobby of passie

Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het zit hem in kleine dingen. Mijn vriend is bijvoorbeeld helemaal gek van Formule 1. Ik gaf hem bijvoorbeeld ooit een abonnement op Sport 1 cadeau (toen het ineens niet meer ‘gratis’ te bekijken was op tv), zodat hij alle trainingen, kwalificaties en races kon blijven zien. Blij dat-ie was! Hij had het anders natuurlijk gewoon zelf aangeschaft, maar het laat zien dat je weet wat belangrijk is voor hem.

2. Koop iets dat hij niet zo snel zelf zou kopen

We hebben het al gezegd, mannen kopen gewoon wat ze nodig hebben. Maar er zijn ook genoeg dingen waar ze zelf (liever) geen geld aan uitgeven, je weet vast wel wat ik bedoel (kleren! parfum!).

3. Koop iets dat zowel praktisch als leuk is

Voor veel mannen blijven nuttige cadeaus favoriet. Maar dat wil niet zeggen dat het niet ook mooi of gewoon leuk kan zijn. Blijf eens weg van sokken, dasspelden en onderbroeken (oké, ik koop ze ook elk jaar). Een nieuw horloge is bijvoorbeeld heel praktisch en mooi tegelijk. Datzelfde geldt voor een mooi koffiezetapparaat (of melkopschuimer) of een nieuwe gadget voor zijn telefoon.

4. Begin een cadeautraditie

Ik geef mijn vriend bijvoorbeeld elk jaar kerstboxershorts. Natuurlijk een praktisch cadeau, want boxershorts, maar ook gewoon leuk, omdat hij benieuwd is wat ik dit jaar weer voor variant gevonden heb. De ene keer is het een hele mooie boxer, de andere keer een hilarische. Hij draagt ze toch allemaal wel. Het hele jaar door, ja :).

5. Geef iets voor jullie samen

Om te doen bij voorkeur. Niks leuker om samen naar de film te gaan, een concert te bezoeken, een sportwedstrijd te zien of iets anders samen te doen. Moeite doen om iets speciaals te organiseren wordt, ook door mannen, altijd gewaardeerd.

Het perfecte kerstcadeau voor hem: 5 ideetjes

Niets is leuker dan de liefde van je leven blij maken met een mooi cadeau. En dat is, zeker als je al wat langer samen bent, niet altijd even makkelijk. Elke man is natuurlijk anders, dus ik probeer de ideetjes hieronder wat algemeen te houden. Maar hopelijk helpen ze je wat verder op weg!

1. Kaartjes voor een evenement of bijzondere activiteit

Je las het al bij tip nummer 5 hierboven, mannen vinden het leuk om samen met jou iets te gaan doen! Geef hem kaartjes voor een première, een concert of sportwedstrijd. Of geef hem een vliegles of parachutesprong cadeau. Iets stoers, iets gezelligs, iets sportiefs, een proeverij, een kookworkshop, gewoon iets wat hij leuk vindt om te doen. Met jou. Succes gegarandeerd!

2. Zijn lievelingsdrankje, maar dan bijzonder

jack daniels

Ja echt, ik wil ze niet allemaal over een kam scheren, de meeste mannen houden wel van een borrel. De een is gek op whiskey, de ander op wijn. En weer een ander heeft het liefst Belgische speciaalbiertjes. Koop zijn favoriete drankje, en geef het bijvoorbeeld in een mooie geschenkverpakking of, nog leuker, met bijpassende glazen. Je kunt er ook een pakket van maken! Ik zag bijvoorbeeld laatst deze fudge van Jack Daniels (jammie), maar ook een trappistenkaasje voor bij zijn bierpakket is natuurlijk hartstikke leuk. Het kernwoord is; maak het speciaal!

3. Een gave gadget

Chromecast-list-7

Ik ken echt ontzettend veel mannen die niks leukers vinden dan de nieuwste gadget. En dat hoeft niet persé een dure spelcomputer of smartphone te zijn (mag wel natuurlijk). Er zijn ook genoeg leuke betaalbare gadgets. Denk bijvoorbeeld aan een Chromecast, waarmee hij vanaf zijn smartphone, tablet en laptop direct naar zijn televisie media kan streamen. Netflix, Spotify e.d. wordt er ook allemaal mee mogelijk. Of een stormparaplu (voor als ie vaak in de regen op de fiets naar zijn werk moet). Of een melkopschuimer voor de lekkerste cappuccino.

4. Speel in op zijn jeugdsentiment

donald-duck-wallpaper-disney-2560x1440

Ze vinden het soms lastig om toe te geven, maar mannen blijven van binnen kleine jochies. Hoe volwassen ze ook zijn. Niks is leuker om dus in te spelen op hun jeugdsentiment. Een originele transformerfiguur van de oude serie, een legoset van Star Wars, een Donald-Duck verzamelboek (om te lezen op het toilet) of een dvd van zijn favoriete kinderserie of -film. Je weet vast wel waar hij dat nostalgische gevoel van krijgt.

5. Iets voor zijn auto

collage autospulletjes

De doorsnee man is trots op zijn auto. Dus speel daarop in! Geef hem bijvoorbeeld een cadeaubon voor 4 uitgebreide autowasbeurten bij het tankstation. Of juist een keer een schoonmaakbeurt voor de binnenkant van zijn auto. Nieuwe velgen, een anti-vrieskit, een nieuwe autoradio, een houder voor zijn telefoon (handig voor Google Maps), een autolader voor zijn smartphone, een update voor zijn TomTom (de nieuwste kaarten), een leuke CD met echte autorijdhits of een ander autogerelateerd cadeau.

En, zit er iets voor jouw vriend of man tussen? Mis ik nog een briljánt cadeau-idee in dit rijtje, wil je het me dan alsjeblieft laten weten met een reactie hieronder? Zou super fijn zijn!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo