Dit zijn de kersttrends van Intratuin

19

De gezelligste maand van het jaar laat nog even op zich wachten, maar hier op Christmaholic gaan we weer los! We trappen het kerstseizoen af met de kerstdecoratietrends van Intratuin, één van mijn favoriete winkels om kerstspulletjes te shoppen.

Zoals elk jaar heeft Intratuin, naast het altijd terugkerende traditionele kerstthema, vier toffe thema’s kerstversiering. Er is een romantische trend, maar ook een landelijke stijl, een vrolijk thema en tot slot een stoere collectie kerstdecoratie. Ik mocht ze begin augustus allemaal bekijken in de showroom in Woerden. Nieuwsgierig? Gauw verder lezen dan!

Vrolijke pastelparade

De eerste kersttrend van Intratuin dit jaar is speciaal voor mensen die van kleur houden. Van vrolijkheid! Die wel een beetje positiviteit kunnen gebruiken in hun kerstboom. In deze trend worden zachte, lieve pastels gecombineerd met felle kleuren en koele tinten.

kerst_2015-6447kerst_2015-6395Ook geometrische elementen mogen niet ontbreken, zoals de zwart-witte papieren kerstdecoratie en de witte kerstbal hieronder. De pastelparade is happy, lief en leuk.

kerst zwart wit intratuin 2015 collage trends kerst 2015 intratuin vrolijk kleurrijkKeistoere kerst

Het tweede thema van Intratuin heet ‘No Nonsense’. En dat is het ook: stoer, eigentijds, rauw en down to earth. Belangrijke speerpunten voor deze trend zijn het contact met de natuur. Dit vertaalt zich in aardse en vergrijsde kerst- en woondecoratie, hier en daar gemaakt van hergebruikt materiaal.

kerst_2015-6390kerstdecoratie trends 2015 intratuinDSC_0654Qua stijl moet je denken aan lekker veel hout, gebreide kleden en kussens met verenprintjes. Het hoort er officieel niet bij, maar ik denk dat ook het koele marmer dat tegenwoordig zo in is heel mooi past bij deze stijl.

collage stoere kerst scandinavisch intratuin 2015 kerstversieringDSC_0659DSC_0628Ook Scandinavische invloeden mogen overigens niet ontbreken, denk aan de populaire draadmanden. Hou je van de zwart-wit-grijze woondecoratie? Daar past deze stijl heel goed bij. De hoofdkleuren zijn namelijk grijs, koper, wolkenwit, steengrijs, zwart en petrol. Petrol is overigens écht een trendkleur voor dit jaar!

Een zandstorm in december

Het derde thema, Zandstorm, is warm. Wat zeg ik, het is heet! De kerstballen in deze landelijke stijl zijn koperkleurig, donkerbruin, goud, roségoud en warm oranje. Denk bij deze Nomadische, Afrikaanse stijl daarnaast aan kleine bijzettafeltjes, mobiele plantenrekken, kelimkleden, grote kussens en kerstversieringen verpakt in textiel, leer en touw.

kerst_2015-6463collage kersttrends trends kerstversiering 2015 intratuinDSC_0428Strooi hier en daar wat Sahara-zand en vul het geheel aan met cactussen en vetplantjes. Et voilá, je gewaagde warme binnenwoestijn is christmas ready!

DSC_0414DSC_0425DSC_0454Kunstjuwelen in de kerstboom

Deze vierde en laatste trend is geïnspireerd op romantiek én kunst. Kunst van verschillende culturen, van de Nederlandse schildermeesters en Delfts Blauw servies, tot de Japanse en Chinese porseleinschilderkunst. In deze trend vind je veel materialen met een rijke uitstraling, zoals donker hout, fluweel en porselein.

kerst_2015-6406collage kerst trends kerstdecoratie intratuin 2015kerst trend intratuin 2015De hoofdkleuren in dit romantische thema zijn paars, blauw, lila en donker hout. Die kleuren in combinatie met de sierlijke en elegante barokke elementen staan garant voor een nostalgische kerst, met een tikkie drama.

Wat is jouw favoriete kersttrend voor 2015?

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van de nieuwe kersttrends van Intratuin vinden! Persoonlijk vind ik dit jaar erg gewaagd. Vooral het landelijke thema in Sahara-stijl is met al dat oranje erg heftig en in your face! Maar wel heel erg gaaf! En je kunt het natuurlijk zo druk en rustig maken als je zelf wil.

sas in de showroomGebruik deze thema’s dan ook vooral om je lekker te laten inspireren. Het is veel leuker om je eigen weg te kiezen en lekker te gaan combineren, ook met de spulletjes die je al in huis hebt. Ik vind het stoere thema dit jaar het leukste, wat is jouw favoriet? Ik hoor het heel graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

 1. Het zijn enorm leuke plaatjes om naar te kijken… vind het prachtig om te zien daar en bij anderen, maar zelf houd ik toch van de traditionele kleuren.. rood, groen, wit, maar dan wel in een modern jasje ;-).

 2. Dit jaar ga ik onder het afdak en open tuinhuisje helemaal los op zijn Amerikaans. Veel rood ,groen,goud en rood wit. Wat ik in de huiskamer doe weet ik nog niet maar er komen wel antieke spullen van de zolder zoals antieke skiën, beren,trompet,trommel,paspop,kerkje,paardje,schaatsen,schaapjes en nog veel meer die ik erbij ga gebruiken. Ik heb er weer zin in en ben net als jou ook zo een kerstfreak haha. Groetjes Anja

 3. owww heerlijk,die pastel…….. maak me gek!!!!!!! ik heb altijd 2 kerstbomen 1tje voor mama en 1tje voor de kids (stiekum ook voor mama 😉 dus de grote word pastel en die kleine knal ik altijd vol met kleuren.wanneer kwam dit id winkel

  • Hi Jildau, leuk zeg, twee bomen. Ik ben jaloers! Wanneer het in de winkels komt verschilt per vestiging. Ik ga binnenkort weer een artikeltje plaatsen met de start van alle bij mij bekende kerstshows, dan kun je het daarin terugvinden!

 4. Eigenlijk vind ik de foto bovenaan met die slinger nog het leukst! Een combi van alle stijlen 🙂
  Pastel parade word ik heel vrolijk van, maar het is niet zo heel ‘kersterig’ . Ik denk door het te combineren met Stoer en Zandstorm, wordt het nog wat warmer.

   • Ik ook! Haha 😉
    Heb een duidelijk systeem ervoor.. zodra de spullen in de winkels liggen ga ik langs de Blokker en een stuk of 3 tuincentra om inspiratie op te doen en foto’s te nemen (en vooral te genieten natuurlijk :-))
    Dan haal ik mijn dozen met kerstversiering (gesorteerd op thema uiteraard) uit de kelder (meestal is dit ergens eind oktober) en kijk ik wat ik in huis heb en hoe dit past bij het nieuwe thema.
    Dan vul ik een lege doos met alles wat bij het nieuwe thema past, en dan… SHOPPEN! 🙂 🙂

 5. Ik ga zo als bijna ieder jaar weer voor de keistoere met herten, geweien, rendieren, ‘bont’, hout en grijs/bruin. Blijft echt mijn favoriet!
  Was vanmorgen ook al zachtjes aan bezig om mijn slaapkamer weer in die stijl te veranderen voor het winter seizoen. Maar eerst nog een poosje genieten van de zomer en hopelijk een mooie nazomer, hoor!

 6. Wow wat een mooie inspiratie ik ga voor de mix stoer (2) en romantisch/kunst (4)

  Heb dit nu eigenlijk al 2 jaar zo, maak in de woonkamer verschilende stijlhoekjes en 2 kleine boompjes in een rieten mand. Dit bevalt me zo goed dat ik dat dit jaar weer ga doen, het meeste komt inderdaad ook van mijn favoriete winkel, intratuin. Heerlijke inspirerende winkel.

  Lieve groet Yvon…

 7. Dan ben ik denk ik geen trend hihi
  Ik heb de laatste jaren rood, wit en turquoise en nu wonen we in een nieuw huis en ga ik turquoise vervangen voor natuurlijke dingetjes zoals hout en vilt enzo.

 8. Is hier iemand die kerstgek is en vlakbij Oegstgeest woont? Zoek nog gezellige kerstmeiden om eens iets leuks mee te gaan doen 🙂

 9. Hoi Saskis,

  Op je allereerste foto op je blog hangt helemaal links een kameeltje in de guirlande. Mijn moeder, 86 jaar, geeft jaarlijks met kerstmis een bijzonder versiering voor in de kerstboom aan haar kleinkinderen. Mijn dochter krijgt dit jaar haar 25e . Nu heeft ze haar oog laten vallen op deze kameeltjes. Ik ben intussen al bij de dichtstbijzijnde Intratuin geweest. (Rosmalen). Maar hier hadden ze deze helaas niet. Kun je mij aangeven waar jij dit kameeltje hebt gekocht?

  Alvast bedankt voor een reactie.

  Groet, Jacqueline

  • Hey Jacqueline, ik ben bang dat ik je niet kan helpen. Deze foto heb ik gekregen van het hoofdkantoor van Intratuin en zij hebben deze foto weer laten maken. Ik heb echt geen idee waar het kameeltje te koop is. Maar mocht ik ‘m ergens spotten in een winkel, dan zal ik het zeker laten weten! Groetjes, Saskia