Wanneer gaan de kerstafdelingen weer open?

31

Het is september! En dat betekent dat de eerste kerstshows deze maand weer open gaan. Kun jij – net als wij – ook niet wachten tot de kerstspulletjes weer in de winkels liggen? Tot de tuincentra in Nederland & België weer worden omgetoverd in een waar kerstparadijs? In deze blog lees je wanneer het feest in 2015 begint!

Wanneer gaan de kerstshows open?

Als je – net als ik – niet kan wachten, zet dan onderstaande data in je agenda of markeer ze met een grote stift in je kalender. Maar je hoeft niet persé zo lang te wachten. Bij sommige tuincentra zijn ze in augustus namelijk al begonnen met opbouwen. Sommige tuincentra hebben een afgeschermde kerstshow (daar kun je dus ook pas terecht als alles klaar is), maar bij de meeste winkels zul je in september al voorzichtig een verandering zien. De eerste winterdecoratie komt erin en vaak beginnen ze met de kersthuisjes, de Lemax-show. Vooral Intratuin Duiven staat daar natuurlijk bekend om!

De mooiste kerstshows van Nederland

Natuurlijk passen niet alle tuincentra in dit overzicht, ik heb een selectie gemaakt van de winkels die altijd een erg mooie en/of grote kerstshow hebben. Stuk voor stuk kerstafdelingen die een bezoekje waard zijn en waar je heus een dagtripje van kunt maken. Ik heb het voor je op een rij gezet. Helaas is ook nog niet alles bekend, sommige winkels weten nog niet zeker wanneer de kerstafdeling opent of willen die informatie nog even geheim houden. Zodra ik meer informatie ontvang van de winkels, vul ik onderstaand overzicht aan.

WinkelPlaatsDatum opening kerstafdeling
BricoAlle vestigingen (BE)2 november 2015
EurofleurLeusden15 oktober 2015
IKEAAlle vestigingen13 oktober 2015
Intratuin DuivenDuiven10 oktober 2015
Intratuin HalsterenHalsteren26 oktober 2015
Kerstwereld Hendriks (Kampeerwereld)Ermelo17 oktober 2015
Tuincentrum CoppelmansAlle vestigingen1 oktober 2015
Tuincentrum DaniëlsVlodrop25 september 2015
Tuincentrum de BoetHoogwoud (Noord-Holland)24 oktober 2015
Tuincentrum DriesprongZoetermeer3 oktober 2015
Tuincentrum LeursVenlo1 oktober 2015
Tuincentrum OsdorpAmsterdam (Osdorp)6 november 2015 (officiële opening tijdens de Winterfair)
Tuincentrum OvervechtUtrecht26 oktober (week 44)

Welke kerstafdelingen ga jij bezoeken?

Zoals je kunt zien zijn de kerstafdelingen in het Zuiden vaak eerder open dan in het Noorden. Dus als je echt niet kunt wachten, dan weet je waar je zijn moet! Naar welke kerstshows kijk jij het meest uit en welke kerstafdelingen wil jij dit jaar een bezoekje brengen? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

31 reacties

 1. Ik ben vorig jaar voor de eerste keer in Duiven geweest prachtig vond ik het ga er dit jaar zeker weer heen heb er zin in

   • Duiven was idd vorig jaar echt super geweldig prachtig mooi, ben nu al benieuwd hoe het dit jaar zal zijn. 17 oktober ga ik erheen met twee vriendinnen van het Kerstforum, verheug me erop!

 2. Oww… Wij (3 christmaholics) gaan dit jaar in ieder geval naar Duiven & Leusden en waarschijnlijk rijden we alle tuincentra in Almere ook wel weer af 😉 Thanks voor de lijst!

 3. En weer is Daniels in vlodrop een van de eerste! Dat wordt shoppen volgend weekend..
  Altijd de moeite waard om een bezoekje te brengen.

 4. Gisteren naar de kerstshow bij tuincentrum Daniels in Vlodrop geweest. De kerstshow was groter dan ik dacht. Erna nog bij hun buren bij tuincentrum Schmitz geweest, bij hun gaat a.s. donderdag de kerstshow open. Ze waren nog druk bezig met opbouwen, maar we hebben al een beetje kunnen zien!

 5. Was dit weekend bij Intratuin Duiven die schieten ook al lekker op. Word echt weer mooi daar!
  Ga zeker nog een keer het eind resultaat bekijken. Zag op hun facebook zelf een filmpje van hoe de dat maken met die huisjes.

 6. Ik vraag me eigenlijk iets af… De intratuin in Heerlen is overgenomen en een Praxis Tuincentrum geworden. Hebben deze dan ook een kerstafdeling? Ik hoop het wel!

 7. Pingback: Op pad met de kinderen! De leukste herfstvakantie uitjes - Like & Love (it!)

 8. Wij zijn al wezen kijken in Vlodrop, Coppelmans Deurne, Coppelmans bij ons [Helmond] op t Hout, Coppelmans Eindhoven. Helaas is Coppelmans in Deurne niet echt ons ding. Vlodrop is helemaal geweldig. Leurs in Venlo is ook geweldig. De rest, Intratuin Neuenen moeten we nog naar toe. En dan gaan we nog naar een paar toe. Het is helemaal ons ding de Kerst. Mooiste tijd van het jaar!

 9. In het piazza centrum in Eindhoven ligt nu een kerstoutlet van maar liefst 1200m2. Zijn jullie daar toevallig al geweest of hebben jullie hier dingen over gehoord??

 10. Wij gaan ieder jaar naar de kerstshow in tuincentrum Overvecht in o.a. Lisse. Ook ieder jaar naar de kerstmarkt bij kasteel Keukenhof in Lisse

 11. Ik wil eventueel naar Leusden gaan naar Eurofleur, schijnt de grootste te zijn van midden nederland. Intratuin IJsselstein, Utrecht is ook heel leuk!

 12. Tuincentrum overvecht eemnes was echt een grote tegenvaller vergeleken afgelopen jaren. Eurofleur leusden is echt weer waanzinnig!!