Slinger maken met vallende herfstbladeren

5

Het is september! De maand waarin de herfst begint, de bomen verkleuren en de temperatuur naar beneden gaat. Als de dagen korter en kouder worden, is niets leuker dan je interieur een najaarsmake-over geven. En herfstbladeren kunnen daar uiteraard niet bij ontbreken!

Herfstdecoratie maken

Deze DIY is extra leuk omdat je de glitterblaadjes nu al kunt ophangen in een mooie slinger. Strakjes in november of december kun je ze los halen van de slinger en als decoratie in de kerstboom hangen. Gaaf toch?

herfstbladeren glitter diy

Wat heb je nodig voor deze glitterende herfstbladeren?

Zorg dat je in huis hebt:

  • Namaakherfstbladeren (ik kocht ze bij de Xenos)
  • Decoupagelijm (of andere lijm die doorzichtig opdroogt)
  • Een kwastje
  • Glitter in herfstkleuren
  • Donkerbruin lint
  • Schaar

Hoe maak je de slinger van herfstbladeren?

Bestrijk de blaadjes stuk voor stuk aan een zijde met de lijm en strooi de glitter erop. Wacht tot ze droog zijn en tik het overtollige glitter er vanaf (anders ligt straks je huis onder de glitter).

herfstbladeren slinger DIYherfstbladeren glitter DIY

De volgende stap is een slinger van ‘vallende bladeren’ maken. Bind hiervoor aan elk blaadje een stuk lint. Het is mooi als de lintjes niet allemaal even lang zijn, want dan krijg je echt dat ‘vallende’ effect. Strik vervolgens alle stukken lint aan één lang lint en je slinger met falling autumn leaves is helemaal klaar.

herfstbladeren DIY zelf maken slinger DIY glitter herfst bladeren knutselen herfstvakantie

Herfstdecoratie in de kerstboom

Als de kerst nadert kun je de slinger uit elkaar halen en de blaadjes los in de boom hangen door het ijzerdraadje om de tak te klemmen of het lintje om een tak heen te strikken. Dat staat hartstikke leuk bij een boom in warme kleuren als oranje, koper en goud. Maar ook als accent bij een verder volledig wit gedecoreerde boom staat het prachtig!

herfstbladeren in kerstboom diyherfst bladeren in kerstboom

Wat vind jij van deze DIY?

Leuk toch? Je bent in een paar minuten klaar en hebt toch iets bijzonders zelf gemaakt! Ik ben heel benieuwd: wat vind jij van deze DIY? Zou je ‘m zelf maken? En zou je dan liever de slinger maken of zou je de blaadjes in je kerstboom hangen? Laat het zeker even weten in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Heel leuk!! Heb dat ooit eens gedaan met kerstballen en na 2 dagen lag 1/3 van de glitters al weer op de grond. Ik heb er toen iets overheen gespoten, een soort fixatie-spul, maar ik weet niet meer wat dat was….. 🙁

  2. Pingback: Celebrate autumn! 3x herfst in je huis - So Celebrate!