Kerst bij House Doctor: stoer & simplistisch Scandinavisch

3

Niet iedereen houdt van traditionele kerstdecoratie. De Scandinavische woontrend wint de laatste jaren enorm aan populariteit in Nederland & België en dat geldt ook voor de kerstcollecties. House Doctor, één van mijn favoriete Scandinavische merken heeft ook dit jaar weer een prachtige collectie vol sfeervolle kerstdecoraties.

‘We love Christmas’

Toen ik mailde met de marketingafdeling van House Doctor en vroeg of ze me wat konden vertellen over de nieuwe kerstcollectie, die dit jaar ‘Sophisticated Encounters’ heet, was het eerste wat ik terugkreeg: “We love Christmas. And we love to put op Christmas decorations”. Oftewel: wij houden van kerst en van het ophangen van kerstdecoraties.” Laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn!

collage kerst house doctor 2015 christmas momentscollage kerstbomen house doctor kerst 2015

Stoere & industriële kerst

In de collectie van House Doctor komt die liefde voor kerst ook echt naar voren. Niet traditioneel, zoals we dat van de Britten, Amerikanen en Duitsers gewend zijn. Maar elegant en simplistisch, minimalistisch zelfs. Stoer, met een industrieel tintje. Op de site van House Doctor vind je een compleet overzicht van de kerstcollectie (de informatie is wel in het Deens).

collage kerstversiering house doctor 2015collage house doctor kerst 2015

Christmas inspired by nature

De kerstcollectie is geïnspireerd op de natuur. De designs zijn simpel, elegant en licht met veel wit. Dat alles wordt gemixt met stralend goud en glanzend metallic. Ook de diverse lampen en lichtsnoeren zijn echt heel tof en net even anders dan de traditionele kerstlampjes. Zo’n lampensnoer is bijvoorbeeld gebruikt voor de letters SNOW op de foto hierboven (helaas zijn die niet zo te koop, echt awesome zijn ze!).

collage kerstdecoraties house doctor kerst 2015collage keuken house doctor kerst 2015Ook voor de winterse keuken hebben ze bij House Doctor prachtige producten. De limonadetap op de foto linksboven met een heerlijke winterse gekruide wijn erin is daar een geweldig voorbeeld van. Ook het ‘marbled’ servies met wit en koel blauw op de foto rechtsboven vind ik prachtig, het is net even anders.

Scandinavische kerst: iets voor jou?

Wat vind jij van deze Scandinavische kerststijl? Is het iets voor jou? Of ben je toch meer van de traditionele stijlen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder! Oh en de kerstcollectie van House Doctor zal de komende tijd binnendrupellen in diverse woonwinkels en online bij o.a. VTwonen.nl, Wehkamp en de Deense Kroon.

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!