Kerstkapsels: krullen die écht blijven zitten!

0

Wat is er nou leuker met kerst dan haar dat zacht, glamoureus en perfect gekruld is? Helaas blijft het toch moeilijk te bereiken en als het je dan toch eindelijk gelukt is, is het nog maar de vraag voor hoe lang het blijft zitten. Bij sommige mensen blijven ze altijd zitten, voor de rest van jullie: in deze blog delen we tips & tricks die dit alles een stuk makkelijker gaan maken. Voor kerstkapsels met krullen die wel blijven zitten!

Hoe krijg je krullen die blijven zitten?

Er zijn vier cruciale ‘ingrediënten’ die het verschil maken in houdbaarheid.

  • Een goede voorbereiding
  • Goed gebruik van haarlak
  • Maak de krullen met een krultang
  • De krul goed vastzetten

Mooie krullen met kerst in vijf stappen

Hieronder laten we je in 5 stappen zien hoe je echt houdbare krullen maakt.

1. Voorbereiding

Wat echt een must is als je een houdbare coupe wil maken, is de voorbereiding. Ik begin graag met nat haar. Deel je haar in 3 delen en verdeel een hoeveelheid mousse ter grootte van een kleine tennisbal per deel. Dit is voor gemiddeld tot dik haar. Heb je wat fijner of minder haar deel het haar dan in 2 delen en gebruik iets minder mousse, zeg maar een pingpongbal. Verdeel de mousse vanaf de hoofdhuid tot lengte en punt. Als je dit goed verdeeld hebt, föhn je haar dan met behulp van een borstel glad.

2. Krullen met krultang

Als je haar goed droog is (check dit even door na het föhnen te wachten tot je haar is ‘afgekoeld’, pas dan voel je of het echt droog is), verdeel je haar dan zoals op de afbeelding. Pak dus steeds horizontalen plukken, zorg dat de pluk ongeveer even dik is als de dikte van de krultang, en begin onderaan in de nek. Zet de rest van het haar vast met een klem. Pak vervolgens van de horizontale pluk weer plukken van ongeveer 4 cm. Spray van een afstand van ongeveer 30 cm haarlak rond om de pluk (dus niet direct op de pluk). Wikkel de pluk vervolgens om de krultang en laat een paar seconden zitten. Mijn krultang is van ISO en kan aardig heet worden, dus houd ik de pluk zeker niet langer dan 5 tot 10 secondes om de krultang.

SAMSUNG CSC

De krultang is dus ook erg belangrijk. Zoals ik eerder al zei gebruik ik een ISO krultang met 5 verschillende koppen met verschillende maten. Zo kun je de grootte van de krul zelf bepalen. De ISO krultang heeft geen klep waar je de haren tussen klemt, dit voorkomt deukjes in de krul. Ook haalt hij een hoge temperatuur die niet veel andere krultangen halen zonder je haar te beschadigen. Dit kan omdat de krultangkoppen gemaakt zijn van keramisch toermalijn. Bij deze krultang mag je er dan ook van uit gaan dat de krul 2 tot soms wel 3 dagen blijft zitten. Uiteraard zal de krul een beetje uitzakken op de tweede dag maar hij blijft zeker mooi. Natuurlijk is deze krultang niet persé nodig en zullen deze tips ook helpen bij jouw eigen vertrouwde krultang!

3. Vastzetten

Nog een belangrijke tip is het vastzetten van de krul. Als je de pluk van de krultang haalt, rol deze dan om je vinger en zet vast met een klemmetje of schuifje. Dit is belangrijk, omdat het haar de krul pas vasthoudt als het is afgekoeld. Mocht het niet goed lukken met een schuifje gebruik dan een old fashion watergolf/föhn-rol om de krul omheen te wikkelen. Als je al het haar hebt gekruld en vastgezet, spray er dan nog wat haarlak overheen. Weer niet direct op het haar. Gebruik niet te veel haarlak, dit is de meest gemaakte fout bij het krullen. Ten eerste krijg je dan een harde krul en bovendien wordt het haar vaak te zwaar bij te veel haarlak en zal het dus als nog gaan uitzakken.

SAMSUNG CSC

4. Ontwarren

Haal als het haar is afgekoeld de spelden er uit. Nu zal de krul nog een hoog shirley-temple-gehalte hebben, maar geen zorgen, het komt goed! Haal elke pluk met je vingers zachtjes uit elkaar tot het gewenste effect is bereikt. Deze techniek is dus perfect voor de feestdagen! Aangezien de krul ongeveer 2 tot 3 dagen zal blijven zitten kun je deze ook alle drie de dagen goed gebruiken. Ga op kerstavond voor de romantische krullen en borstel de krul eerste kerstdag zacht door voor een golvende 50’s look. Houd het haar vast als een staart en begin onder aan met zacht borstelen, ga steeds wat hoger. Maak het af met een leuke softe glitter spray!

collage krullen

5. Opsteken

Maak tweede kerstdag een glamourous quick up-do zoals op de foto. I promise, makkelijker kan niet! Deel het haar horizontaal in twee delen. Pak het bovenste deel in een ‘‘staart’’ en draai deze een par keer om zichzelf en zet vast met een schuifspeld. Doe vervolgens het zelfde met het onderste gedeelte, draai deze alleen iets naar boven toe. Zet deze ook vast met een speld en laat de punten losjes aan de zijkant hangen. Mocht de krul er toch een beetje uit zijn, pak dan bij een paar plukken nog even de krultang erbij en voila! Super simpel, super snel en fabulous al zeg ik het zelf!

collage krullen maken

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Aisha is personal trainer en heeft haar eigen personal training gym speciaal voor vrouwen genaamd: I AM WOMAN. Ze is altijd bezig met lekker eten en een echte Christmaholic! Op 1 januari kijkt zij dan ook al weer uit naar de feestdagen met alle warmte, gezelligheid, lichtjes en creativiteit.

Reageer!

wp-puzzle.com logo