3x makkelijk & snel kerstdecoratie maken voor in de boom

0

Heb je niet veel budget voor kerstdecoratie of vind je het gewoon ontzettend leuk om ook versiering in de boom te hangen die je zelf hebt gemaakt? Dan zijn deze 3 ideetjes echt een uitkomst. Ze zijn makkelijk te maken en helemaal niet duur.

1. Hangers van zelfhardende klei maken

Action verkoopt superfijne witte zelfhardende klei (die je niet in de oven hoeft te doen). Rol het uit tot een mooie massa en steek er met uitsteekvormpjes (o.a. te koop bij HEMA) mooie kerstfiguren uit. Vervolgens steek je er met een rietje een gaatje uit, zodat je er strakjes een lintje doorheen kunt doen.

collage kleihangers

Je kunt de hangers laten zoals ze zijn, maar je kunt er ook met kant of andere stof een patroontje in ‘duwen’. Kerstgroen werkt eveneens erg leuk voor het maken van een patroontje. Er zijn ook speciale stempels te koop die je erin kunt drukken (zoals ook hieronder bij de kaneelhangers) of je gebruikt stempels met inkt om bijvoorbeeld sterretjes op je uitgeharde kleihanger te stempelen (zie de rechterfoto hierboven). Wil je shiny hangers, kneed dan wat glitters door de klei.

2. Kaneelhangers maken

e93a47b8-cc84-41ee-85e2-4232eb8e27a8

Dit ideetje vond ik op de blog van HEMA. Ik vind het geweldig. In Amerika schijnt elk huis ermee vol te hangen; kerstdecoratie die heerlijk naar kaneel ruikt. Het geeft je huis ook instant kerstsfeer! Je maakt ze met een mengsel van kaneel, appelmoes en plaksel (ja, echt!). En je kunt er vervolgens met stempeltjes leuke boodschapjes erin maken. Je bakt ze af in de oven en doet er vervolgens een leuk lintje door. Overigens ook hartstikke leuk als homemade christmas gift, toch? De volledige beschrijving voor het maken van deze kaneelhangers, vind je hier.

kaneelhangers

3. Eetbare mini-kransjes

Ik kwam deze ‘eetbare’ mini-kransjes tegen op Instagram. Ze zijn zo leuk! Je kunt ze maken van popcorn en cranberries, maar natuurlijk ook van andere etenswaren. Hartstikke leuk voor in de kerstboom, maar ook super cute om je kersttafel mee te decoreren. De tutorial (in het Engels) vind je op thesweetestoccasion.com.

Hou de site in de gaten voor nog meer leuke DIY-ideetjes! En kijk ook even bij Creatief, daar vind je nog veel meer leuks.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!