Recept: Rudolph the red-nosed cupcakes

1

“Rudolph, the red-nosed reindeer, had a very shiny nose. And if you ever saw it, you would even say it glow!” Dat liedje brengt je gelijk in de kerststemming, nietwaar? Wat is daar nou leuker bij dan een paar echte lekkere Rudolph de rendier cupcakes? Ik ga je in ieder geval nu uitleggen hoe gemakkelijk het is om deze leuke vriendjes, die we hier tegenkwamen, te maken.

Wat heb je nodig?

Om 12 van deze lieve cupcakes te maken heb je het volgende nodig:

  • 12 chocoladecupcakes (gewoon bakken zoals op de verpakking staat of zelf maken)
  • 100 gram lekkere chocoladepasta of botercrème met chocoladepoeder
  • 12 bitterkoekjes of andere kleine koekjes
  • 24 Pretzels in de vorm van krakelingen
  • 36 M&M’s of bolletjes fondant in wit, rood en zwart

Hoe maak je de Rudolph cupcakes?

We gaan aan de slag!

Stap 1. Maak de cupcakes

Maak de chocolade cupcakes gewoon zoals het op de verpakking staat. Je kunt een kant-en-klare cupcakemix gebruiken, maar natuurlijk ook je chocoladecupcakes helemaal zelf maken. Hier vind je bijvoorbeeld een goed recept. Zorg er in elk geval voor dat je ze goed laat afkoelen, nadat je ze uit de oven hebt gehaald.

IMG_2765

Stap 2. Icing on the cake

Smeer alle cupcakes in met een laagje chocoladepasta of de chocolade-botercrème. Je kunt zelf bepalen hoeveel je erop wilt smeren, zolang je het zelf maar lekker vindt.

IMG_2767

Stap 3. Cupcakes versieren

Plaats daarna de bitterkoekjes of andere kleine, ronde koekjes aan de onderkant van alle cupcakes op de pasta of botercrème. Deze blijft vanzelf plakken aan de pasta. Voeg vervolgens de pretzels toe, twee per cupcake aan de bovenkant. Deze vormen het gewei van onze Rudolph.

IMG_2768

Voor de ogen en de neus van Rudolph heb ik zelf fondantbolletjes gemaakt. Hiervoor kun je ook heel goed M&M’s of andere chocolade dragees gebruiken. Smeer een heel klein beetje chocolade pasta of botercrème aan de achterkant van de bolletjes of m&m’s zodat ze blijven plakken en maak met een satéprikker die je in de botercrème of chocoladepasta dipt de ‘pupillen’ in de ogen. Plaats de bolletjes op de juiste plek op het bitterkoekje en op de pretzels. En daar verschijnen de ogen en neus van je rendiertjes!

IMG_2770

Leuk zijn ze geworden, vind je niet? Dit is vooral leuk om met kinderen, neefjes, nichtjes te maken. En nu is het tijd om ze lekker te proeven! Geniet ervan!

IMG_2775

Heb jij zelf ook van die leuke bak-ideeën? Laat het dan hieronder weten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Sandra, een creatieve marketing- en communicatiespecialist, die in haar vrije tijd dol is op bakken! Taarten, cupcakes, cakepops; ze draait er haar hand niet voor om. Ze geeft haar eigen draai aan de persoonlijke baksels, zo ook voor het thema Kerst!

Reageer!

1 reactie