Kerstkapsels: 3x je haren opsteken voor kerst

3

Eindelijk ben je helemaal klaar voor het kerstdiner. De kalkoen staat in de oven, de aardappels zijn gepureerd en de kersttafel is magisch gedekt. Een oase van rust valt over je heen, omdat je het toch allemaal net hebt gered. Totdat je je bedenkt dat je haar nog in een enorme ‘messy bun’ (rommelige knot) op je hoofd zit.

Simpele kerstkapsels

Nou mag rommelig (messy) wel helemaal hot zijn deze winter, toch wil je waarschijnlijk iets meer kerstmagie in je haren. Wat trouwens ook helemaal hot is deze winter zijn vlechten. Het is ontzettend leuk om deze twee trends met elkaar te combineren. Immers; iedereen kan wel een vlecht maken! En messy betekent dat het lekker snel en makkelijk is. In deze blog deel ik 3 makkelijke manieren om je haren op te steken voor kerst!

Belangrijk: je haar touperen

Voordat ik begin aan de up-do’s, vind ik het leuk om iets te vertellen over touperen. Dit is een ontzettend belangrijk onderdeel van de up-do en veel mensen denken dat het lastig uit te voeren is. Ook zeggen veel mensen dat het niet goed is voor je haar, omdat de toupage klitten zou veroorzaken. Het is echter een geweldige fundering voor je up-do. Ik zal jullie uitleggen hoe je toupage kunt maken zonder klitten die toch stevigheid biedt!

Zelf toupeer ik altijd met een Mason Pearson borstel. Ik raad dan ook aan altijd te touperen met een borstel en niet met een kam. Pak een pluk van ongeveer 2 cm dik. Begin altijd bij de hoofdhuid met het zachtjes tegenborstelen van de haren. Zet hier niet te veel druk op! Borstel steeds zachter naar de punt toe zodat de toupage voornamelijk bij de hoofdhuid zit en maar heel licht in de punt.Herhaal met de plukken naar achter toe zodat je het kruingedeelte helemaal gedaan hebt. Dan zijn we nu toe aan de kapsels!

1. The IT-braid

SAMSUNG CSC

Pak het haar op de kruin omhoog gebruik volumedust op de aanzet en toupeer het luchtig naar de hoofdhuid toe. Borstel zacht het haar over de kruin naar achter. Doe nu ook wat volumedust in de lengte en punten. Vlecht nu een (visgraad)vlecht tot in de punt. Maak de vlecht rommelig met je vingers. Wees niet te voorzichtig, trek gewoon lekker een paar plukken los!

diy haar 3

TIP: Doe wat volume dust op je vingers en wrijf er mee op je vlecht en op plukken aan de voorkant voor een extra messy look.

2. Creative braid-bun

haren2

Pak het haar op de kruin omhoog, gebruik volumedust op de aanzet en toupeer het luchtig naar de hoofdhuid toe. Borstel zacht het haar over de kruin naar achter. Vlecht een losse vlecht helemaal tot aan de punt. Maak aan de bovenkant van de vlecht een opening. Draai vervolgens de vlecht steeds door de opening. Zet de braid-bun nu vast met schuifjes.

diy haar1

TIP! Ik vind het altijd een leuke touch geven om wat glitters in het haar te doen en deze vervolgens te finishen met haarspray!

3. Romantic braids

haren

Pak het haar op de kruin omhoog gebruik volumedust op de aanzet en toupeer het luchtig naar de hoofdhuid toe. Borstel zacht het haar over de kruin naar achter. Haal al het haar naar achter en verdeel het haar in 4 tot 6 plukken. Vlecht elke pluk in een individuele vlecht. (Ook leuk om verschillende vlechttechnieken te gebruiken zoals bijv. visgraat). Verbind de vlechtjes met knopen en zet vast met schuifspeldjes of U-pins.

diy haar 2

TIP: Wees vooral niet te precies, rommelig is juist leuk bij deze look!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Aisha is personal trainer en heeft haar eigen personal training gym speciaal voor vrouwen genaamd: I AM WOMAN. Ze is altijd bezig met lekker eten en een echte Christmaholic! Op 1 januari kijkt zij dan ook al weer uit naar de feestdagen met alle warmte, gezelligheid, lichtjes en creativiteit.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

3 reacties

    • Hoi Britt, wat bedoel je precies? Vind je deze kapsels niet leuk? Ik wel :). Volgende week komen er nog tips voor het krullen en leuk opsteken van je haar op de site. Misschien zit er dan iets voor je bij!