Kersttrend: stoer & industrieel met zwart, wit, grijs & koper

2

Koper: vorig jaar was het al een trendkleur in de kerstboom en ook voor kerst 2015 kun je er niet omheen. Het is de kleur die koel en warm tegelijk is; dus eigenlijk is het helemaal geen wonder dat het zo populair is. Dit jaar combineer je koper lekker stoer voor een industriële stijl.

Stoere & industriële kerst

Voor deze kersttrend mix je koper met allerlei soorten wit, grijs en ook: een tikkie zwart. De basis is puur en wit en verder is de stijl stoer, minimalistisch en industrieel. De warmte komt van de gloed van koperen decoraties, maar ook door het gebruik van stoere grijze dekens en kussens.

stoere industriele kerst trends 2015

Foto: Kaemingk

DSC_0258its the most wonderful time of the year

Glas, metaal en marmer

De kerstdecoraties in deze stijl zijn ingetogen en strak, dat effect krijg je door veel geometrische vormen te gebruiken en versieringen met weinig poespas. Een strakke ster, een simpel kersthuisje in één kleur. Qua materialen zien we niet alleen natuurlijk hout terug, maar ook veel glas (zoals stoere stolpen), metaal en zelfs decoraties in beton- en marmerlook. Ook lichtsnoeren met grote lampen passen goed in deze stijl.

kersttafel stoer industrieel scandinavisch

Rustig, ingetogen & luxe

Als je van de Scandinavische, meer nordic woonstijl houdt, dan is deze kersttrend echt jouw ding. De stijl is rustig en ingetogen, geen overdreven gedoe en geen ‘typische kerst’. Maar toch tegelijkertijd zorgt deze trend toch voor een luxe gevoel, met name door het kleurenpalet. En als je, zoals op de foto hieronder, een boom met besneeuwde takken gebruikt, oogt het prachtig winters. Oh en die witte porseleinen veren met koperen ‘dip dye’ vind ik echt het einde!

kerst trend stoer industrieel koper scandinavischkerst tafel dekken stoer industrieelnordic christmas trends 2015

Wordt dit jouw stijl dit jaar?

Zelf twijfel ik nog of ik dit jaar weer voor de klassieke kerst ga, met rood en wit, of deze stijl met veel grijs, natuurtinten en koper. Ik ben er nog niet over uit. Jij wel? Ik ben weer erg benieuwd naar jouw decoratieplannen. Wordt het deze stijl of toch iets anders? Laat het zeker weten in een reactie hieronder. Wie weet kunnen we elkaar nog inspireren!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

2 reacties

  1. Ik heb het hele jaar turquiose/blauw en zandkleur, dus denk dat ik toch even helemaal anders ga met kerst.En dan kom ik toch steeds weer uit op rood/wit en groen 🙂
    Maar eerst de kerstshows afwachten, begint nu echt te kriebelen.