Fotolijstje met kerstversiering (DIY)

3

Heb je nog een oud fotolijstje liggen? Heb jij even geluk! Daar kun je een superleuk kerst-lijstje van maken. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Lees je mee?

Wat heb je nodig voor dit kerstlijstje?

Je hebt in elk geval nodig:

  • Een oude fotolijst, hoe groter, hoe meer je ermee kunt!
  • Een lijmpistool met lijmpatronen
  • Touw
  • Schaar
  • Kerstdecoraties (niet te groot)
  • Knijpertjes (van HEMA bijvoorbeeld)
  • Foto’s of kerstkaarten
  • Evt. wat washitape

Hoe maak je dit fotolijstje?

Het maakt niet uit wat voor fotolijstje je hiervoor gebruikt. Hoe groter, hoe meer je ermee kunt. Eigenlijk is een vierkant lijstje niet ideaal, maar die had ik nog in huis, dus vandaar! Om het fotolijstje te decoreren, haal je eerst het glas weg en verwijder je ook alle andere dingen, zodat je alleen nog de lijst over hebt. Bepaal vervolgens hoeveel waslijntjes je wil maken en knip de touwtjes op maat (zorg dat ze een stuk langer zijn dan nodig).

benodigdheden diy kerst fotolijstje

Lijm daarna met het lijmpistool alle touwtjes vast door eerst een druppel lijm op het lijstje te laten vallen en vervolgens het touwtje erin te drukken (ik gebruikte een prikkertje om het touwtje in de lijm te duwen). Zorg dat de touwtjes strak staan. Knip vervolgens de uiteinden van de touwtjes af.

touwtjes vastlijmen

Fotolijstje versieren

Omdat mijn lijstje een lelijke rand had aan de onderkant, heb ik die met washitape versierd. En daarna is het een kwestie van decoreren! Zoals je kunt zien had ik de touwtjes beter wat hoger kunnen bevestigen, zodat de decoratie wat meer ‘ruimte’ heeft om te hangen. Maar dat maakt het lijstje niet minder schattig, toch?

lijstje kerst 2

Kerstfoto’s in je fotolijst

Voor de decoratie op de foto hieronder heb ik wat kleine fotootjes bevestigd met kleine knijpertjes. Het zijn mijn eigen Instagram-foto’s in kerststijl die ik heb laten afdrukken via HEMA (mobile print). De boompjes komen van de kerstdorpjesafdeling van Tuincentrum Coppelmans. Ook hier zie je trouwens weer goed dat de touwtjes beter wat hoger hadden gekund haha!

lijstje met foto's

Sneeuwlandschap in fotolijst

En nog een derde variant! Ook leuk, in plaats van washitape heb ik hier wat kleine dennenappeltjes in de ‘bodem’ van mijn 3D-lijst gelegd. Leuk toch?

fotolijstje met kerstlandschap - photo frame christmas

Welke variant vind jij het leukst? En wat zou je in je eigen kerstlijstje hangen of doen? Ik hoor het heel graag. Kerstknutselze allemaal!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties